Barnes & Noble Nook Simple Touch with GlowLight Zwart Review

6 september 2012, laatste update op 29 oktober 2014, 1.419 views Rapporteer

De e-Reader is degelijk gebouwd en werkt ook na 2 jaar nog probleemloos. Ook geen last van krassen zoals anderen melden.

Pluspunten

• Native ePub ondersteuning
  • SD uitbreidingskaart
  • Ingebouwde achtergrond verlichting
  • Touchscreen werkt goed
  • Apparaat ziet er erg fraai en degelijk uit
  • Stroeve achterkant voorkomt schuiven (alleen van toepassing als je hem niet in een hoesje bewaard)
  • Degelijk gebouwd. Ook na twee jaar werkt het probleemloos, geen krassen, vlekken e.d.

Minpunten

• Prijzig
  • Alleen via parallel import beschikbaar in Nederland en daardoor duur.
  • Fysieke knoppen indrukken om te bladeren vergt behoorlijk veel kracht.

Ik heb voor de Nook Glowlight gekozen vanwege de positieve reviews op internet. Voor aanschaf had ik hem nog nooit gezien laat staan gebruikt. Belangrijkste reden: De achtergrond verlichting en native ePub support

Tot aan aanschaf las ik veel op de iRiver HD van mijn vriendin. Maar na verloop van tijd wil je toch je eigen e-reader. Eerst indruk na een maand intensief gebruik: Opstarten gaat razendsnel (< 1 sec) vergeleken met de iRiver HD. Het achtergrond lampje is handig maar het is wel erg duidelijk dat de lamp bovenaan het scherm zit.

In de reviews op internet staat dat het scherm wat minder scherp zou zijn maar daar heb ik zelf geen last van.

Ik gebruik hem ook alleen voor het lezen van boeken (ePub). Geen ervaring met comics. Geen extra functies als mp3 speler, web browser, etc zoals de grote concurrent Kindle Touch die wel heeft.

Heb jij ook een Barnes & Noble Nook Simple Touch with GlowLight Zwart?

Tot voor kort was ik erg tevreden met mijn Nook Glow. Echter recentelijk is er een kleine krasje op het scherm gekomen. Wanneer ik nu de glow light aan doe schijnt er licht door dit krasje. Dit is zeer hinderlijk.

Het scherm blijkt vrij gevoelig voor krassen. Dit wordt ook in deze review belicht:
Dat is balen, de mijne is nog krasloos. Of het is me nog niet opgevallen terwijl er niet heel voorzichtig mee wordt omgegaan. Ook ligt het altijd in een vochtige badkamer waar het voor alsnog prima tegen kan. En nee, ik lees niet onder de douche maar op de WC :)
Waarschuwing, die van mij heeft dat nu ook: streep fel licht wat erg irritant is. Kwam gisteravond voor het eerst. Die van mij is nooit gevallen. Als je op de site van B&N kijkt zie je ook dat de laatste reviews hier allemaal over klagen, gebeurt schijnbaart heel makkelijk of zelfs spontaan, internet staat er vol mee en nu is de mijne aan de beurt. Via US gekocht dus maar 1 jaar garantie.