Heb deze nu al 1 jaar en door de goede ervaringen ermee heb ik toch maar besloten om een review te posten.
Algemeen:
Goede videokaart voor een goede prijs, zitten weinig extra's bij, maar dat hoeft ook niet, goede overklokbaar en bovendien geluidsloos!
Featureset:
Ik heb hem samen met een systeem gekocht dus ik weet niet of alles erbij zit, maar ik had dit: Cd met programma's,Vga+DVi uitgang, 1 tv-out kabel, 1 dvi converter
Het is genoeg om hem werkend te krijgen en het is gewoon goed geregeld.
Prestaties:
Ik heb hem niet gekocht om de prestaties, dus ik verwachtte ook niet al te veel, maar hij kon, in tegenstelling tot wat ik dacht, nog best wel wat aan, namelijk:
Cod4 op 1440*900 op 20 fps met medium settings, zonder overklokken!
De 3dmark06 score was:
Op verzoek: het systeem:
amd dual core 4200 processor
2 gb ddr pc5300 geheugen
op windows vista ultimate 32 bit
De overklok scores komen bij het overklok gedeelte.
Overklokken:
Dit is toch wel het leukste van deze kaart, je kunt hem ZEER goed overklokken.
Met de standaard koeler, en met alleen de core en geheugen wat omhoog te hebben gedaan, van
400/400 naar
480/480, is de score van 3dmark06 met
35% verbeterd.
En dit is dus met standaard koeler en zonder het voltage te veranderen, en ik kon eventueel wel verder, maar zo ervaren ben ik nu ook weer niet.
3dmark score Oud/Nieuw:
1582/2144 (score)
542/821 (sm 2.0)
603/767 (hdr/sm 3.0)
1549/1563 (cpu)
Zoals je ziet, zelfs een onervaren overklokker zoals ik kan er een behoorlijke prestatiewinst uit slepen. Hier dus een zeer goed!
Drivers:
Het is nvidia, dus het antwoord is niet verassend, zeer goed.
Warmte+geluid:
idle loopt deze op 45 graden, in een goed geventileerde kast, en als hij echt werkt komt hij soms toch wel op de 65 graden.
Toen hij in het begin in mijn kast zat zonder goede ventilatie was het 55/70 graden. Wat nog steeds netjes is voor een passieve koeler.
Het geluid is er niet want zoals gezegd is het een passieve koeler.
Prijs:
Je krijgt veel meer dan wat je verwacht voor de prijs, dus hier ook een zeer goed.
Waarschuwing:
Ga hem niet overklokken als je kast niet goed gekoeld wordt, dan raakt hij namelijk overhit, maar met een goede koeling (fans), kun je hem zonder moeilijkheden hoger zetten.
Conclusie:
Een leuke kaart als je de wat minder zware spellen nog wilt spelen, en toch niet de hoofdprijs wilt betalen. Voor de low-end gamer meer dan genoeg.
Ik raad deze kaart dus aan voor mensen die alleen maar internetten en eigenlijk nooit serieus willen gamen (crysis etc..)
p.s. hoe voeg je plaatjes in de tekst zelf toe?