Corsair Vengeance 2000 Wireless 7.1 Gaming Headset Review

Anoniem: 471209
13 december 2012, laatste update op 13 december 2012, 3.188 views

Corsair Vengeance 2000 Wireless 7.1 Gaming Headset

De Corsair Vengeance 2000 kocht ik als vervanging voor mijn Roccat Kave 5.1, die ik niet erg prettig vond zitten.
Ik besloot om voor de Vengeance 2000 te gaan omdat de kabel van de Kave vaker wel dan niet in de weg zat. Het kreeg een aantal goede reviews van toonaangevende websites, dus de keuze was snel gemaakt.
Ik ben tevreden over de headset an sich. Hij ziet er prima uit, zit erg prettig om het oor en je merkt er weinig van als je hem uren achter elkaar op hebt. Ook de microfoon is prima en zorgt voor ruisloze conversaties.
Het geluid is uitstekend te noemen, ben erg content met de verschillende van te voren ingestelde settingmogelijkheden en kan niet anders zeggen dan dat de headset op zich prima is.
Toch zal ik hem niet houden.

Pluspunten

• Hij zit prettig om het oor
  • Ziet er goed uit
  • Prima geluidsweergave
  • Goed te bedienen software

Minpunten

• Bouwkwaliteit laat te wensen over

3 van 5 sterren (Voldoende)

Toch zal ik hem niet houden. Waarom niet? Omdat de bouwkwaliteit te wensen laat. Ik heb qua hoofdbreedte geen bijzonder dikke kop, maar toch presteerde de headset het om twee keer achter elkaar op dezelfde kant en precies dezelfde plek te breken. De eerste keer stuurde ik hem retour voor een nieuw exemplaar, nu kies ik toch voor een alternatieve headset.

De headset is m.i. een uitstekende keuze voor mensen met kleine tot normale hoofden, maar als je een wat breder hoofd hebt is het naar mijn mening geen aanrader. Hij staat dan relatief ver uit elkaar en is niet flexibel genoeg om dit aan te kunnen.

Heb jij ook een Corsair Vengeance 2000 Wireless 7.1 Gaming Headset?

Hier sluit ik me volledig bij aan. Na 1.5 maanden heb ik het gepresteerd om de headset aan beiden kanten te laten breken. Het geluid doet het nog perfect, maar de scharnieren staan nu te schuin waardoor het foam niet meer om de oren sluit. Helaas heb ik in de garantie heb gelezen dat dit niet gedekt wordt dus ik betwijfel of ik het product naar Alternate of Corsiar retour moet sturen.

Heb je tips voor verdere acties? En welk alternatief heb je gekozen?
Na een jaar brak het scharnier kapot van mijn HS1A. Ik heb toen een RMA aanvraag gedaan bij Corsair, er werd niet moeilijk gedaan en kreeg zonder vragen een nieuwe Vengeance 1300 als vervanger.

Gewoon een RMA aanvraag doen bij Corsair, ze zijn niet zo moeilijk.
Ik zou corsair gewoon eens mailen, Corsair is vaak niet de moeilijkste betreffende garantie enzovoort. Lijkt me dat een geval als dit ook gewoon gedekt moet worden. Het product deugt tenslotte niet.
Ik heb het zelfde probleem echter na 7 maanden, goed om te lezen dat het niet aan mijn hoofd ligt! (Even aan m'n vriendin laten lezen).
Vandaag de headset maar terug gebracht naar Informatique en zij gaan hem voor me opsturen naar Corsair voor RMA.

Ik ben wel benieuwd welke headset je nu als alternatief hebt gekozen.
Ik ben bij Corsair geinformeerd over dit probleem. Ze hebben een nieuw model uitgebracht die verstekt is op dit zwakke punt boven de schelpen. Ik ga de gok dus wagen en er eentje bestelen :)
Welk model is dat?
Ik en 3 vrienden hebben dit model een half jaar geleden gewonnen in een gamecompetitie. Hij is inmiddels bij iedereen minimaal 1x gebroken, op de bekende plek boven de scharnieren. Ik ga mijn 2e gebroken headset maar weer eens terugsturen om te kijken of het euvel ondertussen verholpen is. Ik heb er nog een half jaar gebruik van gemaakt middels een provisorische reparatie.

- Service van Corsair is echter wel prima. 1e keer vrij snel een nieuwe gehad.
- Geluidskwaliteit is prima
- Gebruiksgemak van draadloos daar wen je snel aan. Ook aan te sluiten via USB als de batterij leeg is
- Comfort = OK

[Reactie gewijzigd door Palen op 25 juli 2024 10:42]

Anoniem: 368306 29 april 2018 16:33
Wat was nieuwprijs destijds?