Gezien ik het in mijn hoofd heb gehaald om al mijn singles en langspeelplaten te gaan digitaliseren was ik op zoek naar een simpele, doch goede speler met USB uitgang. Na een uitgebreide zoektocht op Internet ben ik op goed geluk de MediaMarkt in gestapt en vond achter in een hoek de platenspelers.
Ik heb nogal veel platen gehad van mijn familie en deze heb ik niet altijd even netjes bewaard. De speler moet dus een goed instelbaar contragewicht hebben en eventueel een anti-skip functie.
Voor mijzelf had ik een budget van maximaal 130 euro in gedachte waar deze netjes onder blijft.
De tafel is een zet zelf in elkaar-apparaat. De handleiding gebruikt veel termen door elkaar waar ik nog nooit van heb gehoord dus uiteindelijk met gewoon logisch beredeneren heb ik het apparaat ingebouwd en werkend gekregen.
Afwerking:
De knoppen voelen goed aan (beter dan een Lenco uit dezelfde prijsklasse) en het gewicht is wel even wennen om goed in te stellen, maar dan werkt het ook echt wel goed.
Het is merkbaar een tafel voor een DJ. Er zit geen automatische afsluiting op (dus aan het einde van de plaat terug naar het begin) dus dat is wel even wennen. Daarentegen start deze snel op met een start/stop knop. Je kunt je naald dus goed neerleggen om dan binnen 1 sec op de juiste snelheid te zitten. Werkt heerlijk als je plaatjes aan het digitaliseren bent.
De output via de RCA output is ietwat blikkerig. Via de USB komt het beter over en hoef ik weinig met het geluid te doen behalve een 'normaliser' and click-removal. De bijgeleverde software is Audacity, die heb ik gewoon gedownload van het Internet en mijn MacBook met Mountain Lion accepteerde het apparaat als geluidsinvoer apparaat, dus veel meer kan ik daar niet over zeggen.
De RCA heb getest op een MFB voorversterker met 2 MFB boxen er aan om niet de voorversterker te gebruiken. Deze is nogal zwakjes zoals bij de USB te merken is. Ik heb verder weinig aan het geluid verbeterd op de versterker, al mag er wel wat meer bas bij ondanks mijn MFB opstelling.
Al met al, een gewoon redelijke platenspeler die ideaal is voor platen te digitaliseren, helemaal voor die prijs
Overigens lees ik op andere review sites dat het lijkt dat de draaitafel zelf niet altijd stabiel op de juiste toeren draait. Ik heb hier geen last van in ieder geval.