Na het frituren van mijn AM2 moederbord was het tijd voor een nieuwe generatie AM3. Blijkbaar beschikken die niet meer over de ouderwetse IDE / P-ATA 100/133 aansluiting. Balen, want ik had mijn muziek op een oude schijf staan.
Op het moment van schrijven (12 oktober 2012) zijn er niet veel behuizingen meer te koop voor P-ATA.
Na een korte search in de pricewatch ben ik bij deze sweex uitgekomen, als goedkoopste in de lijst.
In de doos- De behuizing natuurlijk
- Usb kabel
- Power adapter
- 2 plastic plaatjes voor bevestiging in de behuizing
- 1 plastic houder om de behuizing verticaal te zetten.
- Schroevendraaier
Installatie
Heel simpel, duidelijke beschrijving zit er bij.
Eerst schroef je het frontje er af (twee schroefjes), je klikt de twee meegeleverde plastic plaatjes in de schroefgaatjes van je hardeschijf. Die plaatjes vallen in een uitsparing in de behuizing waardoor je de schijf makkelijk naar binnen kan glijden zonder dat er speling op komt. Aan de achterkant van het frontje zitten de ATA kabel en molex kabel, die sluit je aan. Nu moet je het frontje terug zien te frotten, dit is even klooien, en je schroeft het frontje weer terug aan de behuizing.
Adapter in het stopcontact, usb kabel aansluiten en de aan/uit schakelaar omzetten. Klaar!
De behuizing
Voor- en achterkant zijn van zwart plastic. De behuizing is van geborsteld aluminium. Wat ik persoonlijk mooi vind. In de zijkant van het frontje zitten een aantal kleine gaatjes met een blauw ledje er achter wat, vind ik, er sjiek uit ziet.
Op de foto's ziet het er een stuk minder mooi uit, dat is jammer. (Nokia Lumia 800)
Alternatief
Sharkoon Rapid-Case 3.5" IDE/USB Black
Deze beschikt wél over P-ATA 133 maar ik vind het design van de sweex mooier.