Ik heb sinds enige tijd een BenQ G2400W in bezit, en wou deze ervaring met jullie delen. Mijn vorige monitor setup bestond uit een 2 tweetal Samtron 17” schermen, welke op 1280x1024 stonden. Helaas kan ik dus geen vergelijking met andere TFT monitoren maken.
Pakket
De monitor heb ik deglijk verpakt meegenomen bij PCL Computers Amsterdam. Naar mijn mening is de verpakking zeer compact, je verbaasd je bijna dat er een 24” monitor in zit! Je krijgt er een voedingskabel bij, een D-sub kabel, een DVI kabel, de drivers en uiteraard de handleiding.
Uiterlijk
Gezien mijn monitor geheel zwart moest zijn, ben ik erg tevreden. Deze monitor is mijn ogen simpel en strak, precies wat ik zocht. Minder vindt ik persoonlijk de onderste rand van het scherm, het liefst had ik alle randen even breed gehad. Maar ik moet zeggen dat ik me er nog geen moment aan gestoord heb bij dit juweeltje! Hij is lekker dun, heeft een ingebouwde voeding en ik vindt de aan / uit knop erg goed er uit zien. Deze is in het midden groen en heeft een mooi rood randje.
Weergave
Deze monitor wordt uitgerust met een TN TFT paneel. Ik persoonlijk geen ervaring het met de verschillende types panelen, gezien dit mijn eerste TFT scherm is. Mijn voorwaarde was dat het scherm mijn huidige setup kon vervangen, met name de bureaublad ruimte. Gezien de monitor max 1920x1200 pixels aan resolutie heeft, lever ik hierop wel wat in. Echter wordt dit in mijn ogen ruimschoots gecompenseerd door de prachtige monitor. Persoonlijk vindt ik de kleurweergave prima. Ik heb ook even in de BCC gekeken naar een Samsung Syncmaster 245B, en moet eerlijk toegeven dat deze het net iets beter doet, echter vindt ik het verschil minimaal.
OSD
Het On Screen Display is makkelijk om mee te werken. De opties zijn niet bijzonder uitgebreid, maar zeker voldoende. Ook het switchen tussen de verschillende input’s kan met een sneltoets gedaan worden. Wat natuurlijk weer erg makkelijk uitkomt
Aansluitingen
Dit scherm beschikt over een HDMI, DVI en D-sub aansluiting. Dit in tegenstelling tot bvb de Samsung Syncmaster 245B, welke toch een flink stuk duurder is. Een van mijn eisen was dan ook dat het scherm minimaal DVI en D-sub zou ondersteunen, de HDMI krijg ik er bij de BenQ G2400W mooi gratis bij!
De voet
Naar mijn mening voldoet ie prima. De voet is enkel kantelbaar, niet in hoogte verstelbaar, daarnaast ook niet draaibaar. Niet erg bijzonder dus. Echter vindt ik em persoonlijk wel mooier dan die van de meeste TFT’s (ik heb het niet zo op rond).
Ik ben zeer tevreden over deze monitor! Ten eerste is hij één van de goedkoopste in zijn klassement, ten tweede ben ik zeer te spreken over de weergave, ten derde zijn de aansluitingen natuurlijk top! Ik zou de monitor dus zeker aanraden wanneer je niet bijzonder veel waarde hecht aan het type paneel.
Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!