De afgelopen 4 a 5 maanden heb ik Ubuntu 7.10 gebruikt op mijn laptop @home. Tegelijkertijd ben ik @ work ook overgestapt naar Ubuntu 7.10. De ervaringen van beide computers beschrijf ik in deze review.
hardware
Laptop: Acer 1500 met AMD3000+ en 1 gig geheugen. Nieuwe toshiba 80 gig 7200 rpm. ATI 9600mobile en 1400*1050 schermresolutie
Werkpc: Intel Bad Axe 2 met Q6600 @ 2.4Ghz en 4 gig geheugen. 320 gig SATA2 harde schijf. Nvidia 7300GT + Nvidia 6600XT videokaarten met 4 monitoren (HP TFT 1400 * 1050, Iiyama 454, Iiyama 17 inch en een 15 inch Nevodo TFT)
Installatie
Het kan eigenlijk niet mis gaan, je download en brand een ISO of je bestelt een CD/DVD. Even de computer rebooten en alles start automatisch. Tijdens de installatie floepten er wel allemaal gekleurde tekens op mijn 2e monitor, maar alles was gelukkig goed via de 1e monitor te installeren.
Gebruiks- vriendelijkheid
In de meeste gevallen is het erg makkelijk om pakketten te installeren of te updaten in Ubuntu. Omdat ik @ work ook nog een uitstapje naar Kubuntu (de KDE variant van Ubuntu) heb gemaakt, kon ik op de valreep ook nog eens merken hoe deze werkt. Al met al ging mijn voorkeur uit naar de standaard Ubuntu (met Gnome) aangezien...
[Reactie gewijzigd door jories op 25 juli 2024 12:56]