Na vele jaren Asus borden te hebben gebruikt, de overstap naar Asrock gedaan. Vorige maand een Gigabyte z77 gekocht maar die was al de tweede dag defect, dus wat anders nu.
Nog enkele seconde spijt van gehad, absoluut klasse dit bord, en super snel en nog eens stabiel ook.
De EXtreme 6 kan ik aanraden voor eenieder die hoge prestaties verwacht gekoppeld aan een knap design & veel mogelijkheden.
Deze week is het nieuwe bordje van Asrock (Extreme 6) ingebouwd en geconfigureerd, eerst even getest met 2 latjes van het supersnelle Corsair geheugen erin, geeft ie keurig 1333mhz als standaard op, dan het XMP profiel ingesteld (2133), reboot, dat wordt ogenblikkelijk weergeven als werkende (goed zo), dan gevuld met alle 4 de reepjes, heropstart en XMP 2133 wordt opgepikt, dus 16 GB aan supersnel geheugen aan boord, dat perfect werkt op deze snelheid.
Overigens is dit mijn eerste Asrock bordje, en ben danig onder de indruk van het spul, zeer compleet, zeer snel, tot op heden echt stabiel, en met de combinatie Core I7 37770K (nu al op 4400 mhz stabiel), SSD 830/256 van Samsung (met de tweaks), en dit speedy Ram aan boord "supersonisch".
Inmiddels de radeon 5770 vervangen door de Asus GeForce GTX660 TI-DC2-2GD5
Hierbij de vernieuwde Prestatie score
Onderdeel Details Score Basisscore
Processor Intel(R) Core(TM) i7-3770K CPU @ 3.50GHz 7,8
Geheugen (RAM) 16,0 GB 7,9
Grafisch NVIDIA GeForce GTX 660 Ti 7,9
Grafische weergave voor spellen 4095 MB totale hoeveelheid grafisch geheugen 7,9
Primaire harde schijf 222GB beschikbaar (238GB totaal) 7,9
Windows 7 Home Premium x64
Vandaag getest met Video Redo H264, een opname in HD 1080 afkomstig van satteliet bewerkt, begin & eindpunt instellen, reclames verwijderen, en opslaan als MKV met 5.1 Dolby Digital.
Verbazing alom, deze klus klaart hij in welgeteld 22 seconden, ruim boven mijn verwachting, dit is echt supersnel.
Een film in SD kwaliteit van 1.55h opnieuw opbouwen en oplaan als MKV in 9 sec (jawel, als u dit leest is het al gebeurt) , amazing power.
Eenzelfde klus op mijn Core 2 Quad was goed voor een koffiepotje, zal nu vooraf moeten zetten, en dan zal de tijd nog te kort wezen om te drinken
Ik verwachte al het een en ander na de geweldige score in de Windows prestatie index, maar dit slaat alles.
Verdere ervaring met dit nieuwe spul op latere datum