LG L245WP-BN Zwart Review

15 december 2007, laatste update op 15 december 2007, 5.506 views Rapporteer

Inleiding
Na lang wikken en wegen heb ik deze monitor gekocht. Dit is mijn eerste 24`` monitor. Ik heb lang getwijfeld tussen een aantal monitoren. Uiteindelijk heb ik deze monitor gekozen en ik ben er erg blij mee. De keuze had te maken dat ik graag een hdmi en component aansluiting wilde hebben. De hdmi voor mijn PC en misschien een ps3 in de toekomst en de component voor mij wii die begin volgend jaar komt. Dan heb ik ook gelijk een dvd speler. De vga aansluiting gebruik ik nu niet. Hiervoor had ik een Samsung Syncmaster 204b en dit is een wereld van verschil. Het is een stuk groter en de kijkhoek en kleuren en contrast zijn ook een stuk beter.
Featureset

Pluspunten

• Kleur weergave
  • 1:1 Pixelmapping
  • Gedetailleerde weergave
  • Stevigheid scherm
  • 2x USB
  • HDMI en Component
  • Full-HD met 1080p
  • Kijhoek
  • Geen Ghosting en Inputlag
  • P-MVA-Panel
  • Geen sub- en dode pixels
  • 3 Jaar garantie
  • Waar voor je geld

Minpunten

• Prijs

Inleiding

Featureset

Ik had zelf graag wat meer aansluitingen willen zien. Ben er tevreden mee, want ik kan aansluiten wat ik wil, maar een scart en composite zou handig zijn. In eerste instantie had ik ook eerst ingedachte om er ook tv te gaan kijken op deze monitor, maar aangezien ik dan allemaal converters moet kopen heb ik dat laten zitten. De USB is uiteraard meer dan welkom, ze zitten ook gewoon op een handige plek(links van het scherm) en niet zoals bij andere schermen onder bij de andere aansluiting. Het scherm heeft ook pivot, leuk, maar ik vraag me af of ik het ga gebruiken. Wat wel handig is, is dat je het scherm kan roteren, op en neer kan bewegen en van voor na achter bewegen. De grote van 24`` en de daar bij behorende resolutie van 1920x1200 is ook erg aangenaam. Wat de monitor afmaakt is dat het 1:1 pixelmapping heeft en dat is heel erg prettig als je in de 1920x1080(full-HD) draait.

Kleurweergave

Zoals ik al zei, het scherm heeft een P-MVA-panel waardoor de kleur en contrast erg mooi worden. Ze zijn ook niet glanzend zoals de Hp 2408 heeft, wat ik zelf er mooi vind. Dit scherm heb ik ook in overweging genomen, maar het LG scherm heeft in mijn ogen meer voordelen. Het duurde even voor ik de juiste instellingen had gevonden, maar als je die dan hebt gevonden, nahh niet normaal.:P Het mooie vind ik dat het ook erg gedetailleerd is wat je op het scherm ziet. Voor de rest zeer tevreden over.

Contrast en helderheid

Hier kan ik kort over zijn. Ze zijn gewoon goed voor een TFT scherm. Zwart is zwarter dan op een TN-panel, maar het altijd beter. Ik heb er zelf geen last van, want ik vind het gewoon zwart, maar ben je een pietje precies dan kan het iets beter. Nu praat ik natuurlijk voor degene die pietje precies zijn, maar als je dit scherm gebruikt voor kantoor, gamen, film en fotobewerking kijken dan is het gewoon perfect.

Ghosting en Inputlag

Hier kan ik nog korter over zijn. Nee is het antwoord.

Pixeldefecten

Ook geen last van.

Bouwkwaliteit en afwerking

De monitor zit stevig in elkaar. Veel steviger dan me vorige Samsung Syncmaster 204B, deze monitor wankelde al als je de buitenkant aan raakte. Dit is niet het geval bij deze monitor, deze zit stevig in elkaar en ik durf er ook gewoon aan te zitten. De knopjes zijn stevig, maar ze hadden wat meer naar voren gemogen. Het OSD zit goed in elkaar, maar ik vind dat elke TFT scherm een krom OSD menu heeft. Een afstandsbediening zou wel handig zijn geweest voor het OSD menu.

Vormgeving

Zoals ik al zei, de monitor is van goed materiaal gemaakt. Ik heb niet het gevoel dat het van slecht materiaal is gemaakt. Wel vind ik dat het design uit 2005 komt en dit vind ik wel jammer. Het design is zeker niet lelijk, maar het is gewoon. De mensen die de HP’s kennen weten wat ik bedoel met een mooi design. Maar buiten dat, kwaliteit gaat voor op en dat heeft deze monitor zeker waar gemaakt.

