Intel Core i5 3450 Boxed Review

Mystery-X
5 juni 2012, laatste update op 5 juni 2012, 4.702 views

Intel Core i5 3450 Boxed

Na het sterven van mijn 2j oude atom 330, heb ik mijn home server geupgrade met een i5-3450 processor.
Tot mijn verbazing verbruikt mijn nieuwe processor een pak minder dan mijn oude atom, wat waarschijnlijk wel te maken zal hebben met beter voeding.
Mijn oude atom zat rond de 66watt idle en mijn huidige i5 heeft reeds voldoende met 41,5Watt.
Het systeem draait heel stabiel met een temperatuur van rond de 30°C.
Mijn setup :

• Moederbord : Asus P8Z77-V LX (gekozen wegens Z77 chipset en realtek ethernet chipset, die waar linux drivers voor beschikbaar zijn)
• CPU : i5-3450 intel cpu
• Geheugen : 1x 4 GB Kingston value ram
• HDD 7200rpm : 2x 1TB SAMSUNG SpinPoint F1 DT series (mirror raid)
• Green...

Pluspunten

• Laag stroom verbruik
  • 4 cores
  • Turbo tot 3.5Ghz

Minpunten

• Geen HT

Het systeem draait heel stabiel met een temperatuur van rond de 30°C.

Mijn setup :
  • CPU : i5-3450 intel cpu
  • Geheugen : 1x 4 GB Kingston value ram
  • HDD 7200rpm : 2x 1TB SAMSUNG SpinPoint F1 DT series (mirror raid)
  • Green HDD : 1x 2TB Western Digital Caviar Green
  • Voeding : Corsair TX-650M
  • 2e Netwerkkaart : 1Gbit Intel (dedicated voor intern netwerk)
Wat draait er momenteel op de server?
  • Mysql, Apache, PHP5 (ontwikkeling van websites, dit zijn grote databases met enkele miljoenen records)
  • Tcl / Eggdrop (ontwikkeling tcl scripts)
  • Netwerkshare (om het delen van bestanden tussen pc/laptop's/tablet handiger te maken
  • Dovecot Imap mail server.
Wat zijn de toekomst plannen?

Door de beperkte power die mijn oude atom 330 had, was het onmogelijk om mediafiles (720p/1080p films en series) on-the-fly te hercoderen en te streamen naar onze tv.
De bedoeling is dus dat mijn film en serie archief naar de server gaat en dat het mogelijk wordt om deze op de samsung bluray speler met dlna ondersteuning af te spelen.

Heb jij ook een Intel Core i5 3450 Boxed?

Doe je nu ook andere dingen met die home server dan toen er een atom in zat?
(lijkt mij anders nogal overkill zo'n cpu)
  • wat doet de homeserver
  • benchmarks please (nee echt, PLEASE)
  • hoe connect je met de homeserver?
en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ergo, nog geen sterren voorlopig.

Edit: meer info, dus ster gegeven :) Mooie toepassing van een homeserver. Zelf ook gedaan op een Pentium 4 Dual Core. Die trok prima HD720P :btw

[Reactie gewijzigd door dmvdberg op 25 juli 2024 15:10]

Ik heb deze CPU nu ook sinds 2 dagen en ben er erg tevreden mee.
Hij krijgt met de Windows prestatie index een 7,5 voor het aantal berekeningen/sec (van de 7,9), maar ik vind dat de waardes voor grafisch gebruik best netjes zijn. Namelijk: 5,0 voor Aero, maar toch 6,3 voor grafische weergave van spellen.

Ik speel geen spellen, dus zat op voor mij :)
(En dat het systeem zo heerlijk soepel aanvoelt, is natuurlijk ook te danken aan de SSD)
Anoniem: 312728 4 juni 2012 21:12
Is dit een review?
Hoe slecht je hem ook vindt, zelfs een dergelijke review voegt iets toe ;)
Je geeft Hyperthread aan als een minpunt, maar hyperthread is alleen voor de i7's weggelegd, dus had je meer geld moeten wegzetten. Je kan een Twingo ook niet afrekenen omdat er geen bruto V8 motor van een ferrari in zit.
Dat zeg jij wel, maar er zijn toch echt dual-core i5's die HT hebben. Wat jouw argument dus onnodig maakt.

OT: De review heeft nog niet echt heel veel inhoud, misschien wat benchmarks en screenshots toevoegen ?
Heb je gelijk in, maar vond geen andere minpunten en dit was eerder muggenziften.
Hij doet wat hij moet doen en heeft daarbij nog eens vrij weinig Wattage nodig, wat moet een mens meer hebben :)
Je bedoelt dat je oude Atom systeem in totaal 66 watt verstookte?

Zelf heb ik een Atom 230 systeem en deze neemt niet meer dan 30-35 watt totaal. Of beschikte jouw Atom 330 systeem over een 9400M videochip van NVIDIA? Dat verklaart voor mij in ieder geval het hoge stroomverbruik ;)

Een Atom 330 zou mijn Atom systeem (met een intel GMA 950 videochip) qua stroomverbruik richting de 40 watt pushen, maar nooit zover als 66 watt.

On-topic:

zou je de HD2500 voor ons kunnen testen op game-prestaties?

Bijvoorbeeld met hoeveel FPS TES IV: Oblivion in hoge kwaliteit draait of een oude game als Half Life 2? Graag zou ik weten of deze even snel is als de HD3000 in een Sandy Bridge processor.

Ik ben nog geen reviews van de HD2500 tegengekomen en dus ben ik daar benieuwd naar :)

Thnx :)

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 25 juli 2024 15:10]

Het oude systeem was totaal 66watt, was een ASUS AT3IONT-I omdat ik perse ddr3 geheugen wou toen.
De cpu kan ik niet benchmarken daar hij een dedicated linux server is.
En het lijkt mij ook niet echt handig om even Windows te gaan installeren om paar benchmarks te draaien.
Okay, jammer... Mocht je de Core i5-3450 later alsnog wat uitgebreider gaan testen zal ik je review opnieuw beoordelen.

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 25 juli 2024 15:10]