Samsung UE46ES8000 Review

iTec
15 augustus 2012, laatste update op 15 augustus 2012, 14.221 views

Samsung UE46ES8000

Na een goede review van Tweakers gelezen te hebben was ik overtuigd om deze TV te kopen. Wat heb ik inmiddels een spijt gekregen, ik weet niet waar ik moet beginnen, maar here goes... Hoofdstuk 1 De Blijdschap! Het begon allemaal op een mooie zonnige dag 24 mei jongsleden, de TV was binnen ik dolblij met mijn vriendin onderweg de TV opgehaald in Naarden (Plasmadiscounter) , tevens een mooie beugel van Vogel erbij gekocht. Hoofdstuk 2 De teleurstelling! Nou ik was het mannetje toen ik thuiskwam, gelijk aan de slag gegaan , alles opgehangen, gecalibreerd, film klaar gezet...ik denk GENIETEN!! En daar begon de ellende al, het eerste defect had ik al direct geconstateerd, 1 verticale balk pixels was 5 pixels omhoog geschoven, zeer storend als...

Pluspunten

• Design
  • Features
  • Anynet+
  • Kleuren

Minpunten

• Was voor mij even wennen dat de zwartwaarde een stuk lager zijn als mijn vorige scherm (Panasonic plasma), maar dit wist ik toen ik het scherm kocht, wel een negatieve eigenschap.
  • Kijkhoeken
  • Prijs

3 van 5 sterren (Voldoende)

Hoofdstuk 1 De Blijdschap!

Hoofdstuk 2 De teleurstelling!

Nou ik was het mannetje toen ik thuiskwam, gelijk aan de slag gegaan , alles opgehangen, gecalibreerd, film klaar gezet...ik denk GENIETEN!! En daar begon de ellende al, het eerste defect had ik al direct geconstateerd, 1 verticale balk pixels was 5 pixels omhoog geschoven, zeer storend als je dus naar je crispy mooie 3d Blu-ray film zit te kijken (zie eerste foto die bijgevoegd is).

Ik TV direct aangemeld bij Samsung, dat ging verder allemaal prima, Selectro is het bedrijf dat zorg draagt voor de Samsung reparaties, dus daar moest ik uiteindelijk mijn TV aanmelden, foto's bijgevoegd , verhaal uitgelegd. Uiteindelijk hebben ze een monteur langs gestuurd met een nieuw scherm (ja alleen een scherm, want blijkbaar is het goedkoper om een monteur langs te sturen , tv uit elkaar te laten halen tot de laatste schroef en dan een nieuw paneel plaatsen, in plaats van gewoon een nieuwe TV toe te sturen). Waar ik me dood aan ergerde is het feit dat de monteur in kwestie niet erg veel verstand had van Samsung tv's en brutaal zei dat alle Samsiung hetzelfde zijn , waarop ik hem vervolgens moest wijzen hoe je de webcam er weer in kon zetten. Maar goed dat heeft niks met de TV te maken, maar met persoonlijke frustratie van onkunde van zogenoemde professionals :X .

Hoofdstuk 3 De frustratie!

Nieuw scherm geplaatst, ik weer helemaal blij, boel weer aangesloten , tv opgehangen alles weer ready to go. We hebben er een maand van kunnen genieten om vervolgens weer het volgende te krijgen, het scherm besloot zelfstandig maar een verticale gele lijn om de haverklap te produceren, dat werd een dag later nog erger door een witte waas te produceren over het gehele scherm dat zich afwisselde met flikkerend beeld. Ik dacht eerst nou die professional heeft de schroeven niet helemaal goed aangedraait of er zit een stekkertje half los in de TV, helaas na de 2de aanmelding (waar er door Selectro getwijfeld werd of die foto's wel betrouwbaar waren) werd er uiteindelijk geconstateerd door de monteur dat het scherm weer kapot was :'( , volgende week krijg ik dus mijn 3de scherm, mocht deze weer problemen veroorzaken dan heb ik afgesproken met mijn vriendin om er alles aan te doen om mijn geld terug te krijgen, en dan ga ik weer terug naar mijn vertrouwde merk en bewezen technologie namelijk Panasonic plasma.

Hoofdstuk 4 De TV

Aangezien bovenstaande meer op een haat jegens Samsung begint te lijken, zal ik mijn overige bevindingen hieronder schrijven.

