Samsung Series 6 UE40ES6340 Zwart Review

26 oktober 2012, laatste update op 27 oktober 2012, 3.703 views Rapporteer

Het waarom Mijn oude TV ging defect dus ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe TV. Er waren een aantal eigenschappen die de nieuwe TV moet hebben. De belangrijkste eigenschap is dat de TV geschikt moet zijn voor Canal Digitaal, zonder de tussenkomst van een losse decoder. Om een beetje met de tijd mee te gaan wil ik ook graag een 3D functie hebben. Een Samsung heeft bij mij zeker de voorkeur omdat de zwart tinten erg zwart zijn en de 3D weergaven ook erg goed zijn. Naar mijn idee beter dan de concurrentie. De keuze De keuze is gevallen op de Samsung UE40ES6340. De 40" is voor mijn woonkamer meer dan voldoende. De oude 32" was ook al prima. De winkel waar ik de televisie heb gekocht is een Canal Digitaal Excellent Dealer. Ik ging...

Pluspunten

• 3D kwaliteit
  • Beeld kwaliteit algemeen
  • Geluid
  • DVB-S2
  • Opname en pauze functie
  • Uitzending gemist

Minpunten

• maar 3 HDMI poorten.
  • langzaam zappen.
  • kabel management.

Het waarom
Om een beetje met de tijd mee te gaan wil ik ook graag een 3D functie hebben.

De keuze
De keuze is gevallen op de Samsung UE40ES6340.
De 40" is voor mijn woonkamer meer dan voldoende. De oude 32" was ook al prima. De winkel waar ik de televisie heb gekocht is een Canal Digitaal Excellent Dealer. Ik ging er eigenlijk heen voor de CI module maar zij hadden ook een aantal TV's. Na het nodige onderhandelen met een TV naar buiten gelopen.

Uitpakken en installeren
De TV zat goed verpakt en het viel me gelijk op dat voor een TV van deze grote het gewicht niet veel is (ca. 11kg). De TV voet wordt ongemonteerd geleverd en moet d.m.v 8 schroefjes in elkaar worden gezet. Het monteren van de voet gaat erg makkelijk en het geheel voelt deugdelijk aan. Verder is er een afstandbediening inclusief batterijen, een kabel bundel plakker en een beknopte handleiding. De dealer had de CI kaart er al ingedaan en de kanalen alvast geïnstalleerd. Het aanbrengen van de nodige kabels was makkelijk en je kunt goed bij alle poorten, wat me opviel is dat er maar 3 hdmi poorten zijn. Aangezien ik de decoder van Canal Digitaal niet meer nodig ben heb ik er één poort minder nodig maar toch...
De volgende componenten heb ik aangesloten op de TV.
  • blu-ray speler
  • Xbox
  • externe hardeschrijf
  • netwerkkabel (RJ45)
  • F-connector van de schotel.
  • digitale audio-uitgang (optisch)
Al deze kabel kan je bundelen door een beugel die je achter op de TV kan plakken. De plakker is van slechte kwaliteit en blijft dus ook niet vast zitten. Dus voor kabel management is er geen goede oplossing. Gelukkig had ik in de schuur nog bundelbandjes, werkt altijd!

Featureset
Het grote moment...het aanzetten van de TV en testen van de mogelijkheden. De TV start snel op en gelukkig zonder opstart geluid (was bij de vorige toch irritant). Wat mij gelijk opviel is dat de kleuren uit het beeld knalden...een beetje te veel knalden. Na wat beeldinstellingen was het allemaal naar mijn smaak. Zoals hier boven beschreven waren alle kanalen al geïnstalleerd dus kon ik gelijk genieten van een uitzending. Het zappen gaat wat langzamer dan de Philips decoder die canal digitaal standaard levert. Met de knop Guide krijg je een programma overzicht en vanuit hier kan je ook direct een programma opnemen. Dit werkt allemaal erg simpel. Een groot voordeel van deze TV is dat je door een externe hardeschrijf aan te sluiten uitzendingen kan pauzeren en opnemen. Door simpel op de pauze knop te drukken gaat het timeshiften in werking. Het moment van de pauze knop in drukken en het daadwerkelijk opnemen zit een paar seconde werk in. Deze seconde mis je dus bij het verder kijken. Een usb stick werkt niet op de TV omdat de overdracht te langzaam is. Samsung raad dan ook een hardeschrijf aan met met minimaal 5400rpm. De externe hardeschrijf moet voor gebruik eerst door de TV worden geformatteerd. Dit zodat je de programma's alleen op je Samsung TV kan bekijken. Het programmeren van een uitzending is erg makkelijk. Handig is dat je voor en na tijd kan instellen voor het programma wat je wilt opnemen.

De 3D test hebben we 's avonds op de bank gedaan. Samsung levert standaard twee actieve 3D brillen mee 8-) Toch raar twee uur lang een bril op de neus, maar dat terzijde. De blu-ray film die we hadden speelde moeiteloos af en de kwaliteit was beter dan ik had gehoopt. Ik was erg sceptisch of 3D in een thuis situatie. Maar je krijgt echt een andere belevenis van de film. Vooral animatie films zijn erg mooi in 3D.

De TV is uitgerust met dlna. Ik heb er voor gekozen om het netwerk bedraad aan te sluiten. Dit heeft een groot voordeel ten opzichte van wifi dat het beeld niet hoeft te laden als je aan het kijken bent naar een film die je vanaf je computer afgespeeld.

De smart hub is flink uitgebreid. Je kan hiermee skypen, internetten, films huren ect. Wat fijn is dat smart hub meer geïntrigeerd is dan de voorganger Internet@TV. Vanuit de smart hub kan je opnemen en je opnames bekijken en direct naar je DLNA of UBS sticks. Het is dus niet meer een opzichzelfstaand iets maar een deel van je TV. Een fijne toevoeging van de apps is toch wel uitzending gemist. Dit heeft erg lang geduurd voordat Samsung hier mee kwam.

Oordeel
De Samsung UE40ES6340 is een goed toestel. En heeft alle functie die ik wil van een televisie verlang en meer! Het geluid is voor een dunne TV als deze erg goed. Het design van Samsung vind ik prachtig met name de voet is speciaal.

Heb jij ook een Samsung Series 6 UE40ES6340 Zwart?

p.s. kan iemand uitleggen hoe je foto's kan toevoegen :? Kreeg het niet voor elkaar.
Ik kan deze TV krijgen voor 650,- omdat de tv die ik besteld had niet meer leverbaar is. De TV die ik besteld had was de ES6100 van samsung. Is dit een goede prijs voor deze TV?
Na mij idee zeker wel!