AC Ryan ACR-CC5750 Twin mini CCFL (Blauw, 10cm) Review

Swelson
17 mei 2008, laatste update op 20 mei 2008, 2.645 views

AC Ryan ACR-CC5750 Twin mini CCFL (Blauw, 10cm)

Inleiding Ik heb van deze cold cathodes pas 3 setjes overgenomen van een medetweaker(niets te wijten aan hem!). Ik kon nog wel wat lichtjes gebruik voor in en buiten mijn kast. Aangezien ik al 2 30 cm cathodes had, leken enkele kleineren mij ook wel leuk. Instalatie De instalatie was erg simpel. Gewoon even aansluiten op een 12 volt stekker en hij deed het al. Ik heb wel even het ijzeren bracket erafgeknipt met een tang, omdat ik geen lege plek meer over had. De kwaliteit Een smeltende cathode Als...

Pluspunten

• Erg mooie kleur blauw
  • Makkelijk te instaleren

Minpunten

• Stroomregelaar wordt erg heet
  • Bij mij branden 4 cold cathodes door
  • Aan/uit schakelaar neemt een bracket in beslag
  • Geen sound to light functie

2 van 5 sterren (Slecht)
Inleiding

Instalatie

De kwaliteit

Een smeltende cathode

Als eerste indruk leek de kwaliteit vrij goed. Geen scherpe randjes of andere dingen die niet goed afgewerkt waren. Ook zaten de kabels netjes in een sleeve. Pas na enkele dagen zijn werk gedaan te hebben, kwam de aap uit de mouw...

Ik was dus op een avond lekker aan het computeren toen ik een geur rook van smeltent plastic. Ik schonk er geen aandacht aan, maar toen ik de volgende ochtend mijn pc weer aanzette, deed 1 van de cathodes het niet meer. Enkele dagen later rook ik weer dat geurtje en toen ik in mijn pc keek, zag ik dat de andere cathode krom gebogen was aan het uiteinde.

Het zwarte doosje

Het doorgebrande transformatortje

Het zwarte doosje dat waarschijnlijk de transformator was, was ook deels gesmolten. Hierbinnen is, zoals te zien op de foto, iets doorgebrand. Grote kans dat hierdoor de cathodes te veel stroom hebben gekregen en ook zijn doorgebrand.

Het doosje lag in de luchtstroom van een 120 mm fan van mijn Antec Nine Hundred. Dat hij te heet werd door onvoldoende airflow, gaat in ieder geval niet op. Misschien dat ik waterkoeling ha moeten gebruiken, maar aangezien dat niet stond vermeld op de verpakking... :p

Het tweede setje
Na dit voorval dacht ik nog aan een productiefout of iets in die richting. Maar toen een tijdje later precies hetzelfde gebeurde bij een ander setje werd het wel duidelijk dat het gewoon flut dingen zijn.

Voor mij geen AC Ryan producten meer. Bij mij zijn dus uiteindelijk 4 van de 6 cathodes doorgebrand. Die andere 2 zijn niet doorgebrand omdat ik die maar niet meer heb aangesloten. Ik vind dingen die doorbranden in mijn computer toch een beetje te risicovol. Voor hetzelfde geld vliegt je pc in de fik.

Deze review staat ook op mijn blog.

Update: Ik heb AC Ryan gemaild hierover, en we gaan samen even bekijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ik krijg waarschijnlijk nieuwe cold cathodes van hen.

20 mei 2008: Ik heb ze afgelopen maandag naar hen toe gezonden. Ik krijg de verzendkosten vergoed en ik mag nieuwe cathodes uitzoeken.

Heb jij ook een AC Ryan ACR-CC5750 Twin mini CCFL (Blauw, 10cm)?

Jemineetje wat een troep zeg :P
Ik heb 2 revoltecs en die doen het tot op nu nog goed gelukkig, je zou maar meemaken dat hierdoor je huis afbrand :(
Het lijkt mij inderdaad ook dat doordat de inverter doorgebrand is de CCFL's teveel stroom hebben gekregen. Dat dit zo makkelijk mogelijk is is natuurlijk belachelijk.

