Update 19-01-2013:
Ik heb een 2 meter verlengsnoer van achter de pc over het bureau liggen.
Een goedkope, niet met 'goud vergulde' connectoren.
Scheelt een hoop bukken en kruipen met losse usb 3.0 sticks/HDD'jes
Nu is het aparte dat alle usb 2 sticks die ik heb er op werken, zelfs een adata 1 GB usb powered, usb 3.0 hdd-tje werkt er op, maar NIET deze voyager gt 3 !
Het gaat zo: ik sluit hem op de kabel aan, verkenner opent en ik zie de mappen.
ik kan een map klikken en inhoud zien, als ik snel ben wel 2 of 3 ook.
Dan volgt het 'verwijdert' geluidje en is de LED op de usb stick zichtbaar 'gedimd', en weg is ie uit verkenner. Kortom op deze manier niet bruikbaar.
Kennelijk pakken de snelle 'grote' geheugen chips die samen 16 GB vormen nogal wat stroom.
In mijn werk pc heb ik al jaren een vaste usb stick gestoken voor bepaalde backups.
Die zijn 100 a 300 MB groot en vervallen na 6 weken.
Ik wilde een snellere usb stick, nu ik over een pc met usb 3 beschik.
Deze rode corsair lijkt precies op diens usb 2 voorgangers, er staat echter usb 3 op de 'behuizing' bij deze.
Dat deze usb stick op een eveneens usb 3 poort rap is blijkt wel uit het navolgende
Nadeel is dat er niet altijd iets in het naast gelegen, of onder gezeten usb slot kan, de usb stick is gewoon dik en breed, meer dan gemiddeld bij praktische rechthoek-modellen.
Dan kun je wellicht iets met deze tip:
http://tweakers.net/react...=Posting&ParentID=5840909 Wat ik echter niet weet is of en hoeveel een usb 3 kabel kost en of dit de snelheid ten nadele beïnvloed. Zelf heb ik geen losse usb 3 kabel om dit te testen. Ik heb wel een
seagte 2 TB usb 3 ext. HDD echter diens kabel, de connector op de disk zelf is geheel nieuw voor mij. Die connector heeft aan 1 kant de vorm van een dichtgeknepen nietje, waarvan 1 lus wat breder is dan de andere.

Echter dat dikke rubber, met de kap er op, maakt hem wel rugged en water resistant, voor korte tijd, en spatwater-dicht sowieso.
Ik heb er 22 euro voor betaald en ik vindt het het wel waard, hoewel meer dan een euro per GB niet weinig is natuurlijk.