Voor mijn vakantie wilde ik nieuwe oordoppen aanschaffen. Belangrijkste criterium was dat ik in het vliegtuig (zo 11 uur vliegen) ongestoord naar m'n muziek te kunnen gaan luisteren ipv naar de motoren en medepassagiers.
Ik hecht veel waarde aan geluidskwaliteit en draagconform. En na veel onderzoek is mijn keuze op deze SE215's gevallen.
Uitpakken
Openen van de verpakking ging eenvoudig. Hier een keer geen mes, schaar of explosieven voor nodig.
In de verpakking vind je:
- De SE215 oordoppen
- 6 verschillende setjes sleeves (3x rubber en 3x schuimrubber)
- Softcase
- Schoonmaak tool
- Garantie en handleidingboekjes
Specificaties
Speaker: Single dynamic MicroDriver
Frequentie bereik: 22Hz - 17.5kHz
Lengte kabel: 162 cm
Draagcomfort
Je hebt niet eens meer door dat je ze in hebt.
In eerste instantie gebruikte ik de kleinste schuimrubberen sleeves. Maar bij langdurig gebruik gingen deze irriteren. Waarna ik overgestapt ben op de rubberen versies.
Volgens de website van Shure zouden de doppen (sleeves) 90% van de achtergrondgeluiden blokkeren. Met de schuimrubberen sleeves lijkt dit aannemelijk, de rubberen lijken iets minder te presteren (mijn schatting zou 85% zijn). De sleeves zitten stevig op de doppen en kost enige moeite om ze te vervangen.
De doppen liggen erg prettig in het oor en blijven heel goed zitten (ook met hardlopen). Het eerste gedeelte van het snoer (vanaf de doppen gezien) is verstevigd en te buigen zodat deze in een gewenste positie blijft zitten en over je oorschelp valt.
Bouwkwaliteit
Gebouwd om heel lang mee te kunnen gaan.
De doppen zijn gesloten en van hard plastic en voelen zeer degelijk aan. Door het gesloten ontwerp is er geen geluidslekkage te ontdekken (wat prettig is voor de mensen om je heen)
Het snoer is verstevigd met kevlar en lijkt tegen een goed stootje bestand te zijn. Het lange snoer (162cm lang) is van de doppen af te nemen en te vervangen (optioneel voor een snoer met iPhone bediening en microfoon).
De speciale vergulde MMCX-connector zorgt voor een solide verbinding tussen dop en kabel en maakt het mogelijk de kabel 360 graden te draaien.
De aansluitconnector is een 3.5mm vergulde stereo plug.
Geluidskwaliteit
Zuiver en helder
De geluidskwaliteit is erg goed met een hoop detail. High is zuiver, mid warm en de bas diep maar niet hard/overdreven of wollig. Over het algemeen lijkt de bas wel iets te leiden te hebben onder het detail van mid en high. Bij hoog volume blijft de driver een zuiver en mooi geluid produceren.
8/10
De bas zou iets meer mogen zonder concessies te doen aan de mid en high. Een absolute aanrader voor in-ears onder de €100.
URL:
Shure SE215 website