Asus Padfone (32G) Bruin Review

SparkyRih
21 juni 2012, laatste update op 21 juni 2012, 4.627 views

Asus Padfone (32G) Bruin

De Asus Padfone, op het moment dat ik deze review schrijf is hij nog niet uit in Nederland, maar toch heb ik er een kunnen bemachtigen via Taiwan. Featureset De featureset mag denk ik wel duidelijk zijn, een telefoon, tablet en laptop/netbook in één. De telefoon kan zich prima meten met de huidige generatie telefoons. Ik kom zelf van een Samsung Galaxy S II af. Het toestel heeft een 1.5 GHz dual core processor met een aparte videokaart en 1GB RAM, en dit is te merken. 1080p video wordt zonder tegenspreken afgespeeld op het 4.3" beeldscherm. Binnen in de telefoon is ruimte voor een Mini-SIM kaart (om verwarring te voorkomen, dit roze kaartje past WEL:...

Pluspunten

• Drie in één (Telefoon, Tablet en Laptop/Netbook).
  • Kan zich prima meten met de huidige generatie telefoons, tablets en netbooks.

Minpunten

• Het scherm van de telefoon is een Super AMOLED qHD scherm, vergeleken met mijn Galaxy S II (Super AMOLED Plus) zijn de witwaardes niet echt wit.

Featureset
Binnen in de telefoon is ruimte voor een Mini-SIM kaart (om verwarring te voorkomen, dit roze kaartje past WEL: http://img.schattorie.nl/...=86614696682955861509.jpg) en een Micro-SD kaart.

Op het moment dat de telefoon in de tablet (Padfone Station) wordt geschoven vergeet je gewoon helemaal dat je op een telefoon werkt. De interface wordt aangepast aan het grotere 10.1" scherm, en dezelfde 1080p video wil nog steeds helemaal niets tegenspreken.

Nu de telefoon in de station zit kun je een vergelijking maken met de EeePad Transformer (TF101), en ik moet zeggen dat de Padfone een stuk soepeler loopt dan de eerste generatie Transformer.
Ook multitasken, zelfs terwijl je aan het bellen bent is geen enkel probleem.

Nog een leuk feitje aan de Padfone Station is dat het een mooi en vol geluid heeft. Op de foto zie je rechts naast het docking gedeelte de speaker zitten (De gaatjes aan de andere kant zijn niet bedoeld voor een speaker). Dit is wel de enige speaker, maar er komt behoorlijk wat geluid uit, en er zit zelfs bass in.

Het toetsenbord maakt het geheel natuurlijk helemaal af, fijne toetsaanslagen, speciale Android knoppen, 2 normale USB poorten en een full sized SD cardreader.
Het touchpad gebruik ik persoonlijk totaal niet, want je hebt immers een touchscreen, maar het touchpad werkt voor zover ik dat kan beoordelen prima.

Bellen met de telefoon, laat ik dat maar overslaan, we weten hoe dat gaat... Echter bellen terwijl de telefoon in de Padfone Station zit dan? Asus zou Asus niet zijn als ze hier een stijlvolle oplossing voor zouden vinden. Op het moment dat de telefoon in de Padfone Station zit, en er gebeld wordt, krijg je rechtsonder in beeld een melding. Je kunt er dan voor kiezen om dit gesprek aan te nemen op speaker, om het toestel uit de station te haleno of… door je stylus te pakken en het gesprek hiermee aan te nemen. Je ziet er misschien een beetje raar uit met een pe naan je oor, maar het werkt wel perfect. De geluidskwaliteit van de stylus is erg goed.
Ook handig om te weten is dat de stylus een trilfunctie heeft, want als je je Padfone totaalpakket in een netbook tasje hebt, of wat verderop hebt liggen dan merk je niet dat je gebeld wordt, maar ik persoonlijk heb de stylus gewoon in mijn broekzak zitten, en dan merk je dus aan de trilfunctie dat je gebeld wordt.

