Sitecom Wireless PC on TV MD-300 Review

Arthur156
13 juli 2012, laatste update op 13 juli 2012, 2.017 views

Sitecom Wireless PC on TV MD-300

Zocht een mooie oplossing voor het op de TV krijgen van wat er op mijn computer monitor staat.
Dat is met dit apparaat goed gelukt. Ik wilde (liever) niet nog meer kabels trekken, er ligt eigenlijk aan genoeg. Ik heb op de plaats van de TV namelijk al een (N) switch , dus bedraad netwerk.
Nu was het een kwestie van ethernet kabel tussen switch en MD-300, een HDMI tussen TV en de MD-300. Verder nog de spanningsadaper aan sluiten en in het stopcontact en klaar.
Alles aangezet en je komt meteen op het begin/start beeld (max. 720p) van de MD-300, je HDMI connectie is dus in orde, verder heeft mijn router DHCP en wrd er in mijn range een IP-adres uitgegeven aan de MD-300.
Dus dat werkt ook goed. (blijft het IP-op de default-waarde staan,...

Pluspunten

• Installatiegemak.
  • formaat ( ongeveer 120x60x20 mm).
  • voldoet volledig aan verwachting.

Minpunten

• (voor mij niet negatief ivm waarvoor ik het apparaat gebruik) geluid is beperkt tot stereo. Dit wordt nergens in de handleiding vermeld, maar kwam ik tegen op het datasheet.

Dus dat werkt ook goed. (blijft het IP-op de default-waarde staan, weet je dat je daar nog even aandacht aan moet geven.
Toen de software op de computers gezet (maximaal 8 ), maar in mijn geval 2, nl. PC en laptop.
De installatie doorlopen en alles werkte meteen. Ook de instellingen gemaakt voor de WIFI verbinding en dit werkt ook allemaal prima. (voor kwaliteit en lag wordt trouwens aangeraden de installatie met kabels uit te voeren).
Het mooie van dit apparaat was het dat de de vaak aanwezige overscan door de TV, binnen de software kunt oplossen. Je hoeft dus niets aan de TV te veranderen, waarmee je misschien weer veranderingen doet, waarmee je met een andere videobron weer problemen terug krijgt. Door met schuifjes te spelen kun je de uitlijning horizontaal en verticaal precies uitrichten. (ik deed dit met het testbeeld van BBC-HD via youtube gevonden. De pijlen aan de zijden laten een nauwkeurige instelling toe, ipv "zo is het ongeveer wel goed").
Dat ik bij geluid een voldoende gaf, heeft niet met de kwaliteit van het geluid te maken, maar met het feit dat er maximaal stereo door de HDMI naar de TV gaat (in mijn geval via de receiver en die laat dus inderdaad alleen L+R zien. Ook als heeft je bron DTS 5.1 of wat dan ook, wordt gedownmixed naar stereo. Eigenlijk geen downmixen, want stereo heb je altijd en de rest wordt en gewoon van afgehaald.
Je kunt het apparaat in 2 modi gebruiken, realtime of video. Bij die laatste wordt er een kleine seconde gebufferd om het beeld zo mooi mogelijk te houden. In realtime wordt de muiscursor zo snel mogelijk (near real-time) gevolg.
Je kunt het apparaat ook als streamer gebruiken door je films op PC of NAS via VLC te spelen en dan op de TV te laten weergeven, maar daar heb ik het apparaat niet voor gekocht en zijn "echte streamer" beter in. Het ging mij puur om een makkelijke manier op beeld van computers op de TV te krijgen zonder extra kabels door de huiskamer.
Bediening kan met de aangesloten computers, maar ook via de USB aansluiting (achterkant MD-300).
Hier kun je een (draadloze) muis/toetsenbord op aansluiten en dan kun je de computer vanaf de bank bedienen, zonder steeds op te staan en naar de computer te lopen.
Ook zijn er (gratis) apps voor bediening via je smartphone. Ik zelf met android en dan via google play MirrorOp downloaden. Ook kun je met een app je foto's vanuit je telefoon naar de TV sturen.

Heb jij ook een Sitecom Wireless PC on TV MD-300?