ZyXEL NSA325 Review

Anoniem: 426992
15 mei 2012, laatste update op 15 mei 2012, 3.776 views

ZyXEL NSA325

De NAS325 van Zyxel: De NAS325 is in combinatie met 1 of 2 zelf nog te plaatsen HD's een lokale opslagplaats voor al je data. Denk aan mp3's, films en persoonlijke data. Doordat je deze nas aan je netwerk verbind kun je via alle apparaten die op dit netwerk zitten bij deze gegevens komen. De FTP server kun je gebruiken om data te kunnen bekijken/bewerken vanaf alle pc’s op de wereld. Voor een weinig geld krijg je een redelijk snelle NAS met ruimte voor twee harde schijven. Een prima keuze om te combineren met een of twee betaalbare harde schijven van 1TB, die je tegenwoordig nieuw al v.a. 70 euro kunt kopen. Voor een schappelijk bedrag heb je zo redelijk wat opslagcapaciteit voor je netwerk in handen. Uiteraard kun je er ook voor...

Pluspunten

• Snel genoeg: (CPU@1,6GHz / 512MB werkgeheugen)
  • USB 3.0 aansluiting
  • Handige Apps
  • Ruimte voor 2 HDs naar keuze tot 3TB (max. 6TB)
  • Maakt weinig lawaai
  • Ethernet Verbinding 1Gbps
  • DLNA

Minpunten

• Behuizing is van plastic
  • Je moet zelf nog HDs aanschaffen

De NAS325 van Zyxel:

Voor een weinig geld krijg je een redelijk snelle NAS met ruimte voor twee harde schijven. Een prima keuze om te combineren met een of twee betaalbare harde schijven van 1TB, die je tegenwoordig nieuw al v.a. 70 euro kunt kopen. Voor een schappelijk bedrag heb je zo redelijk wat opslagcapaciteit voor je netwerk in handen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om er 2x 3 TB in te zetten, maar dan gaat de totale prijs wel flink omhoog. Denk aan ongeveer 150 euro extra per HD van 3TB. (15-05-2012)
Het monteren van de HD’s in de Zyxel NAS325 is redelijk eenvoudig. Daarna via de meegeleverde software de harde schijf formatteren en je kun aan de slag. Over de Stabiliteit & betrouwbaarheid durf ik nog niks te zeggen, daar heb ik hem nog te kort voor. ;)
(Servers: FTP Server, Print server, USB Server)

Groeten,

iHunterXL - The One

Heb jij ook een ZyXEL NSA325?

Ik zit zelf ook te kijken naar deze NAS. Zou je iets kunnen zeggen over de interface, gebruiksgemak en het downloaden van torrents met deze nas?
Volgens de handleiding moet je een .torrent-bestand in een map plaatsen:

Anoniem: 507511 22 maart 2013 09:45
is het geluid van de ventilator erg strorend of valt dit mee.
lees hier verschillende reacties over.

kun je de nas ook benaderen via een android applicatie ?
is er iemand die antwoord kan geven op mijn bovengestelde vragen ?
Er is een Android-app, maar hij wordt niet bepaald positief beoordeeld: https://play.google.com/s...tails?id=com.zyxel.zMedia.

Wat wil je precies met je Android device? Je kunt natuurlijk ook een andere filemanager gebruiken om met FTP/Samba/etc. te connecten. Ook de synchronisatie met Dropbox kan dan uitkomst bieden?
Het geluid van de ventilator valt bij mij heel erg mee. Maar hij is bloedje snel, sneller dan de veel duurdere Synology 213J en anderen. En de HD's van 3TB zijn ook weer goedkoper geworden.
Wel de firmware up to date brengen en dat geldt ook voor de bijgeleverde apps.
Trouwens er zit ook een webserver met database enzovoorts op. Ook kun je door derden ontwikkelde software zoals sickbeard etc toevoegen via een usb stick, even googelen dus. Polkast vind ik zelf wat minder omdat streamen niet echt streamen is, de gehele film wordt overgezet en dus hebje 4gb nodig om een film te streamen als die 4gb is, terwijl er geen mogelijkheid is om de bufferruimte op je externe sd kaartje te zetten op je telefoon bij voorbeeld. Maar ik ben zelf uiterst tevreden, ook werkt de webinterface op een pc best goed.