Bellen en werken tegelijkertijd? geen probleem:

Bereik
Als eerste is het denk ik belangrijk om te vermelden dat de Padfone Station de antennes van de Padfone zelf versterken.
Wifi bereik heb ik tot nog toe geen problemen mee gehad evenals met het mobiele netwerk.
Ik heb geen al te snel abbonnement, met 3.6mbps haal ik lang niet het maximum uit de verbinding (van 21mbps max), maar ik ben zeer tevreden over het bereik dat ik heb. Zelfs op plekke waar sommige telefoosn je in de steek laten, blijft dit toestel prima over het mobiele netwerk functioneren.

Accuduur
3 accu's, een in de telefoon, een in de Station, en een in het keyboard. Deze totaal combinatie zorgt ervoor ik in mijn geval (en ik gebruik het toestel veel) totaal niet op energiebesparing hoef te letten. Ik heb hem altijd op full brightness staan, laat hem gewoon aanstaan als ik wegloop, en aan het einde van de dag heb ik nog genoeg batterij over.

Gebruiksgemak
Gebruikersgemak, deze heb ik niet tot het maximum beoordeeld, persoonlijk zou vind ik het gebruikersgemak helemaal top. Maar ik denk dat sommige mensen toch zullen vallen over het feit dat de Padfone Station een beetje aan de zware kant is vergeleken met de concurentie. Ook is de station een beetje aan de dikke kant, vooral het gedeelte waar de telefoon zit.
Wat mij wel opvalt is dat in portrait mode (rechtopstaand) het toestel toch nog lekker in de hand ligt, ondankts dat het toestel aan de ene kant dunenr is, en aan de andere kant (het gedeelte waar de telefoon zit) dikker is.
De telefoon zelf is erg licht, bijna geen verschil met de Galaxy S II, ook is het toestel zelf lekker dun.
Het geheel (telefoon+station+keyboard) is ook zwaarder dan een gemiddelde netbook, wederom voor mij totaal geen probleem, maar er zijn misschien mensen die hierover vallen.

Gebruik buiten is, tegenover de TF101, ietsjes verbeterd na mijn mening.
Als je beide tablets op 100% brightness zet, is de Padfone echter iets minder fel in vergeleiking met de TF101. Echter, de Padfone heeft een extra knopje naast de brightness bar speciaal voor buiten gebruik, het scherm wordt dan opeens een stuk beter verlicht, beter dan de TF101. Op de foto's is het misschien niet zo goed te zien, maar toch zie je verschil als je eht toestel buiten gebruikt.
Het buitengebruikverhaal geld voor beide, de telefoon los, en de Padfone Station.

Design, Bouwkwaliteit en afwerking
De telefoon zelf is vrij netjes afgewerkt, ik vind hem persoonlijk wel een beetje als speelgoed aanvoelen vergeleken met de Galaxy S II, deze voelt namelijk toch wat steviger aan.
De Station (los en in combinatie met het keyboard) is netjes afgewerkt, en het geheel zit zeer goed in elkaar.
Vooral het gedeelte waar de telefoon ingeschoven wordt is zeer goetd uitgewerkt, er is echt geen ruimte voor speling, dus je kunt de tablet met de telefoon erin gewoon in de lucht gooien en een paar rondjes laten draaien, het toestel zit echt goed vast (toch raad ik het in de lucht gooien wel af XD).

Stabiliteit en betrouwbaarheid
Hier kun je op dit moment eigenlijk geen uitspraken over doen. Het toestel is nu pas ongeveer een maand zeer schaars op de markt.
Toch vind ik het toestel zeer stabiel. Er zitten op dit moment nog wel wat kleine kinderziektes, maar als IT'er weet ik dat het allemaal software issues zijn die gewoon emt updates op te lossen zijn. Toen ik het toestel uit de doos haalde stond er zelfs al direct een update voor mij klaar.

Hieronder zie je een voorbeeld van een probleempje, als de padfone op stadnby staat en in de station zit, wil dit af en toe wel eens gebeuren:

Prijs
In mijn geval is de prijs het wel waard, gezien ik dit toestel dag in dag uit gebruik voor school en werk, echter zie ik nog niet gouw een van mijn klasgenoten zo'n toestel kopen, aangezien het toch een vrij prijzig apparaat gaat worden als hij hier in Europa zal uitkomen.

