Samsung Galaxy S2 Extended Battery Kit (EB-K1A2EBEGSTD) Review

ninc
7 augustus 2012, laatste update op 17 november 2015, 86.064 views

Samsung Galaxy S2 Extended Battery Kit (EB-K1A2EBEGSTD)

Samsung Galaxy S2 Extended Battery Kit Samsung Getest op de Samsung Galaxy S2, Android versie 2.3.6 Na een jaar van mijn Samsung Galaxy S2 genoten te hebben, begon de accuduur naar mijn gevoel af te nemen. Na met BetteryBatteryStats gekeken te hebben voor wakelocks die mijn toestel onnodig wakker houden, was er niets noemenswaardigs te vinden. Om toch extra accuduur te krijgen, zocht ik naar een extended battery pack. Deze vond ik in de officiële Samsung Galaxy S2 Extended Battery Kit voor €24,99. 3bThEKW6 De extended battery kit wordt geleverd met de aangepaste cover aangezien de batterij een paar milimeter dikker is dan het origineel. Dit is te zien op de volgende afbeelding waarbij de linkse batterij de originele...

Pluspunten

• Langere batterijduur
  • Steviger aanvoelend door extra gewicht
  • Camera verzonken in toestel, wat extra bescherming biedt

Minpunten

• Galaxy s2 wordt iets dikker, en dus niet meer het dunste toestel
  • Langere laadtijd

Samsung Galaxy S2 Extended Battery Kit Samsung

Getest op de Samsung Galaxy S2, Android versie 2.3.6

[img=620]3bThEKW6[/img]
De extended battery kit wordt geleverd met de aangepaste cover aangezien de batterij een paar milimeter dikker is dan het origineel. Dit is te zien op de volgende afbeelding waarbij de linkse batterij de originele 1650 mAh batterij is en de rechtse de 2000 mAh extended batterij.
[img=620]3Z0kFDlJ[/img]

Batterij
De afgelopen dagen heb ik wat gegevens bijgehouden wat betreft de accuduur. Waar ik met de originele batterij 20 uur haalde met een schermtijd van 2 uur en 16 minuten, haalde ik met de extended batterij 38 uur met een schermtijd van 2 uur en 41 minuten. Wanneer ik de Galaxy actiever gebruikte, had ik een schermtijd van 3 uur en 18 minuten met ongeveer 20 uur uur voordat de batterij helemaal leeg was. Door de extended battery had ik dus dik één uur extra schermtijd. Wanneer de Galaxy minder gebruikt werd, kon ik veel langer mee met de accu, waarbij de origineel bij 20 uur helemaal leeg was en schreeuwde om aangesloten te worden, kon de extended batterij lekker door tot 38 uur. Voor mij dus een hele verbetering! Hierbij moet wel opgemerkt worden dat ik geen overbodige apps heb geïnstalleerd heb en android 2.3.6 draai. Het opladen zal wel langer duren dan bij het origineel door de extra capaciteit dat de extended battery bevat.

Uiterlijk
Bijgeleverd bij de extended battery, is de aangepaste cover. Deze is van dezelfde kwaliteit en heeft ook een geribbelde cover zoals het origineel.
[img=620]Uyopw2fk[/img]
De extended cover zorgt ervoor dat de camera als het ware 'verzonken' is in het toestel, waardoor de camera dus niet meer geraakt wordt wanneer deze plat op de tafel ligt. Op de volgende afbeelding is dit te zien.
[img=620]oaoDPy5Z[/img]
Boven: Origineel Onder: Extended
Door de extended battery wordt de Galaxy s2 een klein beetje zwaarder, namelijk van 115 gram naar 124 gram. Hierdoor is het niet meer een licht plastic aanvoelend toestel, maar een meer robuuster aanvoelend toestel, alhoewel dit voor iedereen persoonlijk anders zal zijn.

Kort samengevat zorgt de Samsung Galaxy S2 Extended Battery Kit voor een langere gebruiksduur voor je toestel, waarbij de Galaxy S2 ietwat dikker zal worden en steviger zal aanvoelen. De camera zal ook beter bescherm worden, aangezien deze verzonken is in de cover. Al met al zou ik iedere gebruiken van een Galaxy S2 die meer accuduur uit zijn toestel wil halen, deze extended battery aanbevelen!

Heb jij ook een Samsung Galaxy S2 Extended Battery Kit (EB-K1A2EBEGSTD)?

Die negatieve opmerkingen die je geeft zijn niet meer dan logische gevolgen van een grotere batterij.
En zoals zanzibar zegt zal je Android-versie bijwerken een positief effect hebben op de batterijduur.
inderdaad.. beetje logisch
Ja, klopt. Andere negatieve eigenschappen zijn niet te vinden tot nu toe. Daarom wou ik laten zien dat als men belang hecht aan een dunne mobiel, deze accu dus geen optie is.

Over het updaten: ik heb gemixte ervaringen gehoord over android 4.0 en heb mijn toestel geupdate van 2.3.3 naar 2.3.6, en toen waren er massa mensen aan het klagen over spontane reboots en andere problemen. Ikzelf was blij dat mijn versie goed werkte, en heb er verder nooit meer zin in gehad om verder te updaten. Maar ik zal er eens naar kijken ;)
Update je mobiel eens naar een andere software versie? Versie 4 bv.. Ik haal bijna 2 volle dagen met de normale accu namelijk..
Door versie 4 word mijn s2 juist als een trein leeggetrokken
Ik kan het bevestigen. Twee volle dagen met gemiddeld gebruik. Niet intensief gamen.. maar wel vaak whatsappen, mail lezen en internetten en dergelijke.

