Maxtor OneTouch III 500GB (7200rpm, USB 2.0 & 1394/400, 8MB) Review

Pelle
16 februari 2008, laatste update op 16 februari 2008, 981 views

Maxtor OneTouch III 500GB (7200rpm, USB 2.0 & 1394/400, 8MB)

Ik kocht in december een WD My Book Essential 500GB (USB 2.0), maar na een paar weken gaf dat ding de geest. Ik mocht uiteindelijk een nieuwe uitzoeken, en ben toen bij deze Maxtor Onetouch III Triple (USB2.0, FW400, FW800) uitgekomen. Wel iets duurder, maar gelukkig doet dit ding wel gewoon wat ik wil Ik was er zowiezo achter dat de vervangende schijf een harde on/off switch moest hebben, en het liefste ook nog FireWire naast USB2.0. Het is in ieder geval een heel degelijk ding, je hebt niet het idee dat het snel stuk kan gaan als je het zou laten vallen, en dat had ik bij die WD My Book wel. Prestaties De prestaties met USB2.0 zijn prima, vrijwel gelijk aan de WD My Book 500GB. Ik...

Pluspunten

• Triple interface (USB 2.0, FW400, FW800)
  • Harde on/off switch
  • Zwaar degelijke bouw

Minpunten

• FW400 snelheid langzamer dan USB2.0
  • Geen USB en FW400 kabels meegeleverd

Ik kocht in december een WD My Book Essential 500GB (USB 2.0), maar na een paar weken gaf dat ding de geest. Ik mocht uiteindelijk een nieuwe uitzoeken, en ben toen bij deze Maxtor Onetouch III Triple (USB2.0, FW400, FW800) uitgekomen. Wel iets duurder, maar gelukkig doet dit ding wel gewoon wat ik wil ;)

Prestaties
De prestaties met USB2.0 zijn prima, vrijwel gelijk aan de WD My Book 500GB. Ik dacht dat het met FW400 sneller zou gaan (volgens de specs zou dat wel moeten), maar volgens HDTune was dit helaas niet het geval.
FW800 zou helemaal rap moeten gaan, maar ik heb helaas geen FW800 aansluiting op m'n PC dus dat heb ik niet kunnen testen.
Ik gebruik de schijf voor backups, en dan is het niet zo heel belangrijk om het onderste uit de kan te halen qua snelheid.
Ik heb de HDTune screenshots bijgevoegd overigens: USB2.0, FW400 :)

Featureset
De featureset is goed. Zoals gezegd, aansluitingen voor USB2.0, FW400 en FW800. Ook erg fijn is de harde on/off switch, waarmee ik voorkom dat hij altijd aanstaat. Hij gaat alleen aan als ik een backup wil maken (of iets terug wil zetten :P).

Wat me wel tegenviel was dat er geen USB-kabel, en geen FW400-kabel werden meegeleverd. Helaas was er alleen een FW800 kabel in de doos aanwezig, en dat is best jammer als je geen FW800 aansluiting hebt :P

Stabiliteit & betrouwbaarheid
Vooralsnog heb ik er geen omkijken naar.

Compatibiliteit
De schijf werkt prima onder Vista x64. Als je 'm met FW aansluit, kan Vista alleen een bepaalde Onetouch driver voor ik meen de front-button niet vinden. Ik gebruik die knop toch niet (ik backup via SyncBackSE) maar volgens mij is er wel een x64 driver op de Maxtor website te vinden.

Mobiliteit
Ik hoef 'm niet te verplaatsen, maar als je dat wel wilt dan is dit ding niet wat je zoekt. Hij is vrij groot en log, zie m'n fotos voor hoe groot hij is in vergelijking met de ook al niet heel kleine Onetouch II (300GB).
Hij is wel voorzien van een dunne rubberachtige laag aan de hoeken en zijkanten, dus mocht je 'm toch overal mee naar toe willen slepen dan hoef je denk ik niet bang te zijn voor beschadigingen aan de behuizing.
Hier staat 'ie verder prima op m'n bureau; mobiliteit was voor mij dus geen issue :)

Geluidsproductie
Het geluidsniveau is acceptabel. Idle hoor je 'm vrijwel niet, maar bij lezen of schrijven is hij toch wel goed hoorbaar. Als je voor een hele stille schijf wilt gaan, dan zou ik deze overslaan.

Warmteproductie
De warmteproductie is prima. Hij wordt niet overdreven warm, de WD My Book had een hogere warmteproductie.

Prijs
De prijs (€ 129) vond ik redelijk. Er zijn niet veel schijven met triple-interface te vinden voor die prijs.

Heb jij ook een Maxtor OneTouch III 500GB (7200rpm, USB 2.0 & 1394/400, 8MB)?

Anoniem: 209435 25 februari 2008 12:09
Enig idee of dit ook goed werkt onder XP?