Sony Bravia KDL-32T3000 Zwart Review
17 januari 2008, laatste update op 17 januari 2008, 4.445 views
Rapporteer
LCD-TV met DVB-C tuner (excl CAM)
Recent heb ik de KDL-32T3000 ingesteld, instelling van het analoge deel leverde geen problemen op. Het bleek dat deze LCD-TV naast analoog ook een DVB-T en DVB-C tuner herbergt. Vooral m.b.t. deze laatste feature was ik erg benieuwd hoe e.e.a. zich op de CAIWay kabel zou gedragen. Instelling van de digitale kanalen (services) ging in eerste instantie niet lekker, maar na heraansluiten van de kabel (kennelijk slechte verbinding) werden er niet 60 maar 350 kanalen gevonden (dit gebeurt volautomatisch en duurt ca 15 minuten). Bedenk dat de gevonden kanalen vervolgens met de hand in de gewenste volgorde gezet moeten worden. In de STB's van Samsung en andere fabrikanten, die door de provider worden ondersteund, wordt dit door de firmware geregeld. Dus eigenlijk geen echte problemen, het beeld is perfect, kontrast, kleur en helderheid zijn goed in te stellen. Features zijn uitgebreid, naast de genoemde tuners zijn o.a. 3 HDMI ingangen, een PC-ingang; een component ingang, SCART, een service ingang voor downloaden van firmware via MS-stick, etc.
Pluspunten
- 3x HDMI, DVB-T, DVB-C, CAM mogelijk voor extra programma pakket
Minpunten
- Sony levert geen support voor DVB-C + CAM combinatie
LCD-TV met DVB-C tuner (excl CAM)
Er kan een CAM (Alphacrypt classic) in deze LCD-TV gestoken worden (t.b.v. het uitgebreide programma pakket van CAIWay), waar vervolgens weer de kaart van CAIWay in past; zodoende is er geen externe STB nodig. Er kan dan van een enkele en dus simpeler afstandsbediening gebruik gemaakt worden i.p.v. twee.
Ik heb nog geen ervaring met de CAM, maar in forums gezien dat de W3000, X3000 en X3500 serie wat compatibliteitsproblemen met de CAM + kaart hebben i.c.m. het signaal dat door de providers verzonden wordt. Of dit ook voor de T3000 serie geldt weet ik nog niet. Sony verkoopt deze LCD-TV's met DVB-C tuner met de mogelijkheid een CAM te plaatsen, maar geeft geen support als e.e.a. niet werkt. Bij de Loewe LCD-TV's met DVB-C werkt alles wel naar behoren, dus kan het probleem alleen maar bij Sony liggen. Je zou toch op zijn minst verwachten dat Sony in overleg treedt met de providers om tot een onderkenning en vervolgens een oplossing van het probleem te komen.
Vreemd dat een product verkocht wordt, waarbij een cruciale functie niet ondersteund wordt. Kan hier van een wanprestatie gesproken worden?