- Vormgeving , ben erg gecharmeerd van de smalle beeldrand. Het design past met onze huisstijl.
- Kleuren , alles is heel levendig, ik heb inmiddels een aantal kalibraties gedaan en met de kalibraties van Tweakers ben ik tot heden het meest tevreden, ziet er natuurgetrouw uit.
- Anynet+ , de mogelijkheden voor instellingen zijn eindeloos zo lijkt het, de feature Anynet+ is perfect, deze zorgt voor een naadloze samenwerking met mijn surround set waardoor ik maar 1 afstandsbediening nodig heb (op het aanzetten van mijn surround na :( dat werkt helaas niet)
- SmartNET, de toevoeging van Smart TV is leuk, maar met alle gadgets in huis maken wij er nooit gebruik van , ik heb een iPad voor me liggen dan ga ik niet op mijn tv de Nu applicatie starten. Tevens heb ik mijn eigen film collectie maar kan me voorstellen als je een film wilt huren dat de Pathe of MovieMAX app zeer handig zijn, zeker als je net als ons een CI module hebt met harde schijf , dan heb je niet de mogelijkheid om bij UPC een film ondemand te huren.
- Geluid, kan ik kort over zijn, zoals iedereen weet zijn de speakers van een TV altijd van kwaliteit waar je niks van mag verwachten, maar daar heb je een surround set voor.
- Kwaliteit , zie mijn stuk tekst hierboven :+ Niet heel erg tevreden over, losstaande van de TV zelf die lijkt wel van degelijke bouwkwaliteit, voelde solide aan tijdens het ophangen aan de muur, niet alsof je een stuk plastic vast hebt.

Ik zal nog aanvullingen plaatsen wanneer het 3de scherm geplaatst wordt, ik hoop zowel voor jullie als voor mij dat dit gewoon een slechte batch was, want de TV is verder een genot om naar te kijken.

Deze review is geschreven met enige emotie, excuses daarvoor :)

-15-08-2012 : Update, Selectro is vandaag langsgekomen en heeft weer een nieuw paneel geplaatst. Het grappige was toen ik de monteur vertelde over mijn vorige ervaring dat zijn collega het paneel kwam plaatsen, wist hij al precies over wie ik het had. Lekker verhaal dus, daarnaast was deze monteur ook een stuk kundiger en hebben we de tv samen opgehangen en uitvoerig getest. So far so good. Ik ga nu eerst de boel weer calibreren en vervolgens zal ik mijn ervaringen over enige weken plaatsen (zolang ik niet tegen problemen loop)
- Update 2 : Aangezien het dus een nieuw paneel is zal ik de kwaliteit van het paneel als negatieve eigenschap voorlopig schrappen. Want ik begin eigenlijk nu weer van vooraf aan (de vervelende ervaring blijft maar goed :))

Heb jij ook een Samsung UE46ES8000?

vwb het Anynet+ gedeelte: met onze D6500 + HTD5200 liep ik hier ook tegen aan, maar je moet wel zorgen dat A ) je HDMI op de ARC ( bij mij HDMI2 ingang zit ) anders is er geen communicatie beide kanten op mogelijk .... en daarnaast op zowel je TV als bluray het HDMI-audio op JA zetten ( ik meen dat het deze optie is.. )... dan kan je nl na een paar sec gewacht te hebben via SOURCE op je AB direct naar je homecinema.

Ideaal. Ook bij het uitzetten gaan ze beide uit.
Je legt de focus erg bij de problemen die je hebt aan het scherm, ik zou dat maar in een klein stukje samenvatten. Het is voor mij als lezer interessant als er problemen waren hoe die zijn opgelost en of het resultaat voldoende is.

Jij en ik weten namelijk niet of je toevallig pech hebt of een structureel probleem is bij de Samsung series.
Je hebt gelijk , ik zal van het weekend de review enigzins aanpassen, bedankt voor je feedback.
Anoniem: 178310 @iTec10 augustus 2012 18:21
Als je 2 keer in korte tijd hiervan de dupe bent, kan het toch niet anders dat je hierop de nadruk legt.
De mogelijkheden ervaring, kleurenect. komen in hoofdstuk 4 ondanks alles realistisch over.
Ik heb een review met een pechprodukt wel eens anders gezien. chapeau 4 sterren
Fact of the matter is dat je voor dat geld/toestel van dit caliber wel mag verwachten dat alles in orde is (en blijft voor de komende 10 jaar). Zo is gelijk je hele vertrouwen weg in het merk.
Met 10 jaar kom je bedrogen uit, ik heb ook problemen gehad met een scherm uit de 7000B serie, na nog geen 2,5 jaar ,dus buiten de garantie, maar dan berekenen ze de kosten uitgaande van een levensduur van 6 jaar.
ik heb deze televisie ook maar totaal geen last van het bovenstaande.
Alleen maar positief over de TV na de kalibratie.

Maar mocht je in de buurt wonen of het de moeite waard vinden om een stukje te rijden nodig ik je uit om de televisie bij mij thuis te bekijken. (Stuur mij dan even een DM oid)

De televisie schakelt bij mij wel mijn versterker (Onkyo 609) automatisch in, ligt misschien aan jou versterker?
Ik ben over het algemeen zonder al die problemen ook super tevreden met de televisie, maar heb van de 2 maanden dat ik de tv in het bezit heb 1 volle week kunnen genieten van het mooie beeld.

Betreffende de versterker heb ik een Samsung HT-C5500 , je zou verwachten dat deze naadloos op mijn TV zou aansluiten ivm met Anynet+ , heb alle opties aanstaan. Het automatisch uitschakelen werkt wel. Ik heb in het verleden ook een Onkyo set gehad en ik meen me te herinneren dat daar een passthrough HDMI inzat , misschien dat ie daar op reageert zodra je de TV inschakelt?

