OCZ Agility 3 120GB Review
(Ik draai 2 SSD in RAID 0, en heb hierover een review geschreven)
Algemeen:
Ik heb zelf een MacBook Pro 13" (late 2011), en had de ervaring met mijn vorige laptop dat ik een HDD te traag vond werken, dit is de reden waarom ik heb gekozen voor een SSD. Ik ben uitgekomen op de OCZ Agility 3 omdat deze relatief goedkoop is, en theoretisch snel is. Ik heb er later voor gekozen om er een tweede SSD bij te plaatsen en ze in RAID 0 te zetten (om het systeem nog sneller te maken, en voor meer opslag). Ik heb een tijdje geleden mijn eigen computer in elkaar gezet, hier heb ik ook voor een agility 3 (120Gb) gekozen.
Prestaties:
Pluspunten
De prijs Snel Plug en Play voor Mac
Minpunten
Maakt gebruik van asynchronous NAND Het installeren van Windows kan problemen opleveren de eerste keer
Algemeen:
Prestaties:
Over de prestaties ben ik zeer tevreden, een van de prettigste dingen van de SSD vind ik dat je niet echt hoeft te wachten tot programma's openen, ik heb een aantal programma's getimed:
systeems voorkeuren: < 1 sec.
safari: 1 sec.
pages: 3 sec.
microsoft word 2011: 4 sec.
Aperture: 4 sec.
Photoshop CS5: 4 sec.
After Effects CS5: 12 sec.
de boot time gemiddeld rond de 12-14 seconden (vanaf indrukken aan knop). Ondanks dat hij zo snel is maakt hij gebruikt van asynchronous NAND, waardoor hij uncompressed bestanden sneller leest maar de meeste bestanden al gecompressed zijn als ze op de SSD geschreven worden.
Stabiliteit & Betrouwbaarheid:
Over de stabiliteit ben ik tevreden, hij heeft nog geen enkele keer kuren vertoont. De betrouwbaarheid ben ik op het moment ook tevreden, ik kan hierover alleen niet veel zeggen omdat ik de SSD pas een half jaar in gebruik heb.
Compatibiliteit:
De compatibiliteit met mac is perfect, je stopt hem erin en hij doet het meteen je kan direct je OS erop installeren enz. Een nadeel is als je er windows op wil installeren moet je hem eerst formatteren voordat je er windows op kan installeren.
Ondersteuning door fabrikant:
De ondersteuning van de fabrikant heb ik niet nodig gehad dus hierover heb ik geen mening.
Prijs:
De prijs is laag voor een goede en snelle SSD. Ik heb persoonlijk voor de 120Gb versie gekozen omdat je aan 120Gb genoeg heb om je systeem goed te kunnen draaien, ook vond ik het de beste keuze euro/Gb gezien.
Kortom een echte aanrader
[Reactie gewijzigd door thomaszandvliet op 22 juli 2024 22:08]
Let op : TRIM WEKRT NOG STEEDS NIET IN RAID0 !Hoe zit het met de trim-functie met RAID0 eigenlijk? werkt dat wel in Mac OS ?
Misschien in de toekomst...
Gewoon benieuwd maar waar gebruik je je SSD voor?
Op je plaatje staat een read van 329.9 mb/s maar bij de specs staat 525 mb/s, kan je me uitleggen hoe dat komt ?
De prijs als positieve eigenschap valt ook te betwisten aangezien de Samsung 830 en
Crucial M4 nauwelijks of niet duurder zijn en de ervaringen daar duidelijk beter mee zijn.
[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 22 juli 2024 22:08]
Ik zag een tweakers review en zag daar in sommige tests dat hij hoger scoort dan de vertex 3 dus het is best een goede SSD voor het geld .
:strip_icc():strip_exif()/u/324081/driewieler.jpg?f=community)
:strip_icc():strip_exif()/u/292207/crop6384c93270491_cropped.jpg?f=community)
:strip_icc():strip_exif()/u/292931/Abraham-Lincoln-1865-400-Alexander-Gardner.jpeg?f=community)
:strip_icc():strip_exif()/u/326331/crop5a11862143866_cropped.jpeg?f=community)
/u/225986/crop6751c4222f8e0_cropped.png?f=community)