Apple iPod Nano V3 8GB Rood Review
Na een tijd op zoek naar een MP3 speler ben ik uitgekomen bij een iPod Nano 3rd Gen. Red. HIj is klein , mooi, redelijk makkelijk in gebruik heeft de functies die ik nodig heb. Featureset : Je krijgt bij je iPod een handleiding, een dockadapter een iPod USB kabel en oordoppen. De opslagcapaciteit is 8GB. Voor mij voldoende ,ik luister graag naar muziek maar het wisselt nogal af ,en vaak blijft een artiest niet langer dan een half jaar op mijn computer staan. Ook voor af en toe een filmpje kijken is dit ruim voldoende. Er is jammer genoeg geen uitbreidingsslot beschikbaar. De iPod Nano heeft geen opnamefunctie wat veel MP3 spelers wel hebben. Het schermpje is ook groot genoeg voor mijn doeleinden. De aansluitmogelijkheden zijn oké,...
Pluspunten
- Vormgeving.
- Videofunctie.
- Goede geluidskwaliteit.
- Coverflow.
- Aansluitingsmogelijkheid op de TV.
- Looks
Minpunten
- iTunes.
- Wellicht de prijs.
- Geen voicerecorder.
- Geen Radio
- Wheel doet soms vreemd , harde reset noodzakelijk.
- Bijgeleverde oordopjs van slechte kwaliteit.
Featureset :
Je krijgt bij je iPod een handleiding, een dockadapter een iPod USB kabel en oordoppen. De opslagcapaciteit is 8GB. Voor mij voldoende ,ik luister graag naar muziek maar het wisselt nogal af ,en vaak blijft een artiest niet langer dan een half jaar op mijn computer staan. Ook voor af en toe een filmpje kijken is dit ruim voldoende. Er is jammer genoeg geen uitbreidingsslot beschikbaar. De iPod Nano heeft geen opnamefunctie wat veel MP3 spelers wel hebben. Het schermpje is ook groot genoeg voor mijn doeleinden. De aansluitmogelijkheden zijn oké, je sluit de iPod aan op je computer door midden van USB 2.0. Verder heeft de iPod geen aansluitmogelijkheden voor FireWire en de ondersteuning van draadloze netwerkstandaarden. Je kan je iPod natuurlijk wel op een dock aansluiten.
Beeldkwaliteit :
De beeldkwaliteit is goed. Alles wordt duidelijk en natuurgetrouw weergegeven en doet niet onder voor een iPod Classic. Het schermpje is helder genoeg en je kan de helderheid ook aanpassen in de instellingen. Je moet natuurlijk niet denken dat je met de iPod Nano 3rd Gen. een volwaardige videospeler in huis haalt want daar is de iPod ook niet voor bedoeld. Maar een filmpje erop kijken gaat makkelijk. Na een lange tijd wordt dit trouwens wel vermoeiend. Want dan moet je je concentreren om het nog goed te kunnen zien.
Geluidskwaliteit :
Het geluid is goed en helder in combinatie met mijn Sennheiser's CX-300.
Het geluid klinkt ook prima in films. Je hebt ook de mogelijkheid om de Equalizer in te schakelen. Je kan het geluid ook vrij hard zetten,maar dit kan je ook beperken door middel van ''volumelimiet''.
Soms klinkt het geluid wat oppervlakkig maar met een EQ instelling valt dat te behelpen.
Bouwkwaliteit en afwerking :
De iPod Nano 3rd Gen is een echte ''eyecather'' door zijn felle kleuren en zijn opvallende uiterlijk.
De iPod Nano heeft dezelfde achterkant als de iPod classic. Van metaal en glimmend. Het ziet er erg mooi uit maar er kunnen wel snel krassen op komen. Om dit te voorkomen heb ik de zogenaamde '' Invisibleshield'' op de iPod toegepast.
De iPod ligt lekker in de handen en voelt stevig aan. Het zou ook voorkomen dat sommige iPod's een scheef beeldscherm hedden, maar daar heb ik geen last van.
Ergonomie :
De iPod is makkelijk te bedienen d.m.v. het clickwheel. Deze is gevoeliger dan die van de iPod Classic. Zoals ik eerder al zei ligt de iPod ook lekker in de hand. De gebruikersinterface is ook eenvoudig al is dit wel even wennen. Coverflow is ook een groot pluspunt hiermee blader je door je albums , je ziet de albumillustraties. Als je langdurig een spel speelt, bijvoorbeeld een kaartspel kun je last krijgen van je hand en pols.
Uitbreidbaarheid en veelzijdigheid:
Er zijn veel accesoires beschikbaar voor de iPod. Hoesjes docks. Armbanden en noem het maar op. Je kan de iPod ook op de TV aansluiten en dan foto's of films bekijken.
Mobiliteit en accuduur :
De iPod is erg klein en licht en daardoor makkelijk mee te nemen in je jas of broekzak. De accu gaat best wel lang mee. Volgens Apple kun je 20 uur muziek luister en 5 uur video kijken. Opladen gaat via iTunes of via een oplader die je in het stopcontact moet doen. De oplaadtijd is niet lang. In anderhalf uur laadt hij voor 80% op.
Conclusie :
De iPod Nano 3rd Gen. is een goede MP3 speler met een goede videofunctie. Het biedt alles wat je nodig hebt voor de gemiddelde gebruiker. De vormgeving is ook erg mooi en opvallend.En het gebruiksgemak is ook erg goed. Jammer dat je erg aan iTunes moet wennen die soms tegenzit. De prijs kan een nadeel zijn.