YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=xPyrWlINMRs]
Dit is een van mijn eerste reviews. Op of aanmerkingen hoor ik graag. Ik hoop hiermee vragen te kunnen beantwoorden etc.
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=EasxdsWMbp0]
waarom een note?
Ik ben al 2 jaar in bezit van een samsung galaxy s. Een prima toestel waar ik veel plezier mee heb gehad. voordeel van het toestel was het amoled scherm, veel of weinig licht. Ik kon altijd alles goed zien.
En nog steeds vind ik het toestel een prachtbeeld hebben.
Maar toch moest hij vervangen worden, Ik heb 1 jaar lang gespeeld met verschillende rom`s etc. Om te kijken of ik mijn accu duur kon verhogen, want ik deed er gemiddeld 8 uur mee.
Maar wilde nu wat anders.
Modellen waar ik naar keek, samsung galaxy s2/s3 en htc one x.
De s2 viel af door prijs in verhouding tot de note..
De S3 vind ik momenteel te veel kosten.
Htc one x leuk toestel maar net als de s2 en s3 een te klein scherm.
Waarom een te klein scherm?
De galaxy s gebruikte ik het meest om filmpjes te kijken of te internetten. Gaat opzich prima. Maar toch is het scherm voor internetten te klein. De s2/3 en one x hebben wel een groter scherm. Maar echt prettig vind ik ze niet. Natuurlijk heb je ook minder in je broekzak zitten dan bij een note. Maar daar kom ik later op terug. Toen ik ging kijken naar de note en vooral veel over las (xda ,forums etc). Daar zag ik dat de accu duur rond de 24 uur tot 2 dagen zat. Dat klinkt bij mij als muziek in de oren, als je de 8 uur van mn sgs in je hoofd heb.
zie video waarin je de one x en note word vergeleken:
Terug op het scherm, vele vroegen mij waarom geen tablet. Bij een los toestel en los tablet. Heb je het zelfde gezeur als bij een laptop en een normale computer. Als je iets nodig heb staat het er nooit op.
Op pad zal je een tablet niet mee nemen, thuis zal je je telefoon niet pakken. Ik wilde alles centraal houden en de note zit daar precies tussen in.
Dus na lang nadenken de note aangeschaft.
Note
Wat er allemaal in de doos zit bij een Note? niet veel.
Je telefoon,accu, handleiding,lader en redelijke oordopjes.
Accu in de telefoon, wat een dun accu klepje. Deze is niet gemaakt voor vaak open en sluiten.
Vond die van de galaxy s als super dun. Maar dit slaat alles.
Maar eenmaal het klepje terug geplaatst. Voelt het toch wel als een solide geheel.
Oplader erin en starten maar.
bij het opstarten viel me op dat er nog steeds android 2.3 op stond. Opzich niks mis mee. Maar hoopte stiekem al meteen 4.0 erop te hebben. Maar geen ramp want de update zou al beschikbaar zijn.
Het instellen spreekt voor zich, maar wat een groot ding. Maar nog beter, wat werkt hij snel en goed.
na 15 min heb ik al mijn apps die ik ooit aangeschaft heb erop staan.
Even het toestel bekijken.
Het toestel heeft een 8 megapixel camera met een led flitser. Een extra microphone om omgevings geluid te filteren. 3,5mm jack voor je koptelefoon. micro usb aansluiting en dat was het.
Aan en uit knop zit recht tegen over de volume knop (daar heb ik nog wel eens moeite mee, zet ik mijn telefoon uit en meteen mn geluid. misschien even wennen). en de bekende s pen.
toestel in gebruik
Meeste mensen geven aan dat ze het een te groot toestel vinden, ik heb vrij grote handen maar kan het wel begrijpen. met mijn duim kan ik de linker hoeken niet aanraken. Maar toen ik van mijn sony ericsson x1 naar de sgs ging vond ik het zelfde. Dus dit is gewoon even wennen.
Omdat het scherm zo groot is kunnen meer apps op de start scherm en dat vind ik toch wel erg fijn.
Er passen namelijk 5 icoontjes naast elkaar.
Omdat mijn sgs de laatste maanden op stock 4.0 draaide vond ik het wel weer eens fijn om geen grijs met blauw beeld te zien. Vind dat sober en hoopte dan ook met de update naar 4.0 dit niet terug te krijgen.
Maar eerst nog even over de 2.3.
Standaard vanuit fabriek krijg je van samsung een aardige mp3 speler en video. Maar toch ga ik liever voor poweramp en mx speler. Deze zijn toch net even beter.
Ook levert samsung een social hub standaart op de telefoon. Leuk maar ik heb geen twitter of facebook.
Onder in het scherm zie je zowat permanent s staan.
Dus s pen eruit, maar wat kan je er mee; nou heel makkelijk een scherm kopie maken, bijv in google maps.
