Goed punt, DemonAngel, ik heb zelf geen iPad maar ik heb ervaring met het werken met een iPad via werk.
Ikzelf ben erg van functie boven inhoud, en ik merk bij het gebruik softwarematig weinig onderscheid met de iPad. Het is met vele apps een kwestie van dat niet dezelfde beschikbaar zijn, maar dat in de Playstore wel veel vergelijkbare apps beschikbaar zijn die dezelfde functie vervullen. Denk dan aan videoplayers die opties geven die zelf te beheren zijn, e-readers die alle formats accepteren (epub maar ook pdf, etc). Niet al deze apps zijn van dezelfde kwaliteit, maar het ratingsysteem in de Playstore geeft een goede indicatie. Na een aantal te hebben geprobeerd, ben ik nog geen functie tegengekomen waarvoor de gekozen app tekort schiet. Het interesseert je wellicht te horen dat er bij sommige apps nog een aantal gebreken zijn. Die gereken zijn op te lossen, maar het is duidelijk dat app-producenten nog bezig zijn met het converteren van hun apps naar 4.1. Ik heb het dan specifiek over Skype, dat als je niet eerst je camera activeert met een photo-app, geen 'rechten' heeft om videobeeld uit te zenden. Een klein euvel. Ik sluit niet uit dat kleine storende gebreken zich met meer apps aandoen zolang 4.1 nog nieuw is. Qua werking geldt de regel "niet identiek in vorm maar wel in functie". Sommige features zijn blatant rips, maar als je je daar niet aan stoort is het alleen maar fijn.
Hardwarematig tellen de gebreken die in de eerste post genoemd zijn. Het lijkt me vanzelfsprekend dat je bij het kiezen van resolutie en tabletformaat als consument je eigen voorkeur hebt en je keuze waarschijnlijk daarop baseert. Wil je graag hogere resoluties, dan is de iPad en ook nieuwere tablets van ASUS en Samsung een prima keuze. Vlotheid is geen issue voor de Nexus 7. 720p is echter een prima formaat voor 7 inch tablets, imo.
@EndlessWaltz: Precies. Kleine dingetjes waar Google even bij stil had mogen staan. Wereldwijd zouden bedrijven daar sowieso meer aandacht aan mogen besteden. Het kan erger: we hadden in Australië kunnen wonen.