LG D2342P Zwart Review

T.Rijkers
9 juni 2012, laatste update op 9 juni 2012, 2.381 views

LG D2342P Zwart

Normaliter gebruik in me reviewruimte om uitgebreid verslag uit te brengen van het product. Ditmaal gebruik ik de ruimte om de mogelijkheid uit te leggen hoe je een 3D Passive Monitor kan gebruiken met de Nvidia -build in- Stereoscopisch 3D drivers. Het GeForce 3D Programma Goed! Nvidia heeft een programma gestart dat heet "Optimized for GeForce 3D". Wat het inhoud is eigenlijk heel simpel: Wanneer jij een 3D Ready GeForce GPU hebt en gebruik wilt maken van 3D content, hoef je alleen maar te zoeken naar het logotje "Optimized for GeForce 3D". De welbekende optie is natuurlijk de 3D brillen samen met een 120hz scherm, ofwel: NVIDIA 3D Vision! Maar daarnaast bestaan er meer producten...

Pluspunten

• Zakelijk uiterlijk.
  • Cinema 3D

Minpunten

• Simpele, plastic bezel.
  • Drukknoppen.
  • Niet in hoogte verstelbaar.
  • Niet te draaien.

Het GeForce 3D Programma

De welbekende optie is natuurlijk de 3D brillen samen met een 120hz scherm, ofwel: NVIDIA 3D Vision! Maar daarnaast bestaan er meer producten waarmee 3D content weergegeven kan worden. Zo bieden ze "NVIDIA 3DTV Play" aan, de mogelijkheid om 3D films op een 3D tv af te spelen, maar ook "Optimized for NVIDIA GeForce".
Dit laatste is interessant wanneer je, net als ik, geïnvesteerd hebt in een monitor met passieve 3D techniek.

Bron: Optimized for GeForce 3D

Mijn Aanschaf

Ik heb geïnvesteerd in een schermpje van LG: Flatron D2342. Deze monitor heeft een 3D Cinema techniek aan boord wat mij erg bevalt. Lekkere lichte brilletjes zonder accu en voor een koek en een ei heb je zo een nieuwe (mocht je erop gaan zitten o.i.d.).

Voordat je je afvraagt, "Hee, maar deze gebruikt toch Tridef 3D software?".
Dat klopt! Maar mijn ervaring is wel dat de 3D kwaliteit van Nvidia (met betrekking tot ghosting e.d.) stukken beter is.

Voordat je je nog eens afvraagt, "Hee, maar dit scherm doet het toch niet met NVIDIA 3D drivers?".
Dan moet ik weer zeggen, Dat klopt!. Maar met de nodige tweaks wel en laat ik daar nu voor op het goede adres zijn!

Ik ben op deze tweak gestuit op de website van 3D Vision. Daar legden ze uit dat wanneer jij je computer laat geloven dat je een 3DNVIDIA compatibel monitor hebt, je de opties 'unlocked' bij de instellingen van NVIDIA.

Ik maak er een leuke stappenplan van, ragen staan natuurlijk vrij! Ik verwacht trouwens wel dat sommige stappen geen uitgebreide uitleg nodig heeft.

Stappenplan
In dit stappenplan staat uitgelegd hoe ik de EDID van mijn LG D2342 overwrite door de EDID van een Zalman ZM-M240W. EDID staat trouwens voor Extended Display Identification Data.
Ik heb gebruik gemaakt van een Have-Disk methode waardoor ik de INF file van de Zalmen kan laten installeren over die van de LG.

1 ) Allereerst de INF file: hiervandaan.

2 ) Deze pak ik uit op mijn bureaublad.

3 ) We gaan de LG scherm opzoeken in apparaatbeheer, onder beeldschermen.

3 ) Click het beeldscherm één keer aan waardoor de optie in de taakbalk tevoorschijn komt om het stuurprogramma bij te werken.

4 ) Laat het stuurprogramma bijgewerkt worden door handmatig te zoeken. Geef daarna aan dat je wilt zoeken uit een lijst van apparaatstuurprogrammas op jou computer.

5 ) Navigeer met bladeren naar de INF file die uitgepakt is op het bureaublad.

6 ) Ram op de knop doorgaan en bij de opmerking "Zou je het echt wel doe hoen?" zeg je natuurlijk JA :Y)

7 ) Nadat de INF file geïnstalleerd is, herstart de computer.

8 ) Na het herstarten zal NVIDIA het scherm herkennen als één van Zalman en die is "Optimized for GeForce 3D".

Ét voila! Geen TriDef meer nodig, en bij elke game kan je gewoon (standaard) CTRL + T drukken om 3D te activeren.

TZT zal ik deze ruimte aanvullen met mijn bevindingen van dit scherm.

Heb jij ook een LG D2342P Zwart?

dit klinkt echt perfect. ik ga dit proberen.
dank je wel!
Geen probleem, ik hoop dat 't gelukt is :)