Pioneer HTP-071 Review
Hallo aangezien ik nergens zelf een review kon vinden over dit product, heb ik besloten om kort mijn bevindingen te delen. Dit is gebaseerd op enkele dagen gebruik dus over lange termijn kan ik niks zeggen. Als er op of aanmerkingen zijn, laat ze horen. Zelf was ik al langer op zoek naar een soundsysteem, ter vervanging van mijn oude. Dit Hi-Fi systeem viel me als eerste op vanwege de prijs van rond de 250 euro. Dit viel erg mee aangezien er ook een Receiver wordt bijgeleverd. Receiver De receiver zelf bevat alle poorten die je tijdens normaal gebruik nodig hebt. Zo zijn er 4 HDMI poorten aanwezig, waarvan 1 gebruikt word voor het sturen van het beeld naar de tv. Het beeld doorsturen van de bluray speler werkt. Al zijn de kleuren...
Pluspunten
- Goedkoop
- compleet
- goede geluidskwaliteit
Minpunten
- receiver vrij groot
- kabels ogen niet stevig
Als er op of aanmerkingen zijn, laat ze horen.
Receiver
De receiver zelf bevat alle poorten die je tijdens normaal gebruik nodig hebt. Zo zijn er 4 HDMI poorten aanwezig, waarvan 1 gebruikt word voor het sturen van het beeld naar de tv. Het beeld doorsturen van de bluray speler werkt. Al zijn de kleuren wat meer overheersend dan als je ze rechtstreeks aansluit op de tv.
Verder is de Receiver behoorlijk groot naar mijn mening, ongeveer 2,5 keer de hoogte van een originele xbox, verder is hij in ongeveer 15 cm breder dan een xbox en is dus in veel gevallen te groot om bijvoorbeeld op een bureau te zetten, aangezien vereist wordt dat je 10 cm aan de zijkanten vrijhoud. Ook mag je niks op de receiver zetten vanwege de hitte. De unit zelf is rond de 10 kilo en dus ook niet bepaald licht te noemen en vanwege de korte stroomkabel kan het plaatsen een probleem zijn. ( stroomkabel is rond de 1,5 meter )
De receiver zelf heeft veel mogelijkheden en standen, wel is dit lastig om te leren begrijpen en zal je echt af en toe de documentatie er op na moeten slaan om iets voor elkaar te krijgen.
De bijgeleverde afstandsbediening werkt zoals verwacht.
De boxen
De boxen zelf zijn vrij klein, en voelen zwaar en duurzaam aan, het aansluiten van de kabels is zeer eenvoudig en de kabels die worden meegeleverd zijn lang genoeg om door een kamer te trekken. ( ik schat rond de 3/4 meter vooraan en 5/6 meter achteraan ) De kabels zelf zijn wel erg dun en voelen niet echt stevig aan.De kabels zijn ongeveer de dikte die je hebt bij oordopjes. Ook worden er geen extra kabels meegeleverd dus mocht er 1 stukgaan, moet je deze appart kopen.
Het geluid is van goede kwaliteit, het geluid is mooi verdeeld en bij spellen als MW3 en BF3 hoor je echt de geluiden om je heen.
De subwoofer is erg groot en zorgt voor een diepe bass die goed te voelen en te horen is. Zelfs op lage instellingen is deze misschien zelf iets te overheersend. Al zal dit ook liggen aan de plaatsing van de subwoofer.
Mocht je net als ik een soundsysteem zoeken voor de xbox en een blu-ray af en toe die niet zo duur is, is dit een aanrader. Het geluid is goed en ondanks dat niet alles geweldig is raad ik hem toch aan als je met de slechte punten kunt leven.