Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 1TB 2.5" HDD met USB 3.0 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Hitachi Touro Mobile MX3 1TB Zwart Review

+1
AlexanderLeyman 23 oktober 2012, laatste update op 30 oktober 2012, 2.178 views

Hitachi Touro Mobile MX3 1TB Zwart

Pluspunten

  • Snelheid, heeft een goede snelheid/performance vergeleken met vergelijkbare producten.
  • Mobiliteit, is compact.
  • Geluidsproductie, haast niet, zeker geen last van .
  • Warmteproductie, nihil, lijkt wel geen warmte te produceren, (doet het wel natuurlijk).

Minpunten

  • Behuizing, van plastic (helaas).
  • Korte kabel.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Mobiliteit Score: 4
Geluidsproductie Score: 4
Warmteproductie Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5
Geen review hier, wel een uitgebreide benchmark. Wat opzich al een review is, kwa performance van de externe harde schijf van Hitachi.

ALLE TESTEN ZIJN GEDAAN MET EEN 'USB 3.0 KABEL' AANGESLOTEN OP EEN USB 2.0 POORT.

Benchmark CrystalDiskMark (version: "3.0.1"):
Hitachi Touro Mobile MX3 (serial number: "HTOLMX3EA10001ABB") - 1 TB external harddisk (HDD)


Test : 50 MB [E: 0.0% (0.1/931.5 GB)] (x5)
Date : 2012/10/23 14:30:05
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

Sequential Read : 27.554 MB/s
Sequential Write : 27.442 MB/s
Random Read 512KB : 19.925 MB/s
Random Write 512KB : 23.812 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.496 MB/s [ 121.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.472 MB/s [ 359.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.680 MB/s [ 166.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.587 MB/s [ 387.5 IOPS]

Test : 100 MB [E: 0.1% (1.3/931.5 GB)] (x5)
Date : 2012/10/23 14:41:41
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

Sequential Read : 27.703 MB/s
Sequential Write : 23.715 MB/s
Random Read 512KB : 18.819 MB/s
Random Write 512KB : 23.556 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.423 MB/s [ 103.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.397 MB/s [ 341.1 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.614 MB/s [ 149.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.248 MB/s [ 304.8 IOPS]

Test : 500 MB [E: 0.1% (1.3/931.5 GB)] (x5)
Date : 2012/10/23 14:52:52
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

Sequential Read : 27.858 MB/s
Sequential Write : 27.535 MB/s
Random Read 512KB : 19.726 MB/s
Random Write 512KB : 26.805 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.422 MB/s [ 103.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.910 MB/s [ 222.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.530 MB/s [ 129.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.793 MB/s [ 193.5 IOPS]



Test : 1000 MB [E: 0.1% (1.3/931.5 GB)] (x5)
Date : 2012/10/23 15:12:04
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x86)

Sequential Read : 28.467 MB/s
Sequential Write : 23.713 MB/s
Random Read 512KB : 18.903 MB/s
Random Write 512KB : 24.719 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.412 MB/s [ 100.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.878 MB/s [ 214.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.507 MB/s [ 123.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.855 MB/s [ 208.7 IOPS]

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Hitachi Touro Mobile MX3 1TB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (6)

Wijzig sortering
Graag als er mensen zijn met deze harde schijf, maak dan je even (is geen moeite) eigen review/benchmark of review met benchmark over dit product, of zet de benchmarks hier in de reacties. Alvast bedankt!

[Reactie gewijzigd door AlexanderLeyman op 23 oktober 2012 15:20]

Heb je dit getest op een systeem met USB3 ?! De snelheden die je haalt lijken me eerder USB2 snelheden...
Oeps! Inderdaad, had er bij moeten staan. Pas het nu aan. Excuses.
Ik snap je score niet zo goed: alles is 4 of 5 sterren, behalve het 'Algemene Oordeel'. Daar kom je op 3 sterren uit.

Kun je toelichten wat er volgens jou minder is aan het apparaat? Ik heb dit op het oog, dus ben benieuwd naar je ervaring.

Alvast dank!
Geen idee Bilgy, kan me niet herinneren dat ik het 3 sterren gegeven heb, zal het even aanpassen naar 4 sterren :).

PS, ervaring is goed, draai nu Windows 8 To Go op mijn Hitachi, werkt prima, zeer snel, en heb tot nu toe nog geen problemen gehad, ook is de Hitachi zeer stil, en produceert nauwelijks warmte.

[Reactie gewijzigd door AlexanderLeyman op 30 oktober 2012 23:35]

OK heel erg bedankt voor je toelichting!


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*