Lite-On iHAS524 Review

Jonathan-458
16 mei 2012, laatste update op 24 mei 2012, 2.198 views

Lite-On iHAS524

Lite-On iHAS524 Zwart versie B.
firmware version: AL29
Inhoud
1x iHAS524 - B
1x SATA
1x Nero 9 Essentails
4x schroefjes
Gebruik & Kwaliteit
Absoluut geen klachten, doet wat het moet doen. inbouwen gemakkelijk etc.
Gemiddeld burn kwaliteit 83%, CD-/+R & RW en DVD-+R & RW en DVD-DL heeft een score van ongeveer 90%. (vaak er nog iets boven, max 97% gehaald)
het gemiddelde wordt omlaag gehaald door DVD+DL deze komt vaak rond de 50 a 70 neer, gebruik dus goede kwaliteits DVD+DL merk, met de Verbatim DVD+DL 8x uit singapore heb ik de hoogste score van 70.85% gehaald.
Label Tag
Jah, wel leuke toevoeging als je back-ups brand, gemakkelijk te gebruiken met Nero
Bad disk recovery
Zeer gevoelig voor...

Pluspunten

• Gemiddelde brand kwaliteit van 83% (zie review)
  • Veel custom firmware aanwezig
  • Label Tag
  • Goede Bad disk recovery

Minpunten

• tot zover geen

Lite-On iHAS524 Zwart versie B.
firmware version: AL29

Inhoud
1x iHAS524 - B
1x SATA
1x Nero 9 Essentails
4x schroefjes

Gebruik & Kwaliteit
Absoluut geen klachten, doet wat het moet doen. inbouwen gemakkelijk etc.

Label Tag

Bad disk recovery
Zeer gevoelig voor Data die zelfs op een beschadigde CD/DVD staat, duurt wel wat langer natuurlijk todat hij alles uitgelezen had maar daarna nieuwe kunnen branden en deze was weer leesbaar in mijn dvd speler.

Custom firmware
Best veel custom firmware voor beschikbaar, maar zelf nog niet gebruikt.

Heb jij ook een Lite-On iHAS524?

Bij welke shop gekocht?
Dank je voor deze review!

Met welk proggie heb je de brand kwaliteit bepaald?

Verder heb ik hier niet eerder aandacht aan besteed, dus ik heb geen referentie waarden.
Wat wordt als normaal beschouwd aan kwaliteit?
De quality check software die ik heb gebruikt is Opti Drive Control.

De eerste 30 dagen is hij dacht ik gratis en daarna zou je een licentie moeten afnemen.

site:
Dank je voor de info!!

Maar wat zijn de "normaal/aceptabele" waarden van een brandkwaliteit?
Mijn doel was om een brander te vinden die zo dicht mogelijk bij de 100% wist te scoren voor dvd-dl aangezien ik daar meestal mijn backups op maak.

De CDR en DVDR zit vaak niet heel veel verschil meer in, mijn bijna antieke ASUS DRW-1608P scoort daar nog rustig rond de 80% mee.

de minimum score had ik behaalt met dvd+dl, deze light rond de 55% a 70%, de 70% haal je alleen met goede disks, Verbatim of Sony, denk dat het ook moet lukken met Maxell of TDK maar die had ik niet liggen.

Dus jah als je zeker wilt zijn dat je gegevens veilig zijn zou ik zeker een score van 80% aanhouden als minimum gemiddelde en voor het type waarmee je backups brand 90%+

als je der 1 zoekt die een score van gemiddeld 90%+ zoekt op alles dan kan je denk het best kijken bij plextor, maar die zijn vaak ook alweer een stukje duurder.
Gekocht bij Alternate
Leuk dat je vermeld dat het hier om een B versie gaat. Deze informatie wordt bij geen een shop vermeld.
SKU van versie B is iHAS524-T32 en de EAN is 4718390027687 de meeste shops vermelden wel een SKU en/of EAN bij hen producten.
He bedankt werkt inderdaad met EAN code had eerst de IHAS124 maar dit is een C versie
Super, bedankt voor je extra info!!
Hoe zit het met de geluidsproductie van de drive?
Jah het stoort mij niet.

Enige keren wanneer je em wel kan horen is als hij rond 48x leest of schrijft en bij het beginnen van het brand proces, voor de rest als ik er een dvd mee kijk of game in stop maar het is allemaal niet storend.

Moet er wel bij zeggen dat hij in een de HAF932 zit en die kast is niet echt een geluiddemper maar als je een geheel dichte kast hebt of een kast die gefocust is om geluidsproductie tegen te gaan dan zul je em denk helemaal niet horen.