Inleiding
Dit is een zeer simpele printer die je draadloos kunt koppelen aan een accesspoint en waarmee je in heel je netwerk draadloos kunt printen.
Ik heb het alleen geprobeerd met Windows 7 x64 clients en Android 2.3 en hoger telefoons. Werkt allemal prima. Na twee maanden gebruik, bij dezen een review.
Installatiegemak
Niet zo makkelijk als gehoopt.
De procedure is als volgt: je knoopt de printer via USB aan je computer, installeert de drivers en meegeleverde software. Vervolgens koppel je de printer aan het access point.
Handmatig lukte mij dat niet,. Dus door te scannen naar accesspoints, de juiste uit te kiezen, vervolgens mijn wpa2 key in te geven en te verbinden.
Geen verbinding.
Allerlei draadloze settings in de router aangepast (G ipv N, andere frequentie bandbreedte, ander kanaal), niets hielp.
Alles maar weer teruggezet zoals ik het graag wil hebben in de router.
Verbinden met WPS bleek daarentegen een fluitje van een cent. Knop op router indrukken, knop op printer, et voilá, verbinding.
Met de installatiesoftware zelf kun je alle relevante instellingen van de printer instellen. Netwerk instellingen, kleuren, power save stand etc.
Printsnelheid
De printer print binnen een seconde of twee na het versturen van de draadloze opdracht. Ook haalt ie de 20ppm zoals geadverteerd.
Printkwaliteit
Printjes zien er prima uit, niks te klagen.
Stabiliteit
Ondanks dat de printer na een minuut op slaapstand gaat, is ie altijd beschikbaar. Geen problemen mee gehad de afgelopen twee maanden.
Het mooie is ook, dat na een stroomstroring je 'm alleen aan hoeft te zetten, hij dan direct verbinding maakt met de draadloze router en hij dan alle prints die nog in de queue staan braaf afdrukt. Geen gezeur met opnieuw verbinden etc.
Sync Thru Web Services software
Op de printer zelf draait een webserver waarmee je makkelijk wat basic info over de printer zelf kunt achterhalen, en eventueel uitprinten :-)
Te zien valt dat er een hoop netwerkprotocollen worden ondersteund. Daarnaast kan deze printer overweg met ipv6 en kun je zien hoeveel printjes je nog kunt maken/hebt gemaakt.
Nederlands is overigens niet in te stellen als taal.
Blauw lampje
Het lampje wat er op zit is mij wat te fel, en dat heb ik afgeplakt met een stukje duct tape, zoals een goed tweaker betaamt.
Al met al doet deze printer wat ie moet doen: altijd draadloos beschikbaar zijn om een printje af te drukken. Dat het lampje wat blauw is neem ik maar voor lief.
EDIT - Google Cloud Print
Blijkbaar werkt Google Cloud Print ook op deze printer :-)