Samsung SE-506AB Review

xoniq
19 oktober 2012, laatste update op 19 oktober 2012, 4.195 views

Samsung SE-506AB

Deze brander heb ik onlangs aangeschaft als toevoeging aan mijn MacBook Air zonder optische drive.
Zelf liep ik geregeld tegen het probleem aan dat ik soms wel eens een DVD moest branden, of moet lezen. Hoewel dit erg weinig voor kwam, leek een externe brander mij geen overbodige luxe. Ook heb ik gekozen om gelijk maar een Blu-Ray brander ervan te maken.
Zo ben ik uit gekomen op deze brander.
Out of the box, aan de kabel gehangen, en op mijn MacBook aangesloten.
In het begin dacht ik, hoor ik ook nog wat te zien qua een optische drive in mijn Finder sidebar, maar ik zag maar niks.
Uiteindelijk om te testen de bijgevoegde software schijf erin gedaan, en ineens werd er een schijf gemount. Dus hij werkte prima.
Vervolgens een super...

Pluspunten

• Strak design
  • Zeer compact
  • Ondersteund zelfs de goedkoopste schijven
  • Alleen aansluiten met USB
  • Werkt out-of-the-box, zelfs op OSX (Mountain Lion)
  • Na >10 schijven, nooit een misser of schrijf-fout gehad
  • Maakt niet teveel lawaai, je hoort 'm wel, maar niet echt hinderlijk

Minpunten

• Heel soms moet je twee pogingen doen om de lade dicht te drukken
  • Vereist 2 USB poorten, de MBA heeft geen 2 poorten naast elkaar, dus verlengkabel vereist

Zo ben ik uit gekomen op deze brander.
Out of the box, aan de kabel gehangen, en op mijn MacBook aangesloten.

Vervolgens een super goedkoop vreemd merk lege Blu-Ray disc geplaatst, en die werd gelijk gemount als lege schijf.
Toen op zoek gegaan naar een Blu-Ray brand programma. Voor OSX (Mountain Lion) kwam ik al snel uit op 'Brand'. (De Nederlandse versie van 'Burn, duh)

Ik heb om te testen een Blu-Ray ISO in 'Brand' gesleept, en kon gelijk op 'Branden' drukken, en de goedkope media werd direct gebrand, zonder meldingen, waar mijn vader zijn Windows PC absoluut niet op deze schijfjes wou branden met 'ImgBurn'. Dus de media compatibiliteit zit voor mij wel goed bij deze brander.

Ook ondersteund het de meest voorkomende schijf formaten om op te branden.
Ik heb nu een aantal verschillende merken schijven gebrand, en nog nooit een misser gehad, alle schijven werken.

Heb jij ook een Samsung SE-506AB?

Anoniem: 304539 23 oktober 2012 19:20
Heb dezelde, en eerlijk gezegd; hij doet wat hij moet doen (en ik moet de lade geen 2x sluiten), dit in tegenstelling van de DVD-Brander ( ook van Samsung ) de SE-S084 Ver.B, doch het "algemeen geweten dat BD-branders betrouwbaarder zijn dan de "ouderwetse" CD / DVD- branders. Of het zou een Plextor moeten zijn (terug van weggeweest)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 304539 op 26 juli 2024 09:30]

Kun je deze speler ook op een Samsung lcd aansluiten ivm de 2 usb poorten. Ik heb 3 usb aansluitingen op tv zitten en 1tje is er maar geschikt voor mijn externe harde schijf. Op de andere 2 usb ingangen staat denk ik te weinig stroom. Thx. lol
Hallo bigsteve22,

Deze kan je niet op een LCD aansluiten met alleen de USB poorten. Op een of andere manier is deze wel op een TV aan te sluiten, maar niet via USB. (Uiteraard wel voor stroom) De USB aansluitingen van de TV tegenwoordig zijn niet bepaald bedoeld voor randapparatuur, maar alleen voor zaken als USB sticks of externe HDD's.

Zelf gebruik ik gewoon de PS3 als (3D-)BluRay speler. Ik heb in totaal tientallen BluRays gebrand, geen enkele mislukt, en de PS3 lust ze ook allemaal.

Dus was voor mij zeker geen miskoop.
Hoi CRX,

Goede compacte review. Kan ik wat mee.

Vraagje: hij krijgt dus zijn voeding vanaf USB? Er zit geen externe voeding bij, zit er wel een plug op waarmee je een losse voedingsadapter kan aansluiten (i.p.v. voeding over USB)?

Groet.
Overigens, wat ik trof op de site van Samsung:

----quote------

AV-connectiviteit

Door dit externe station voor optische schijven van Samsung met een USB-kabel aan te sluiten op AV-apparatuur zoals een tv, heeft u toegang tot uw multimediabestanden op schijf.
Raak gewoon twee keer zachtjes aan met de lade open en het schijfstation wordt in de AV-connectiviteitsmode geschakeld.
U kunt allerlei soorten content afspelen zoals muziek, foto's en video's.
Dit schijfstation voor optische schijven van Samsung is dus niet alleen bruikbaar als externe opslag, maar ook als multimediastation!

----end quote----
Klopt, hier had ik ook al wat over gelezen, maar nog niet getest verder of dit zou werken op mijn 2011 55" LG tv. Zal ik van de week eens uitproberen of hier iets mee werkt, alles is bij mij nu ingepakt omdat ik morgen ga verhuizen. (Huis gekocht)
Ondertussen al getest met de AV functie?
Nuttige review, bedankt!

Misschien stomme vraag, maar waarom heb je 2 USB poorten nodig?
Loopt stroom en data niet via 1 USB poort naar latptop? Of 1 voor laptop (data) en 1 voor stopcontact?

Gr,
RJ
Ik weer zelf eigelijk niet precies waarom het 2 stekkers zijn. Ik denk voor extra vermogen die Blu-ray wellicht vereist.
ok, goed om te weten. Alleen jammer om aan een PCH aan te sluiten. Bedankt!
Ik heb bij externe HDD met 2 usb aansluitingen. De ene doet data en de andere is voor extra stroom.
Normale USB levert 5 watt als het goed is en met de andere erbij wordt dit 10watt bij elkaar.
Zonder de 2de USB voor stroom heb ik geen waarneembare snelheidverlies gemerkt.
Je bedoelt USB 5V (volt).
Qua wattage kan USB 500mA leveren (2.5 watt).

Maar om op je stelling terug te komen, ik denk dat een optische drive wel wat meer vraagt qua Ampere dan een HDD. (De laser en het mechanisme erin moet ook gevoed worden) ik denk dat het daarom voor een optische drive wel aan te raden is 2x USB aan te sluiten om aan 1000mA te kunnen komen.