ASRock 990FX Extreme3 Review
Revieuw in Fases
Nu ik een paar dagen deze combinatie van (basic) hardware heb kunnen testen, hier Fase 1 van mijn review.
FASE 1
Hiervoor had ik een phenomII X4 965 standaard op 3,6 GHz Geklokt. Hier gaat het net als om de FX-8150 , om een black edition Tevreden met die 3,6 GHZ was ik zeker niet.
De FX 8150 een octacore met 8 rekenkeren. Is op Fabrieks standaard geklocked op 3,6 Ghz.
Mijn systeem gemonteerd en de 8150 met standaard koeller. op een asrock 990FX extreme 3 moederbord met 2133 MHz geheugen van Corsair geprikt.
Pluspunten
- Overclockbaarheid, is uitstekend te noemen. Preciese energie beheer. Stabiliteit
Minpunten
- Alle meegeleverde applicaties nutteloos voor mij. Daarentegen voor on ervaren gebruikers misschien wel een uitkomst. Ik configureer liever zelf.
Revieuw in Fases
FASE 1
Al bij de eerste opstart direct in de bios (had al veel info in gewonnen) De frequentie op 4,4 GHz gezet door simpelweg turbo core functie uit te zetten en de Multiplier op 22 zetten met een klein beetje meer voltage De afgelopen 2 dagen draait het systeem eigenlijk standaard hierop.
Wel met veel andere overclock instellingen bezig geweest. Tot nu toe op de standaard lucht koeling, denk ik sowieso dat een stabiele standaard 4,5/4,6 GHz moet kunnen.
Vooral het gemak waarmee deze reeks AMD cpu's zich laat (over)-clocken, dat wil zeggen de marges aanzienlijk zijn 20 tot 25 % moet makkelijk kunnen.
FASE 2
Na ruim 4 maanden en wat bios updates nog steeds zeer tevreden over het moederbord.
In combinatie met de vloeistof koeling heb ik mijn AMD FX-8150 AM3+ standaard op 4.4 Ghz stabiel draaien. Met stabiel bedoel ik dat op deze snelheid Battlefield 3 op Full hd en met ultra instelling uitstekend werkt.
Bij niet systeem intensief gebruik, lees gewoon internetten filmpje kijken,mailen,chat,downen etc. Stabiel op 4,6+ Ghz. 4,8 kan maar dan totaal geen intensieve belasting. Ik ben hier op het moment erg tevreden over.
Windows 7/8 X64 werkt uitstekend beide in AHCI mode geïnstalleerd als multiboot. De Windows prestatie score rekent tot max 8. Bij mij is de score 7,9 bij alles op de overdracht snelheid van de SSD in AHCI na. Deze staat op 7,6 en bepaald de score.
BIOS 1.50
De interface is volledig verbouwd,
Grafisch gepimpt
Over-klokken via nieuwe BIOS gaat uitstekend maar de bios diend wel een daadwerkelijke / hardware matige reset te hebben gehad, better gezegd via de jumper of batterij op het moederbord.
E/D