Een kort filmpje:

We proberen samen met een paar andere Padfone fans een kleine community op te zetten, mocht je ons willen helpen om deze tot leven te brengen, en heb je vragen over de Padfone, kijk dan eens hier, en stel eventueel je vraag op het forum: Padfone Club (Engelstalig, en wordt nog aan gewerkt)

Marc Schattorie

Heb jij ook een Asus Padfone (32G) Bruin?

Let wel op de belasting die erbij komt, overleg daarom de facturatie ;)
Ik zou graag weten waar je deze gekocht hebt en hoeveel hij kost. Ik kan namelijk ook niet wachten en wil hem graag ergens bestellen :)
EDIT: Je koopt er geen telefoon bij, de S2 die je al los had kan er gewoon in als extraatje? Ook andere toestellen?

Leuk! Jammer alleen wel dat de telefoon als camera gebruikt dient te worden voor de pad.
Op de video-link clip zie ik wat betreft dock en manier van connectie (buiten de telefoon uiteraard) een tf101 ! :-)

Ik snap de koppelverkoop van het bedrijf wel en dat mensen er blij mee zijn. Zelf zou ik toch een aparte pad met 3/4 G willen en los een telefoon. Ook handig om werk en prive te scheiden of data- en (andere providers-) bel bundel bijv.

Ach ja voor elk wat wils! en ik hoop dat je er lang lol van zal hebben.

[Reactie gewijzigd door notsonewbie op 23 juli 2024 09:59]

Andere toestellen gaan er totaal niet in passen: http://img.schattorie.nl/...=29040190756793632032.jpg
Het toestel en de station zij necht één geheel samen...

En die SGS2 had ik al sinds januari, die gaat nu natuurlijk weg waarschijnlijk...
Evenals de TF101 die ik al sinds juli had...
Leuk dat je de review nu al schrijft, maar hij is nog wel een beetje kaal. Misschien kunnen enkele foto's en plaatjes geen kwaad? Geef voor nu nog geen beoordeling, kom over een paar dagen nog wel een keer terug want vind het een zeer interessant toestel :)
Sorry maar ik vind dit altijd erg ondankbare reacties. Niemand is verplicht om dit te doen. Je kunt de review ook gewoon niet lezen. Mensen zeuren tegenwoordig veel te veel om wat andere voor niets doen. Ik vind dat je het dan zelf maar gewoon moet doen.

Zo ver ik weet is het bij tweakers niet verplicht om in je review foto's toe te voegen je kunt namelijk ook een hele beknopte review maken. Het is dan wel minder nuttig maar wees blij dat iemand de moeite neemt om er iets over te schrijven hij had het ook gewoon niet kunnen doen.

Just my 2 cents.
Bedankt voor het delen van je ervaring! Zou je het review nog uit willen breiden met bijvoorbeeld resultaten uit Quadrant/Antutu. Wellicht een paar foto's van de stylus.

Ik ben benieuwt!
zeker waardevolvoor tweakers nu ze een review hebben die niemand anders heeft...

Maar er wat moois van, voor nu 3 sterren, maar met enkele benchmarks, foto's, info over draadloze connecties, is dit zeker 5 sterren.

vind het PadFone station helaas wat te dik,bij de telefoon snap ik, maar het is toch alleen een scherm + accu? dat moet toch 7mm kunnen worden.

verder wel echt hét concept, een klein apparaatje met alles erop, omdat vervolgens als tablet, note/netbook, en als hij met win8 komt, icm groter scherm met standaard, ook nog een desktop. Als het overal mooie hardware is en de prestaties goed zijn voor gewoon desktopgebruik, heb ik daar wel 2000euro voor over (dan verwacht ik wel perfectie)
Ik ben wat foto's en screenshots bij aan het plakken, en de tekst zal ik ook nog wat uitbreiden als ik nog meer ervaring heb met het apparaat... Het is nu dag 6 :D
Persoonlijk geeft dit voor mij geen meerwaarde, maar ik begrijp best dat het voor sommige mensen nuttige kan zijn.

Deftige review en ook leuk toestel :)
Alle goed geschreven apps (google play, youtube, ustream, calender, e-mail, sms, settings ga zo maar door) worden aangepast op basis van de schermresolutie...