Die openen in s memo, er wat leuks in zetten en verzenden maar. Ga je de pen voor meer dingen gebruik. Tricky vraag, ik teken nog wel eens. En je kan er leuke dingen mee doen met je fotos. Maar heel veel zal je hem niet gaan gebruiken.
de s pen, zie video dat zegt genoeg:
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=kDn5VgLzJqs]
voorde rest zit er nog allshare op, waarmee je van je nas schijf met dnla gemakkelijk media kan afspelen of jou media op je telefoon kan delen met je tv( mits je daar dnla op heb).
De rest is het meer van het zelfde op alle android telefoons.
beeldkwaliteit
Ik kijk graag fotos, video en speel graag spelletjes. Kan mij dan ook mateloos irriteren wanneer het beeld niet goed is. Dit apperaat slaat de ene verbazing naar de andere. Waar mn sgs met mkv muziek video`s van 600 mb moeite had. Speelt deze ze zo af. En hoe, het beeld is echt geweldig.
geluid kwaliteit
De speaker achter op het toestel is leuk maar helaas slechter dan die van mn sgs.
De speaker om te bellen is daarin tegen stukke beter. De oordopjes zien er veel belovend uit, maar zijn vrij dof van geluid. Gelukkig heb ik een bluetooth koptelefoon van sony, deze leverd een super geluid. Dus maakt het me niet veel uit.
accu duur.
(android 2.5)Zelf heb ik de accu al meerdere keren leeg gehad binnen 17 uur , dit is met veel spelletjes spelen zoals gta3 en shadowgun. Vind dit erg netjes, wanneer je hem normaal gebruik zou dus 24 uur lang makkelijk haalbaar zijn.
(android 4.0) ondanks de berichten op intnernet over slechte accu duur. Heb ik hem toch geupdate. Ik miste gewoon een hoop instellingen uit 4.0 ten opzichte van 2.3. En ja hij gaat langer mee op 2.5 , na 9 uur gebruik was mn accu nog maar 30% en haalde net aan de 12 uur.
Tot ik op xda dit tegen kwam:
Zet je telefoon in airplane mode
zet je telefoon eruit
haal je accu eruit voor minimaal 10 sec
zet je telefoon aan
haal hem uit airplane mode.
Nu staat hij al 23 uur aan en heb nog 41% over. Dus dit truckje, lijkt nergens op te slaan maar het werkt.
Update 06-06-2012
ik wilde eens testen hoe lang de accu mee ging. Dus besloot in mijn nachtdienst hem eens niet op te laden. Op deze dagen ben ik 24 uur op. Dus een mooie test. Ik heb gebruikt voor navigeren, spelletjes spelen, internetten etc. Na 32 uur vroeg hij om toch eens opgeladen te worden. Dit vind ik zeer goed en had het nooit verwacht. Ik heb er een screenshot van gemaakt, zodat je kan zien dat het toestel wel degelijk gebruikt is. Hij draaide op stock 4.0 zonder hulp programma`s of energie besparing modus.
van android 2.3 naar 4.0
ik gebruikte al een tijdje andoid 4.0 op mn sgs. Hoewel dit toestel er niet helemaal lekker op draaide . Vond ik android 4.0 wel beter omdat er handige functies op zitten.
Zo kan je gemakkelijk je data verbruik zien zonder apps te downloaden.
Wanneer je bluetooth of wifi aanzet en je houdt het langer ingedrukt . Kom je meteen in de instellingen.
Je kan aanzetten dat je verschillende geluiden los kan bedienen. Zoals je geluid in apps en ringtone etc.
Op de note is android 4.0 geweldig. heb gelezen dat mensen het afraden. Maar ik zou je geen reden kunnen geven waarom hun dat zeggen. Ik vind het echt geweldig . Gelukig heeft de touchwiz de normale kleuren. Vind stock 4.0 gewoon zo donker en met veel zon licht is dat gewoon een ramp.
camera
De camera is dus een 8 megapixel met led fliters. Wel leuk in het donker en hij heeft 3 sterkte. Dat is wel erg handig, soms heb je gewoon minder licht dan anders nodig. De kwaliteit van de fotos zijn goed te noemen. Maar haalt het natuurlijk nog niet bij een foto camera.
De film stand kan op 1080p en ook dit is vrij scherp maar gaan echte filmcamera.
Maar ik geef het toch echt een volle voldoende.
grootte
meeste gestelde vraag, is hij nou zo groot. Ja dat is hij. Soms is het even wennen in je handen. En bellen met de note ziet er niet uit. Maar wie belt er nou nog. Nou ik niet zoveel meer.
Maar voor internet,whatssapp, video,foto,email etc . Werkt het echt super. Bij de update naar 4.0 hebben ze verschillende aanpassingen gedaan om er beter mee te kunnen werken met een hand. Zo is het toestenboard kleiner te maken, de unlock en de nummerboard voor als je wilt gaan bellen.
Ik draag verschillende kleding, skinnie jeans, wijde broeken,werk broeken en gistere een pantalon voor een gelegenheid. Werkelijk, hij past overal in. Zelfs in een panatalon zie je hem niet zitten.
Dus de mensen die roepen, haha ga je hem in een tasje doen? nee in mn broekzak.
gps
Wat ik altijd een drama vond bij mn sgs, was mn gps.