Ik zal mijn review dit weekend verder aanpassen, het zo teruglezende lijkt het alsof het een gigantische prut tv is, maar zo bedoel ik dat niet. Het is gewoon zeer teleurstellend dat je zoveel betaald voor een TV en dat ik deze nu al 2 maal heb aangemeld voor reparatie, ik baal er gewoon ontzettend van , zeker na alle lovende reacties en reviews.
Je kan bij de Onkyo, ook ik heb de 609, in de instellingen veranderen dat deze dus niet meer meegeschakeld word met de tv, maar dan moet je hem apart aanzetten.....of uit
Anoniem: 436908 22 augustus 2012 21:20
@demensendiepechhebbengehad: ik heb de tv nu inmiddels een maand of 2 (vlak voor het EK gekocht, nee niet vanwege het EK, ik was gewoon toe aan een nieuwe TV en heb tegelijk digitale TV van UPC aangeschaft) Wat mij betreft lijkt het erop dat de mensen met de "slechte ervaringen" ronduit pech hebben gehad... Het blijft een massaproduct en ja... daar kunnen nu eenmaal "miskleuntjes" tussen zitten. Heb zelf tot nu toe nog nergens last van gehad qua kapotte pixels oid. Blijft natuurlijk erg vervelend als het 'jou' overkomt...

Anyway, hieronder mijn review/beoordeling:

Pluspunten:
+ Haarscherp beeld (goed te zien wanneer je digitale TV of Blu-Ray film bekijkt)
+ Naar mijn mening eenvoudig te installeren
+ Veel mogelijkheden

Minpunten:
- De besturing op spraak (heb deze al snel uitgezet, omdat het zo nu en dan om tijdens het tv kijken oid dacht dat ik de tv wilde uitschakelen, terwijl dit niet zo was. (veroorzaakt door omgevingsgeluid??))
Anoniem: 442166 24 november 2012 11:23
Hallo allemaal,

Ik wil me de Samsung UE46ES8000 gaan kopen.

Ik heb thuis UPC Horizon.

Zoals misschien enkelen van jullie weten zijn er sinds de lancering van UPC Horizon ontzettend veel problemen met bepaalde tv toestellen aangesloten op de UPC Horizon box. Dit betreffen HDMI /HDCP problemen waarbij het beeld meerdere keren per uur op zwart springt dan wel een andere kleur. Het internet staat er vol van en het betreffen voornamelijk Philips toestellen waarbij dit gebeurt.
Echter ook bepaalde Loewe, LG en Samsung toestellen. UPC adviseert klanten van Horizon met dit probleem tijdelijk de scart aansluiting te gebruiken. En dit is nu net niet wat je wil. Digitale tv kijken via scart verbinding.

UPC heeft tegenwoordig zelfs voor dit enorme probleem een 'tv-checker' op hun site staan. Hier kan je je tv invoeren en kijken of je tv in hun 'probleemgevallen lijst'' voorkomt. De Samsung UE46ES8000 komt hier niet in voor. Wel de Samsung ue46Es7000. Overigens wordt deze lijst volgens mij alleen gevoed doordat UPC Horizon klanten hun probleem bij UPC melden.

Mijn vraag aan jullie is dus of iemand UPC Horizon heeft i.c.m. de Samsung UE46ES8000 en of er problemen zijn.

Overigens belachelijk dat ik nu mijn tv keuze moet gaan afstemmen op UPC Horizon.
Zoals beloofd zal ik mijn stuk herschrijven , hopelijk lukt dat deze week. Ik heb inmiddels al enige tijd het scherm en tot heden geen problemen meer dus ik zal dat stuk wat beknopter schrijven en de focus meer op de features leggen.
OMG ik heb mijn Samsung 40ES8000 nog maar pas twee week en ben wel bang geworden dat mijn scherm het ook gaat begeven.

Ik heb alleen problemen met mijn Quantis CI+ module (volgens mij). of het is die zwarte houder van samsung waar CI+ module ingeschoven moet worden.

Met de eerste Quantis CI+ had ik 2 dagen digitale tv van ziggo alle zenders waar ik voor betaal, na die twee dagen gaf hij spontaan de melding geen gecodeerd signaal alles geprobeerd kaart in een oude decoder gedaan bleek gewoon te werken. Quantis CI+ kaart retour verzonden inmiddels nieuwe ontvangen doet ned 3, 5, 8 en nog enkele zenders het niet, weet nou niet waar het aan ligt tv misschien?

Misshien iemand nog tips?

En stiekem heb ik spijt van deze Samsung 40ES8000
Een emotioneel stukje maar natuurlijk wel begrijpelijk.

Ik had zelf ook pech met m'n oudere samsung TV maar dat lag meer over de levering dan het toestel zelf. Bij het uitpakken van je scherm en er achter komen dat er een ster in je beeldscherm geslagen is. Denk hierbij aan de New Kids heftruck scène. |:(

Het paneel was ook bij mij thuis vervangen maar ik had gelukkig gelijk een top monteur die zeer kundig 'even' mijn TV fixte. Nu al vele jaren heel veel plezier van de TV.