Samsung Syncmaster 223BW Zwart Review
19 februari 2008, laatste update op 22 februari 2010, 4.406 views
Rapporteer
De monitor vervangt mijn huidige Philips 170C monitor. Na een upgrade van mijn PC naar een Phenom 9500/Asus M3A32 deluxe en XFX8600GT werd het ook tijd om de monitor te vervangen.
Primaire doel is internet, Web site bouw, Photoshop en Adobe Premiere elements. En zo nu en dan een spel, maar sinds de Xbox360 speel ik weinig op de PC.
De eerste keus was de Samsung Syncmaster 226BW. Maar de onzekerheid over de herkomst van het paneel, deed mij twijfelen. De 223BW is in principe hetzelfde scherm, maar dan zonder overdive (dus 5ms ipv 2ms), maar wel de zekerheid van een Samsung paneel. Verder nog een aantal monitoren van Philips en Iiyama bekeken en diverse reviews en fora geraadpleegd voordat ik een keuze maakte.
Uiteindelijk met wat mazzel...
Pluspunten
- De algemene luxe en strakke afwerking
- De prestaties na calibratie
- Scherpte en grootte van het scherm
- De zekerheid van een Samsung paneel itt de Samsung 226BW
- De gunstige prijs van 260 Euro
- DVI en Dsub aansluitingen
- Geen dode pixels
Minpunten
- De veel de koele instelling fabrieksaf
- helaas niet in hoogte instelbaar
- Weinig informatieve handleiding
Uiteindelijk met wat mazzel en opletten een "open doos model" bij Informatique gekocht voor 199 Euro.
Het scherm is vauit de fabriek veel te licht afgesteld en enorm koel. De gamma kan ingesteld worden, helaas is nergens terug te vinden wat mode 1-3 doen. Het scherm was dus te blauw en bovendien veel te licht afgesteld
Mijn instellingen: brightness 55, contrast 74. Custom contrast/brightness ingesteld.
Na calibratie met de Colorvision spider zijn de kleuren accuraat en laat het scherm zijn ware potentie zien.
Verder valt op dat de homogeniteit van de backlite niet heel perfect is, de randen zijn wat donkerder. Nu heeft elke LCD daar last van, maar ik had iets beter verwacht. Zeker omdat de Philips van 4 jaar oud vrijwel gelijk overkomt.
In het gebruik is de breedte ideaal, vooral met photoshop. Je kunt de foto vrij groot bewerken en er is ook ruimte voor de tools in de breedte.
Ghosting kan ik weinig over vertellen. Ik heb even kort de RACE07 en Dirt demo gespeeld. Ik heb geen ghosting gezien, maar ben dan ook geen PC gamer.
In totaal ben ik zeer tevreden over het scherm. Het was ook een bewuste weloverwogen keuze en het product maakt de reputatie waar.