Canon PowerShot A560 Review

Darkvater
6 februari 2008, laatste update op 6 februari 2008, 1.577 views

Canon PowerShot A560

Ik heb sinds een paar maanden ervaring met deze camera en moet zeggen dat ik er niet echt tevreden mee ben. Ik had al zo'n gevoel dat het niet erg super zou zijn voor rond de 100 euro maar het valt me erg tegen. Gelukkig heb ik het zelf niet gekocht, maar mijn vriendin, maar toch.
Ten eerste gaan de batterijen erg kort mee. Zelfs met speciale fotobatterijen zeurt het al binnen een dag dat die op zijn. De camera een paar keer aan/uit zetten en het werkt weer een tijdje, maar het verslindt gewoon de batterij.
Verder weet ik niet of het door de (milde) kou kwam, rond de 5 graden maar de camera flipte helemaal op wintersport. Beeld spontaan op zwart, niet aangaan niet uit, bij het switchen tussen view en fotograferen spontaan uit, etc. En niet alleen maar overdag buiten, maar ook s'avonds in het appartement. Mijn eigen Canon Ixus 65 had hier helemaal geen last van.
Tot overmaat van ramp heb ik het gisteren ook nog eens uit mijn hand laten vallen. Wel in beschermhoesje en van een meter hoogte maar het plastic is nu al gebarsten. (Weer) Mijn Ixus65 kan gewoon niet kapot! Ik vind dit nogal slecht van Canon.

Pluspunten

• Goedkoop voor 7.1MP
  • Maakt goede foto's

Minpunten

• Batterij-vreter
  • Erg kwetsbaar
  • Design niet echt je-van-het

2 van 5 sterren (Slecht)

De camera is groot en lomp, probeert op de betere Powershots te lijken (A80, etc.) maar faalt daar jammerlijk in. Het enige wat blijft is de lelijke design.

Heb jij ook een Canon PowerShot A560?

Vind het wel tegenvallen, ik heb een powershot A530 welke ik ook continu op de piste heb gebruikt. Schoot ongeveer 200 plaatjes (incl flits) op een dag en de batterijen hoefde k in de hele week maar 2 keer te vervangen.

Wat vind je tegenvallen van het design, gewoon de looks? Of is de greep ook niet lekker.

Je kunt je review nog wel wat aanvullen, desnoods met foto's en gemaakte plaatjes.
Ik heb hem zelf ook, en ik kan me niet helemaal vinden in het algemene beeld van je review.
true, de batterij gaat snel leeg (btw zonder rode ogen flitser doet ie het een stuk langer), maar verder ligt ie echt lekker in de hand en maakt een goede kwaliteit foto's.
Wat mij betreft zeker geen slechte deal (prijs/kwaliteit).
Anoniem: 248450 6 februari 2008 13:54
Quote Darkvater:

Heb je het knoopcelbatterijtje al eens vervangen? Al vaker is gebleken dat vervangen van de penlights niet helpt; melding lege batterijen blijft. Nieuw knoopcelbatterijtje doet wonderen, zeker als de camera in een zaak is gekocht waar publiek de camera's voor aankoop mag uitproberen...
Anoniem: 158966 6 februari 2008 14:18
Speed Triple,
Waar zit de knoopcelbatterij? Ik herken namelijk het probleem van Darkvater met de lege batterijen. Mijn A700 heeft namelijk hetzelfde probleem. Het "batterij leeg"-lampje gaat snel knipperen. Als ik het daarmee op kan lossen...
Anoniem: 248450 6 februari 2008 14:32
Het knoopcelbatterijtje zit onder een klein lipje onder één van de afdekklepjes van de penlights of de fotokaart.
Anoniem: 232701 9 februari 2008 11:03
Bedoel je dat klepje waar de volgende codering op staat:
CR1220 ? Er zit inderdaad een knoopcel onder. Op de knoopcel zelf staat '70'. Het lijkt me niet dat ik niet de eerste ben die die camera heeft aangeraakt. Ik heb 'm zelf nog uit de verpakking gehaald.

Speed Triple:
Heeft het écht geholpen?

Mijn eerste camera (Trust 735S) in 2004 had ook deze error, heb ik toen terug gebracht, kreeg ik steeds een nieuw exemplaar mee. Na 1,5 maand was ik het zat, en kocht ik maar een andere (Trust 950), die het nog steeds doet.

Ik vind het zelf een goede camera, waarmee je écht mooie foto's kan nemen. Goede sluiterstijd ook, maar echt balen van de batterijduur. Ik las op het Web dat je er ook een accu voor kan kopen.

Ik heb de knoopcel eens opgemeten:
12,? mm groot.

En op Wikipedia eens gezocht naar overeenkomende batterijen:
Type0mAh0Ø x h (mm )0Spanning
V15H-16 12 x 3-1,2 V
V40H-43 12 x 6-1,2 V

Komt m.i. niet echt overeen. Graag meer info betreft de knoopcelbaterij, Speed Triple.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 232701 op 23 juli 2024 07:38]

Anoniem: 248450 11 februari 2008 08:36
Spaander:
Mijn zwager kocht de Canon nieuw, en kreeg dit probleem al na twee maanden. Ne varvanging van de knoopcel is dit probleem (nog) niet weer aan de orde geweest.

Mijn schoonzoon had hetzelfde probleem met een ander model Canon. Ook na vervanging van de penlights bleef de melding voorkomen. Na vervanging van de knoopcel was het probleem opgelost.

Ik zou in jou geval gewoon de knoopcel vervangen door een overeenkomstig exemplaar. Probeer het eens bij Blokker, die hebben allerlei soorten knoopcelbatterijen.

Ik heb niet zelf het probleem gehad; ik fotografeer met een Nikon DSLR.

Succes