Hoi, daar was ik weer. Heb toch nog wat probleempjes en dan met name met de xbox. Zou het fijn vinden als jij me wellicht toch nog wat zou kunnen helpen. Ik heb er zelf niet zo heel veel verstand van en weet niet meer waar ik het moet zoeken.
Op de share van de lacie Ethernet_BD heb ik een een aantal mappen gezet, o.a. deze:
Openbare afbeeldingen
Openbare video's
Openbare muziek
Ik heb eigenlijk 2 problemen met de Xbox.
1e probleem
De xbox kan de Opb afbeeldingen en muziek vinden, maar de video's niet. Snap er niks van. Hij geeft dan de volgende melding: "The connection to your comupter was lost. Make sure your computer is turned on, connected to your network, and running media sharing software."
Goed, de Lacie Ethernet_BD staat aan en hij is verbonden met het netwerk, dus dat is het probleem niet. Van die media sharing-software weet ik het niet. Wat ik wel weet is dat hij de muziek en foto's wel kan tonen vanaf de BD. Dus je zou denken dat er media sharing software op de BD staat, of is dat een verkeerde conclusie? Als ik op de media-tab klik van de Lacie BD, dan zie ik ook dat deze ingeschakeld is voor alle 3 de mediasoorten.
2e probleem
Zoals eerder gezegd, kan de Xbox wel de afbeeldingen of foto's vinden.
Maar het vreemde is dat het lijkt alsof hij een bepaalde set met foto's vast heeft gelegd in zijn eigen geheugen of zo, want ik heb onlangs wat wijziginegn aangebracht in de mapstructuur van de afbeeldingen en deze zie ik niet terug op de xbox, maar wel op de Ethernet_BD natuurlijk.
Het probleem wordt nu nog vreemder. Ik heb eerst de media server van de Ethernet_BD opnieuw herbouwdt en vervolgens herstart. De mapstructuur die ik nu via de xbox doorkrijg lijkt ok te zijn. Maar als ik de foto's in bepaalde mappen (dus niet alle mappen, want sommige doen het wel) wil bekijken krijg ik dezelfde melding als met de video's map.
Wat ook vaak gebeurd is dat als ik in de Xbox op de X druk (Change Picture source) dat de xbox het ene moment de Ethernet_BD wel kan vinden en even later verschijnt hij niet in de lijst met beschikbare sources.
Hopelijk heb jij nog ideeën?
Mijn mail is pvandijkapenstaarthotmail.com.
Alvast dank voor een eventuele reactie.
Patrick