Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8,5

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 128GB 2.5" (SATA-600) @ 560/430MB/s - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

OCZ Vertex 4 128GB Review

+1
TheLarger1 22 juli 2012, laatste update op 22 juli 2012, 2.814 views

OCZ Vertex 4 128GB

Pluspunten

  • snel
  • stabiel
  • haalt nagenoeg opgegeven snelheid
  • de Indilinx Everest 2 controller

Minpunten

  • Nieuwe firmware flashen wou niet in een keer?

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Compatibiliteit Score: 5
Ondersteuning Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 5
Dit is mijn eerste review dus hopelijk is die naar wens en hebben jullie er wat aan,
mochten er punten van verbetering zijn dan hoor ik die graag.

Ondanks alle negatieve reacties op OCZ toch OCZ een kans gegeven en om te kijken wat de nieuwe controller (Indilinx Everest 2) van deze SSD weet neer te zetten, en ik moet zeggen, tot dusver top!

19-7-2012 deze ssd besteld, 20-7-2012 gemonteerd in het volgende systeem:

Intel I5-2500K
Asus P8P67 PRO
8GB Corsair 1600mhz
2 x Evga 560TI Superclocked
En een 1TB HDD van WD.

De SSD is voorzien van Firmware 1.5, ik moet zeggen dat in het begin in combinatie met de marvell sata controller de tool van ocz de ssd niet kan vinden, nadat ik mijn andere controller pakte was het oke :-)
Het flashen moest ik wel 3 x doen voor ik eindelijk een FW versie hoger was, de reden daarvan weet ik niet precies.

Allereerst de uitslag van crystaldisk:

-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 477.421 MB/s
Sequential Write : 432.462 MB/s
Random Read 512KB : 315.112 MB/s
Random Write 512KB : 421.311 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 25.771 MB/s [ 6291.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 86.122 MB/s [ 21026.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 231.149 MB/s [ 56432.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 254.819 MB/s [ 62211.7 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 45.1% (53.7/119.1 GB)] (x5)
Date : 2012/07/22 0:06:28
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

En uiteraard de uitslag van AS SSD:

AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
------------------------------
Name: OCZ-VERTEX4 ATA Device
Firmware: 1.5
Controller: msahci
Offset: 103424 K - OK
Size: 119,24 GB
Date: 22-7-2012 0:21:55
------------------------------
Sequential:
------------------------------
Read: 504,28 MB/s
Write: 422,57 MB/s
------------------------------
4K:
------------------------------
Read: 23,18 MB/s
Write: 77,95 MB/s
------------------------------
4K-64Threads:
------------------------------
Read: 263,69 MB/s
Write: 311,42 MB/s
------------------------------
Access Times:
------------------------------
Read: 0,146 ms
Write: 0,045 ms
------------------------------
Score:
------------------------------
Read: 337
Write: 432
Total: 945
------------------------------

AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
------------------------------
Name: OCZ-VERTEX4 ATA Device
Firmware: 1.5
Controller: msahci
Offset: 103424 K - OK
Size: 119,24 GB
Date: 22-7-2012 0:22:46
------------------------------
16MB
------------------------------
Read: 31,52 iops
Write: 26,41 iops
------------------------------
4K:
------------------------------
Read: 5934 iops
Write: 19956 iops
------------------------------
4K-64Threads:
------------------------------
Read: 67504 iops
Write: 79724 iops
------------------------------
512B
------------------------------
Read: 6853 iops
Write: 22430 iops
------------------------------
Score:
------------------------------
Read: 337
Write: 432
Total: 945
------------------------------

Bedankt voor het lezen van de review en hopelijk hebben jullie er wat aan gehad,
mochten er nog verzoeken zijn voor andere testen of info dan hoor ik dat graag!

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een OCZ Vertex 4 128GB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (4)

Wijzig sortering
thnx! Ik ging er vanuit dat ook dit experiment succesvol zou verlopen! En tot nu toe is dat gelukt.

Ik zal over een maand nog eens een aantal tests doen om te kijken of er veranderingen zijn en/of er iets in de stabiliteit is gewijzigd. :-)
leuk, plaatjes maken veel meer duidelijk (dus maak screenshots). Van mij mag je de resultaten vergelijken met die uit mijn review van de vertex 3 max iops 120gb.
aardige review. En ook prima dat je OCZ een kans geeft. Was er zelf ook wel nieuwsgierig naar ... maar ik kan me even geen experimenten veroorloven.

Ik kijk iig uit naar een update van deze review over bv een half jaar (of maand) zodra je meer kunt zeggen over de stabiliteit :)

cheers!
je reactie is begrijpelijk, ik heb een vertex 2 gehad...nou, dan weet je het wel :P Maar heb nu een agility 3 sinds een jaar, tot nu toe 0 problemen en atto benchmarks geven even veel aan als in begin bijna. Enige is dat de snelheid die op het doosje staat niet behaald wordt, alleen in de meest gunstigste gevallen kom je daarbij i nde buurt, maar soit, het gaat hard en stabiel, dat is belangrijkste


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*