HTC Cradle CR S650 review
Hallo iedereen, in deze review zal ingaan op enkele punten.
Ik heb de htc cradle met geluids dock geprobeerd te testen op meerdere aspecten. Hoe stevig is deze gebouwd, wat is de pasvorm etc.
Mocht er ergens iets ontbreken dan hoor ik dit graag van de lezers van deze review. Tikfoutjes e.d. graag ook melden, een goed lees plezier is zeer belangrijk in mijn optiek.
InhoudsopgaveDesign
Kijkende puur en alleen naar het design van de HTC Cradle, wat maakt deze dock zo speciaal om voor je HTC one X aan te schaffen?
Het dock heeft een zeer strak design even als de HTC one X zelf. De hoeken zijn scherp en zeer strak en duidelijk afgerond zeer veel oog voor details. Er zijn geen naadjes/gaten te vinden afgezien van de speaker output. hier is een hele kleine cirkel van te zien waarbij op een rechte hoek gekeken moet worden.
Hieronder enkele foto's van de cradle in gebruik samen met mijn HTC one X wit.
Bouwkwaliteit
De bouw kwaliteit is subliem te noemen, de dock is zelf zeer stevig. Wanneer je met 2 handen aan beide kanten wordt vast gepakt is er geen milli meter aan te verplaatsen. De behuizing geeft niet toe, ook lijkt de behuizing van alluminium zijn gemaakt, jammer maar helaas dit is imitatie plastic ( benieuwd wat dit over tijd zal worden ) echter lijkt deze plastic van hoge kwaliteit te zijn. De behuizing lijkt even als de HTC one X een polycarbonaat behuizing te hebben met een matte afronding. Door deze combinatie komt deze erg goed met de one X wit overeen.
Er kan weinig anders gezegd worden dan dat HTC erg veel oog voor details heeft gehad voor de one X en de Cradle CR S650 in samenwerking met elkaar. Echter moet er gezegd worden dat de keuze voor een geheel andere connector ( ja mensen het is weer zo ver ) dan die ik ooit eerder heb gezien. Dit resulteerd in het gebruik van alweer een andere kabel. Mocht deze ooit kapot gaan zal er goed gezocht moeten worden om de correcte vervanger wat tot veel kosten kan gaan leiden.
Geluidskwaliteit
Bij het aller eerst aanzetten van de Cradle viel mijn mond open van verbazing. Wat een geluid komt er uit zo'n piep klein doosje. Hoofdzakelijk had ik verwacht een zeer blikkerig geluid voorgeschoteld te krijgen, echter kan ik concluderen dat dit geluid helemaal niet zo slecht is.
Al kan iemand nog zulke mooie woorden spreken, een kleine opname zegt meer dan lovende woorden. Hierdoor heb ik voor jullie samen met mijn Philips SBC-MD150(niet al te beste microfoon) een opname gemaakt. Houd door de kwaliteit van de microfoon en opname rekening met een verlaagde geluidskwaliteit.
Klik hier voor geluids fragment.
Prijsverhouding
Er kunnen nog zoveel lovende woorden zijn, maar komt het product wel zijn kostenplaatje ten recht. Het antwoord hierop is Ja en Nee, het dock is een echt niche product het is een specifiek product waar enkele mensen naar op zoek zullen zijn en dan Ja het product doet wat het doen moet en zal ieder hopelijk verbazen in de kwaliteit die hij levert. Bouwkwaliteit is uitstekend. Echter 50+ euro is een zeer heftige prijs voor de gemiddelde tweaker.
Ben je opzoek naar een dergelijk product dan kan ik deze zeker aanbevelen echter heb je het niet nodig, denk dan eens na over een eventueel alternatief. Op vele sites ( ieder weet wel welken ik bedoel ) zijn zeer goede alternatieven te vinden.
Persoonlijkenoot
Om toch alles nog een beetje te vertellen wat ik van het product vind etc. wil ik dit graag nog even toelichten in een kleine persoonlijke noot. Ik was zelf opzoek naar een laadstation waar je eventueel meer mee kunt. Nu heeft de HTC one x 5 kleine gaatjes waar koperen pinnen inzitten mee gekregen, deze zijn o.a. bedoeld voor het opladen van je telefoon en muziek afspelen.
Met deze dock krijg je een prima product waar je heerlijk mee muziek kunt aanzetten waarbij je ondertussen bezig met, of werk of school. Hier is het dock uitermate geschikt.
De conclusie die getrokken kan worden is, het luister plezier bij de one X is groot daar zal een dock aan mee moeten doen als deze voor de one X geleverd wordt. Dit product doet zeker niet onder aan de goede kwaliteit van de one X. Je krijgt een duurzaam product die een heerlijke geluidsweergave heeft.
Echter zoek je enkel een dock voor data / opladen ga dan zeker naar de alternatieven kijken want er zijn veel meer opties dan dit dock.
update flaw
Helaas heb ik toch een kleine flaw ontdekt bij de cradle. Bij gebruik kan hij af en toe een *buzzing sound* te maken, zoals ook beschreven staat op
"xda developers buzzing sound post".
Echter zou ik het zelf meer specificeren als een *humming sound* hiermee bedoel ik dus een geluid vergelijkbaar aan een wesp etc. een gebrom dat van het dock kan komen. Echter is dit op te lossen door hem eerst luider te zetten en hierna zachter te zetten waardoor het geluid verdwijnt. Doordat het meteen bij het plaatsen van je telefoon in het dock optreed en niet op een random moment, kan ik zelf wel stellen dat je er niet door wakker zult worden mocht je dit dock als lader voor je telefoon als wekker.
Ik zal deze review verder updaten mocht ik meer problemen krijgen of het kunnen oplossen.
Update 30-08-2012
Er werd mij geattendeerd dat er toch een flaw aanwezig is in de cradle en moet toegeven ik begin het zelfde probleem te krijgen. Bij het dock zit standaard een adapter zodat je je mobiel zonder hard case in de cradle kunt leggen. Echter bij lang gebruik gaat deze lichtelijk vervormen en blijft deze niet meer correct in zijn positie.(vergroot ook het brommende geluid)
post GameSpel, woensdag 29 augustus 2012 19:27
Ik ben nu zelf bezig om op een creatieve manier te bedenken hoe ik dit probleem wil gaan oplossen.