LG BD660 Review
Ik heb deze speler nu al enkele maanden, en hij bevalt prima. Ik was opzoek naar een betaalbare mediaspeler die aan mijn eisen voldeed. Hij moest mijn video's vanaf de server kunnen afspelen. Nu kosten die dingen allemaal wat geld, en mijn DVD-speler was ook aan vervanging toe. Hierop dus deze Blue-ray gekocht. Ik zal hieronder mijn mening uitleggen.
In het algemeen is het een prima toestel. Hij pakt DVD's en Blue-ray snel op. Het is bij DVD's iets meer dan 1 seconde en bij Blue-ray iets van 2 seconden voordat hij start. Dit was een hele verbetering met de 10-20 seconde bij mijn vorige DVD speler.
Featureset
Pluspunten
LAN, USB, 3D
Minpunten
Vergeet soms wachtwoorden van shares
Featureset
Hij heeft alles wat ik nodig heb. Een USB, LAN, HDMI. Ook kwa software functies is hij goed. Zo kun je online een film huren en op youtube wat video's op zetten. Heerlijke toevoeging aan mijn TV hoek.
Beeldkwaliteit
Het is een 3D speler. Ik heb deze functie nog niet gebruikt, omdat ik hem eerst op een beeldbuis had aangesloten en later op een LCD uit 2009. Maar het gewone kijken vond ik op mijn beeldbuis al aantrekkelijk, en nu met mijn LCD (een HD-ready paneel) is het nog veel beter. Ik heb gisteren mijn eerste Blue-ray er in gestopt. Dit was LOTR deel 1. Je kon de pluisjes op de cape van Gandalf zien zitten. Ik was echt verbluft.
Geluidskwaliteit
Ik heb geen moment gehad dat het geluid wat hij doorgeeft aan de TV slecht te noemen was! Verder heb ik over dit onderwerp geen mening.
Gebruiksgemak
Hij is makkelijk te bedienen, lekker grote en duidelijke knoppen. Dit is tot je hem op je LAN gaat gebruiken met een wachtwoord beveiligde share. Hij verliest zo nu en dan zonder reden de inloggegevens. Dan moet je ze weer opnieuw in voeren, en dat is even wat moeite voor de mensen met een lastig wachtwoord. Hiervoor heb ik dus een speciaal account aangemaakt die alleen dat kan.
Design
Hij valt lekker weg in mijn kast. Het is een mal en ondiep apparaat. Heerlijk om uit te pakken en neer te zetten. Meer kan ik er niet over zeggen.
Bouwkwaliteit
Het is als iedere DVD speler metaal achter plastic voor, al heeft deze wel een metaalachtige finish voorop. Hij voelt lekker stevig aan. Of dit nodig is, hij staat toch altijd op de zelfde plek.
Prijs
Voor 100 euro geen miskoop. Het is mijn beste aankoop van dit jaar geweest tot op heden. Hiervan zul je geen spijt krijgen.
Hij is GE-WEL-DIG. Ik ben razend enthousiast over dit ding!
Verder ben ik erg benieuwd naar het daadwerkelijke gemak van de online diensten; kun je daadwerkelijk ook in Nederland digitaal films huren? En is het gebruik ven Youtube eenvoudig? Is het intypen van een zoekterm lastig? Ben je erin geslaagd een draadloos-toetsenbord/muis een te koppelen? En werken dingen als uitzendinggemist?
En nog iets waar ik erg benieuwd naar ben, hoe snel start de BD-speler op en hoe lang duurt het om een schijfje te laden?
[Reactie gewijzigd door joopykoopy op 25 juli 2024 10:33]
DVD's lijken het wel gewoon te doen.
Het is net alsof het apparaat te weinig krachtig is om goed beeld te leveren. De schokjes zijn heel miniem, maar vallen mij gelijk op. Heel irritant.
Geen last van bij jou?
[Reactie gewijzigd door - peter - op 25 juli 2024 10:33]
bijv: http://www.digital-digest...ntsman_1080p_Trailer.html die ik dan op een snelle usb stick zet speelt schokkerig af.
Zou je kunnen kijken of dat ook bij jou gebeurd?
Ik heb hoe dan ook support wel even gecontact, en hoop dan maar dat de hardware bij mijne dan iets mis mee is.
Je hebt gelijk! Ik heb er overheen gelezen! Goed te horen dat dat zo snel gaat, met mijn 2-jaar oude Phlips speler is dat namelijk een drama (rond de 30 seconde) en dat was destijds een relatief snelle... Goed dat ze tegenwoordig zowel sneller zijn - is het voor mij zeker de moeite om up te gradenEn een schijfje laden, lees jij de review wel?
Verder dan voor je antwoorden!
[Reactie gewijzigd door -Elmer- op 25 juli 2024 10:33]
/u/64204/crop5e333d1575fff.png?f=community)