[Reactie gewijzigd door Jim423 op 24 juli 2024 10:19]

Inderdaad. Het lijkt, sterk dat het door mijn voeding komt. Het een goede kwaliteitsvoeding en ik heb met andere aparatuur(ook andere cold cathodes) er nooit problemen mee gehad.
je zou maar meemaken dat hierdoor je huis afbrand :(
En dan rood wit omheiningslint met de tekst: Sponsored by AC Ryan :)
Met als subtekst: "The hottest gaming rig in town"? :Y)
Anoniem: 81390 2 mei 2008 22:53
Het lijkt mij een goed idee om even contact op te nemen met AC Ryan, dit hoort natuurlijk niet. Misschien dat ze er een oplossing of oorzaak ervan hebben.
Als alle 4 aangesloten cathodes doorbranden kan het geen toeval zijn. Verkeerd gemonteerd kan niet, veel mogelijkheden heb je namelijk niet als aan de cathode een 12v stekker hangt :Y)

Oorzaak ligt dus zowiezo bij hun. Maar an is nog de vraag of ze wel willen vervangen en ze de vervoerskosten betalen, anders kan je net zogoed gewoon nieuwe kopen van een ander merk.
Heb je nog verder gevolgschade geahd aan je computer?

Ik snap toch niet wat mensen aan die cathodes vinden. Hier staan ze ook te pronken in een computerwinkel, ik heb er niets mee.... (te recht denk ik).

Kan het zijn dat ze op een te hoge spanning zijn aangesloten geweest, dat ze bijv. maar 5 volt moeten hebben i.p.v. 12.

Ben benieuwd wat AC Ryan vindt, ik zou zeggen houd ons op de hoogte.

P.S. Had MegaFlix ze zelf ook gebruikt? Of had hij ze gelijk allemaal aan jou doorverkocht?
Heb Had er zelf ook 4 (dezelfde) in een van mijn pc's zitten, die er meteen uitgegaan zijn na het eerste mailtje van Hansjuh dat ze doorfikten bij hem. Heb hem aangeboden om het geld terug te geven, maar dat wilde hij niet. Ben trouwens wel benieuwd naar de uiteindelijke reactie van AC Ryan.

[Reactie gewijzigd door Megaflix op 24 juli 2024 10:19]

Voor de duidelijkheid, het was absoluut niet bedoeld als een aanval op jou, dat je een malafide verkoper zou zijn. Ik heb daar geen enkele grond voor.

Het was meer om te kijken of het mogelijk aan Hansjuh's computer en/of aansluiting zou kunnen liggen.

Trouwens heel netjes dat je gelijk geld terug wilde geven, deed jouw leverancier dat ook?
Heb het ook niet als aanval opgepakt hoor, ik bedoelde meer dat ik ze uit voorzorg heb verwijderd omdat ik niet ook wil dat mijn pc in vlammen opgaat :) En het ging maar om een paar euro, daar doe ik ook niet moeilijk over.

Bij mij zijn er geen doorgefikt en echt warm worden ze ook niet, dus valt er niets terug te sturen naar de leverancier. Vandaar dat ik ook benieuwd ben hoe AC Ryan het afhandelt over die drie setjes die ik aan hansjuh heb verkocht.
Was ook zeker niet zo bedoeld van mij uit als iemand dat zo opvat. Ik zal het er ff duidelijk bijplaatsen in de review voordat mensen verkeerd van jouw gaan denken.
Ik ben benieuwd of die nieuwe hetzelfde gaan vertonen, maar ik hoop van niet natuurlijk.
Het zou aan mijn voeding kunnen liggen, maar dat lijkt me vreemd omdat andere dingen wel gewoon goed werken op die 12 volt lijn. Ook is het een kwaliteitsvoeding van Antec.
Ik zal het vervolg hier weer plaatsen.
Ik heb ook precies het zelfde probleem ,ik rook ook eerst een rare lucht ik dacht het was de voeding of het moederbord maar later zag ik dat op het zwarte kastje een gesmolten plek zat . Ik maakte het het kastje open het trof een doorgebrande chip aan . Erg jammer maar wel klote kwaliteit dus, ik had m 3-4 maanden maar niet echt veel aangehad want er zitten aan de achterkant 2 schakelaartjes waarmee je ze uit en aan kan zetten . Hieronder nog een paar foto's die ik gemaakt heb.

[IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1700/p1060345.jpg[/IMG]

[IMG]http://img30.imageshack.us/img30/6987/p1060346.jpg[/IMG]