O wat was die slecht. Hij viel veel weg en had gewoon slecht bereik. Die van de note is gelukkig echt goed. Ik heb snel een fix en tijdens navigeren valt hij niet weg. Dus deze is echt top te noemen.
note vs one x
Mijn broer heeft de one x gekocht en had daarmee mooi vergelijkings materiaal.
In gebruik van android merk je totaal geen verschil. Bij shadow gun, loopt de one x wel beter. Maar hij word ook een stuk warmer. Wat ik wel een nadeel vind (de note word ook warm maar niet zoals de one x). Het scherm kwaliteit ontloopt elkaar niet zo, alleen wanneer je in de zon komt. Word de one x toch minder goed leesbaar dan de amoled van de note. Ook omdat de resolutie van de one x bijna het zelfde is als die van de note. Vind ik alles toch even wat slechter te lezen. Maar eerlijk is eerlijk ze hebben beide echt een top scherm.
De one x is handzamer en mooier afgewerkt dan de note. Maar de snelheid van de one x merk ik niet zo zeer. Dus ben blij dat ik voor de note ben gegaan.
Mocht ik nog dingen gaan ondekken of vragen krijgen. Ga ik mijn review erop aanpassen. Zo ie zo zal im over een week nog een update aangeven. Immers heb ik de note nu 7 dagen in bezit.
de note heeft mijn verwachting overtroffen!
algemeen gebruik
hier zal ik mijn bevindingen gaan weergeven, ik probeer zovaak mogelijk een update te plaatsen. ook zal ik hier vragen die mochten komen beantwoorden.
update 06-06-2012
Des te meer ik hem oplaad, hoe langer mijn accu mee gaat. In het begin viel het mij al mee. Maar zoals ik al bij het kopje accu heb weer gegeven, gaat mn accu stukke langer mee.
Iets wat me wel vaak over komt. Hij het uitschakelen of inschakelen van de telefoon(via de aan en uit knop en niet via de home knop). schakel ik vaak het geluid uit of in. Vind het een beetje hinderlijk dat ze dit zo gemaakt hebben.
de update naar 4.0 heeft mee gebracht dat je het toestenboard kan verkleinen en verplaatsen (rechts of links handig). Zodat je makkelijker met een hand zou moeten kunnen typen. Persoonlijk vind ik het niks. Omdat het met twee handen niet lekker werkt (verticaal, horisontaal blijft hij het zelfde).
Samsung levert allshare mee, hiermee zou je van een nas, media kunnen streamen naar je telefoon. Bij de samsung galaxy s werkte het aardig. Bij dit toestel vrijwel niet. Daarom zet ik maar telkens de media direct op mijn telefoon.
wifi gebruik, het viel mij al op dat het toestel veel beter pagina`s laden dan mijn sgs. Zowel via mobiel netwerk als wifi. Toch was ik benieuwd welke snelheid ik haalde via mn modem. mijn internet : 50mb/s down en 2,5mb/s up. Op het toestel haal ik 22 mb/s down en 1,2 mb/s up.
Vind het een erg nette score. Maar daar kom ik meteen op het internet gebruik, waar de sgs echt moeite had met flash, viel mij in het begin geen eens op hoe de note er mee omging. Wanneer je de tekst zie, is het flash materiaal ook meteen in beeld. Dat werkt toch wel erg lekker.
algemeen het toestel, het valt me op wanneer ik een ander toestel in mijn handen heb. Dan de note, dat deze zo klein voelen. Ik ben volkomen gewend aan de grote. Zo de iphone, het gehele toestel is net zo groot als het scherm van de note. Het lijkt net of je naar een postzegel kijkt. Ook de kleuren van het beeld ziet er zoveel beter uit. Dan ook meteen antwoord op een vraag. maak er fotos van...
vind het beeld vast leggen met een camera lastig. Je moet het zelf zien, anders kan ik niet zeggen.
wel komen er nog fotos van de grote tov samsung galaxy s.
update 21-06-2012
ik had afgelopen dagen mijn accu binnen 6 uur leeg. Dus ben gaan zoeken of ik iets op het internet kon vinden. Helaas niet, na het installeren van cpu spy kwam ik er weer achter dat hij niet in deep sleep kwam. Daarom de truck die ik eerder had gedaan. vliegtuigmodus -> uitschakelen-> accu eruit -> aanzetten -> accu er weer in. Nu houd hij het weer gewoon vol. Maar omdat ik dit geen optie vind, heb ik een mail naar samsung gestuurd met de vraag hoe dit kan. Hopelijk krijg ik daar spoedig antwoord op.
27-07-2012
vandaag videos en eindelijk fotos toe gevoegd. de drie schermen naast elkaar -> note-> archos 4,3 inch-> sgs.
sinds dat ik hem geheel heb geformateerd gaat de accu echt heel veel meer mee!
daarkomt bij dat het toestel geen enkele keer meer is vast gelopen of niet deed wat ik wilde.
dus na 2 maanden, nog dik tevreden over het toestel.