Ik heb pas een Sparkle GeForce 8800GT 512MB Coolpipe HP3 aangeschaft voor mijn stille PC project. Aangezien de prijs flink gedaald was, gaf ik deze passief gekoelde kaart de voorkeur boven elke andere kaart met een ventilator. Al snel merkte ik dat deze toch behoorlijk warm werd (exact 100 graden na 4 uur CoD4. Een 120mm fan er verticaal tegenaan hielp zeer goed, want de kaart werd stressed nog maar 73 graden. De fan draaide op 5volt om zo geruisloos mogelijk te zijn. Ik wilde echter ook nog wat overclocken en daarvoor vond ik deze temperatuur toch wat te hoog.
Dus om een zo goed mogelijke koeling te hebben, maar niet teveel geld uit te geven en ook stilte als belangrijke eis te hebben, kwam ik op deze Arctic Accelero S1 uit. Ik ontving een revisie 2 exemplaar. Na wat klooien met mijn oude koelblok kreeg ik hem er eindelijk af en toen kon het echte werk beginnen.
Installatie-gemak:
Ik heb de andere reviews gelezen en ik zie toch veel dat het installatiegemak 1 van de minpunten is van dit koelblok. Ik heb hier echter totaal geen problemen mee ondervonden. De gebruiksaanwijzing ziet er overzichtelijk uit (zowel tekst als plaatjes) en ik heb de heatsinks, de koeler en de klemmen eigenlijk vrij eenvoudig weten te bevestigen. Meer was er niet. Niks op aan te merken
Geluidsproductie:
In de basis is de Accelero een passief koelblok, dus zonder ventilator. Geluidsproductie 0dB. Ideaal voor mensen die er alles aan doen om een stille PC te krijgen. Aangezien hij zooo groot is, heb ik er direct maar een SilenX 120mm fan aangehangen en op 5 volt laten draaien. Ik wil er uiteraard ook mee overclocken.
Koelvermogen:
Ik was blij verrast toen ik de PC aanzette na het installeren van de koeling. Deze gaf continu 39 graden aan. Vergeleken met mijn Sparkle koelblok welke idle op 53 graden stond, is dat een afname van 14 graden!
De oude sitiatie is hier te vinden met wat foto's:
Ik heb daar dus al een 120mm fan draaien, welke nu ook op de Accelero is geplaatst.
Direct wilde ik hem aan de tand voelen. Dit heb ik gedaan door de 3DView van ATiTool aan te zetten. De GPU wordt dan 100% belast. Deze heb ik een half uur laten draaien en de temperatuur schommelde continu op 52-53 graden! Als ik dat vergelijk met de oude setup welke 71 graden haalde, is dat een afname van bijna 20 graden!
Compatibiliteit:
De koeler is geschikt voor tal van videokaarten. Het koelblok heeft meerdere gaten zodat deze altijd wel gaat passen. Er zijn meer heatsinks meegeleverd, zodat ook aan het geheugen is gedacht, prima!
Modbaarheid:
Ik heb op een vrij simpele manier een 120mm fan weten te bevestigen. Aangezien het blok zo groot is, met veel gaten, is het makkelijk om nog wat extra fans te bevestigen. Het enige nadeel hierin is, is het kliksysteem wat door het koelblok richting kaart gaat. Die bevestiging is hoger dan het koeblok, waardoor de koeler eigenlijk niet helemaal op het koelblok aansluit.
Prijs:
Ik heb er € 15,90 voor betaald. Als ik dat vergelijk met andere videokaart koelers kan ik alleen zeggen dat Arctic een supergoed product op de markt heeft gezet voor een extreem lage prijs. Deze Accelero kan zich prima meten tegen de ThermalRight HR03-GT en deze kost ongeveer 3x zoveel!
Algemene beoordeling:
Bij het openen van de doos merkte ik al op hoe groot het koelblok wel niet was. Samen met behoorlijk wat koelblokjes, brackets en schroefjes zag het verhaal er al compleet uit. Dit klopte ook. Er was namelijk gedacht aan verschillende koelblokken om zoveel mogelijk videokaarten te ondersteunen. Het koelblok is heel licht, maar voelt toch stevig aan. De heatsinks zijn voorzien van plakspul, maar dit heb ik er direct afgehaald, aangezien er nogal wat ervaringen zijn dat dat spul toch niet goed plakt. Thermal Adhesive van Zalman was een goede opplossing. Het koelblok was ook voorzien van wat Thermal Paste, dit heb ik eveneens vervangen voor Zalman Themal Grease. Ik kan vanaf het installeren van het blok tot aan de resultaten in Windows echt ontzettend tevreden zijn.
Prijs/prestatie/kwaliteit, dit past zeker bij de Accelero. Een absolute aanrader!