Investering meer dan waard~!!!!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 145867 op 23 juli 2024 05:59]

Hoe kan ik mijn Galaxy s2 updaten naar versie 4 en hoe kan ik zien welke versie ik er nu op heb staan?
Een reactie op een antwoord van anderhalf jaar geleden ;) Haha, maar goed dat ik soms nog oplet.
Via het forum zijn er genoeg topics te vinden (zoek naar SII) met daarin uitleg over updates.
Je kan ook via de instellingen op je telefoon kunnen kijken of er een softwareupdate beschikbaar is.. Die zou er moeten zijn.
Klein vraagje: zit de achterkant er nog goed op als je de 1650 mAh accu erin doet met de achterkant van de extended batterij? Nog steeds tevreden? Ik merk ook dat mijn standaard accu achteruit gaat nu heb ik er een paar van ebay besteld voor 3 euro maar zoals verwacht doen die het ook niet super:)
Heb het zelf niet geprobeerd, maar waarom zou je de 1650 mAh accu erin doen met extended cover, terwijl je ook gewoon de 2000 mAh erin kan stoppen? ;)

Volgens mij maakt het niet zoveel uit, maar je zult wel merken dat er een 'ruimte' is tussen de batterij en het hoesje. Verder zou ik gewoon de origineel kopen, niet voor namaak of ebay spullen gaan, je hebt er toch lang profijt van.
Ik heb een autohouder voor de S2, origineel. Ik neem aan dat die niet meer past met zo'n accu?
De achterkant wordt een paar millimeter dikker. Bij de S2 originele cover, zit de speaker op de achterkant op een kleine verhoging en steekt de camera 'uit' de cover. Met de extended cover loopt die kleine verhoging van de speaker gelijk door naar boven en de camera steekt ook dan niet meer uit.

Als je dus een autohouder hebt die precies de vorm van de originele cover moet hebben om te passen, dan gaat dat niet lukken. Maar als dat niet het geval is, dan moet het kunnen lukken, maar ik kan het helaas niet voor je controleren.
Een Brodithouder past (heb hem hier voor me). De S2 glijdt nl. via de zijkanten in de houder. De achterklep van de S2 is volledig vrij, waardoor deze klep theoretisch nog bijna een cm dikker zou kunnen zijn (bij een volle cm extra zou de S2 nl. de achterkant van de houder raken).
Check de datum, het bericht is van 2012 :)

Ben alweer toe aan de S4 ;) maar toch bedankt voor de input.

[Reactie gewijzigd door Fairy op 23 juli 2024 05:59]

Ik vind je minpunt dat de telefoon dikker wordt eigenlijk een pluspunt, hij ligt zo lekker in de hand met deze pack. Ook je tweede minpunt, opladen duurt langer... tja. Je moest volgens mij ook maar wat verzinnen of niet? :P

Verder een prima review. Schept een duidelijk beeld over wat je koopt en welke gevolgen de pack heeft voor je mobiel.
Ja, klopt. Sommigen vinder een dikkere telefoon fijner dan een ander. Ik ben er nu aan gewend en vind het nu wel erg fijn, zo zou ik het steeds kunnen aanpassen:D
En langer opladen: idd erg logisch dat het langer duurt, maar ik moest ietwat van minpunten verzinnen. Er valt weinig te klagen over een battery kit mits die goed werkt ;)

Maar: views= 6.804 das behoorlijk veel voor mijn eerste review :P Fijn dat je het een duidelijke review vindt :*)
Mijn batterijduur van de S2 is sinds de overstap van Android 2.3 naar 4.0 juist een stuk minder geworden en ik ben niet de enige.
Ik heb gelijkaardige meldingen gehoord binnen de kennissenkring...
Op mijn SGS + is de batterijtijd juist bijna verdubbeld van 2.3.6 naar 4.0.4
zo zie je maar...
toevallig vandaag een toestel in de handen gehad van een klant en ik moet eerlijk zeggen dat het toestel me lekkerder in de hand lag dan tevoren!
Absurd dat men dit apart verkoopt. Dit had gewoon standaard in de S2 moeten zitten. En toestel dunner of lichter... Tsja die paar mm.
Ik heb deze accupack ook sinds een paar maanden (sinds eind november ofzo).

Ik heb in het begin problemen gehad dat de batterij zeer snel op ging, maar na het downloaden van Betterbatterystats heb ik de boosdoener gevonden.

Batterij gaat idioot lang mee, na 12 uur op de batterij is ie pas 25 procent ontladen. Uiteraard niet met intensief gebruik maar wel een beetje internetten, bellen en whatsappen.

De grap is dat ik nu eindelijk kan vertrouwen op mijn telefoon als ik een dag geen lader bij me heb. Bijvoorbeeld als ik de hele dag op school ben. En nee je hebt niet altijd de kans om je toestel te laden.

Overigens heb ik die accu onder andere naar aanleiding van dit review gekocht. Ook paar andere reviews op het internet gelezen en tot de conclusie gekomen dat ik dit moet hebben.

Eerlijk is eerlijk, dikte kon ik maar in het begin moeilijk wennen, ik vind juist dat als ie dun is makkelijker in de hand ligt. Dit is niet slecht ofzo, maar ik vind het toch beter als ie wat dunner is, ligt voor mij fijner in de handen.

[Reactie gewijzigd door Roflmao op 23 juli 2024 05:59]