Asus P8-H77-I Review
Even in het kort mijn eerste bevindingen.
Ik heb het bordje aangeschaft om i.c.m. een BitFenix prodigy dienst te gaan doen als mijn thuis server. Voor mij is hier de keuze opgevallen aangezien ik een os drive gebruik en vervolgens 4* 2tb schijven in raid 0+1 Hierdoor had ik 6 sata poorten nodig en dat is iets wat dit bordje als een van de weinige biedt.
Bij openen van de doos kom je tegen een simpel io-shield 2 sata 6g kabels en boekje en driver cd. Dat is niet riant maar voldoende voor bij een bordje van rond de €90,= (nu zelfs €100)
Geheugen sloten zijn er 2 waar nu intotaal 8 gb opzit en daar verder geen problemen mee.
Pluspunten
goede prijs kwaliteit zeer geschit voor home server door de 6 sata poorten en raid ondersteuning Meer dan voldoende usb poorten, native usb3 aansluiting voor frontpanel alle mogelijke video aansluitingen
Minpunten
Onderop het bordje worden brackets voor aftermarket koelers geblokkeerd en kunnen dus nauwelijks worden gebruikt
De ruimte en plaatsing van de normale aansluitingen is prima en verschil eingelijk niet veel van een m-atx bord of groter. Er is ook voldoenruimte rond de socket om de stock koeler te vervangen.
Wat wel een probleem is:
Je kun nauwelijks een aftermarket koeler installeren. Bij mij moet er een 2600k op, stock welliswaar dat is geen punt, maar asus heeft op de achterzijde van het bordje een aantal zaken gesoldeerd hierdoor kan een aftermarket koeler er niet op. Gekeken naar een CM hyper 612 met de metalen bracket, past niet mijn antec 620 past ook niet en ik heb uiteindelijk het motage frame met de dremel bewerkt zodat eea toch past. Dit is dus zeker iets om over te denken als je geen stock koeler wilt gebruiken. Mijn reden: pc staat in de meterkast en heeft dus relatief slechte koelmogelijkheden. Als natuurlijk een eenvoudige dualcore pentium erop zet kan het mogelijk wel met de stock koeler.
Wou dit toch even melden om dat het voor prijs/kwaliteit een prima bordje is.
[Reactie gewijzigd door sontax op 26 juli 2024 08:46]
:strip_icc():strip_exif()/u/280520/cow_mini.jpg?f=community)