Ik heb deze behuizing gekocht om een zelfgemaakte 'thin-client' te maken. De vereisten waren dus simpel: klein, even efficiënt als de TC's die we nu op de werkvloer gebruiken en goedkoper.
De behuizing is gebruikt in combinatie met de bovenstaande hardware die voldoende is om ubuntu 12.04 te draaien en via RDP op onze Servers te geraken.
vereisten:
De vereisten waren zeer simpel, het moest klein zijn, de behuizing is net iets groter dan de gemiddelde TC, standaard mITX moederbordjes ondersteunen en van een eigen voeding voorzien zijn, maar vooral, zo goedkoop mogelijk. En vooral dat is niet zo vanzelfsprekend, de meeste behuizingen die enigszins in de buurt komen kosten al snel 2-3 keer meer en die zijn meestal groter.
Eerste indruk:
De behuizing wordt in een stevige doos geleverd met enkel het nodige:
- voedings-adapter met stroomkabel
- voet voor de behuizing in te zetten
- de behuizing
- alle nodige schroefjes en van elks 1 reserve schroefje en 2 snelbindertjes.
- interne stroomkabel
Het eerste wat je merkt als je de behuizing vast neemt is dat deze toch meer weegt dan je zou denken. De behuizing is gemaakt uit dik staal en het frontje uit sterk plastic. De behuizing kan dus flink wat hebben. Het top paneel zit vast met drie schroefjes achter aan en het klassieke schuif systeem. Er is wat kracht nodig om het paneeltje los te krijgen, maar niet zoveel dat het problematisch is.
Binnenin is er weinig te zien, een klein PCBtje zet de 12V input om in alle nodige spanningen die vervolgens op een 24pin ATX male connecter zet. Daarop kan je dan de interne stroom kabel aansluiten die naar een 20+4 gaat, en van daar ontspringen er dan 1 molex en 1 sata connector.
Verder zijn er nog de frontpanel aansluitingen, power, reset en de 2 ledjes. de kabeltjes zijn kort, maar lang genoeg om aan de meeste gebruikte front panel connectors te kunnen.
Installatie:
De installatie houd op zich niet veel in. Eens de cover verwijderd is, is er nog een tweede metalen plaatje dat boven de voeding/moederbord hangt en dient om een 2,5" HDD/SSD aan te hangen. na twee schroefjes te verwijderen kan je het frontje voor het moederbord plaatsen. Hier is alweer flink wat kracht voor nodig, maar het zit dan ook goed vast. het moederbord zelf word met 4 schroefjes op zijn plaats gehouden. Vervolgens de stroom(en andere) kabels aansluiten, het plaatje terug plaatsen en je bent klaar. Wel blijf je best bij de pinken tijdens het installeren, de randjes zijn dan wel niet echt scherp (door de dikte), maar je kan je er toch nog aan bezeren als je ergens wat kracht op moet zetten.
Bovenin is er ook plaats voor 2 40mm fans, die heb ik niet gebruikt en ik denk zelfs dat een gewoon open rooster zoals onderaan beter zou werken. Ter duidelijkheid heb ik een foto van de roostertjes toegevoegd. Zoals je kan zien is de bovenkant zo goed als gesloten en zal er door die roostertjes maar weinig warme lucht kunnen ontsnappen als je geen fans gebruikt.
Bedenkingen:
Een belangrijke vaststelling was dat in tegenstelling tot wat hun site en tweakers zegt de case maar 55mm hoog is. Oorspronkelijk was ons idee om met
dit en een
kleine de interne opslag te doen, maar die komt dus een 5/6 mm boven de kast uit. wel kan de
kabel-versie gebruiken. Die kan je met de snelbinders mooi samen met de stroomkabel houden.
Een tweede gemis is dat er vooraan toch geen paar USB connectors voorzien waren, maar die waren niet vereist, de behuizing is klein genoeg dat je deze evengoed achteraan kan steken, maar dat zal niet in iedere toepassing mogelijk zijn.