Prijs

Ja, de prijs. Die is rond de €550,- en dat is niet niks. Ik vind, voor een goed product moet je betalen en heb ik dan ook gedaan. Wel vind ik de prijzen van 22`` en 24`` te ver uit elkaar liggen. Het is wel zo, als je wat nieuws wilt betaal je gewoon meer dan dat ik een 24`` monitor over een jaar zou halen. Je krijgt er natuurlijk een Full-HD monitor met 1080p input voor terug.

Over LG

Dit is de eerste keer dat ik een heel LG product heb gekocht. Zoals jullie gelezen hebben ben ik er zeer tevreden over. Er is echter één ding wat een één krijgt en dat is LG.

Waarom?

Op één december ’07 heb ik deze monitor gekregen. Gelijk uitgepakt en bekeken. Wat blijkt, monitor is al gebruikt. Er zaten witte vale vlekken en heel veel vingers op. Oké, iedereen maakt fouten. Ik bellen naar LG en vragen of dit de normale procedure is. Nee, was het antwoord en ik zou gelijk een nieuwe krijgen. Drie werkdagen later stond koerier op de stoep en die gaf me het ‘’nieuwe’’ exemplaar. Wat blijkt, weer gebruikt en ik weer gebeld en ik kreeg weer gelijk. De mevrouw vond het niet normaal en beloofde me weer een splinter nieuw exemplaar. Deze heb ik echter nog niet binnen. Er is natuurlijk één ding wat niet kan en dat is iets nieuws kopen en een gebruikt iets krijgen. Voor 2e hands spullen ga ik altijd naar marktplaats.nl.

Dus mensen let op met wat je koopt.

Al met al zeer tevreden. Goede koop voor een redelijk goede prijs.

Als je nog vragen hebt stel je ze maar.

@ Edit 1: Vandaag weer een nieuw scherm gekregen wat weer onder de vlekken en vinger afdrukken zit. Weer geen nieuw scherm!

Heb jij ook een LG L245WP-BN Zwart?

ik heb 2 van deze LG schermen in dual monitor opstelling sinds kort . hiervoor had ik een samsung 930BF.
Ik heb dit voor de gein eens met elkaar vergeleken en meerdere personen hun oordeel laten geven.
Ten eerste kan ik zeggen dat je je al schaamt dat je uberhaupt nog een CRT monitor in huis hebt. Deze valt totaal in het niet vergeleken bij de rustige en kleurijke tft's .
De LG naast de Samsung gezet en dan zie je het verschil pas echt goed. De LG is stukken helderder en lijkt of er veel meer diepgang en detail in zit dan in de Samsung.
Er zit heel weinig verschil in qua snelheid 2ms(Samsung) vs 8ms (LG) , je moet echt je best doen wil je dat gaan zien in de vorm van beweging of ghosting. Met 300fps een winamp visual gedraaid op 1920x1200x32 60hz en op de samsung op 1280x1024x32 75hz. Geen verschil te zien op de resolutie na.
Maargoed als je een echte full HD met hdmi wil voor een niet-absurde prijs dan is deze monitor uitermate geschikt. Het enige nadeel is dat je verdwaalt op je desktop (3840x1200) ;-p

ps: voor gamen niet geschikt ? mijn battlefield 2142 zag er nog nooit zo netjes uit als nu :)

[Reactie gewijzigd door JoJo_nl op 24 juli 2024 02:58]

je krijgt heel vaak geopende dingen. volgensmij is het normaal. ingeleverde dingen worden gewoon weer verkocht. soms ondbreekt er gewoon wat.

wel vind ik het schandalig....
Ik weet het niet zeker, heb het ook alleen maar van een site:

"Het allermooiste van dit scherm is. Het heeft geen TN-panel, maar een P-MVA-panel. Dit komt de kleur, contrast en de kijkhoek ten goede en heeft alleen maar voordelen."

Volgens deze tabel op een site die zich focussed op TFT monitoren, is de LG L245WP een LG.Philips S-IPS scherm ;) Nou kunnen zij het fout hebben, maar als het werkelijk een S-IPS scherm is.... dan is het een pracht prijs, want normaal kosten 24 inch S-IPS schermen iets van 1000 euro :)

Ik ben zelf ook opzoek naar een 24 inch scherm. Eerst zat ik te denken aan een 245B, maar die valt zeker weg door deze. De andere twijfel is een Dell 2407wfp-HC.... nog even uitzoeken dus :P

[Reactie gewijzigd door G-Tus op 24 juli 2024 02:58]

Ik denk dat tftcentral een foutje gemaakt heeft op de pagina waarnaar je verwijst: op al de andere pagina's geven ze aan dat het om een P-MVA panel gaat: meer hier.
Het was eigenlijk ook te mooi om waar te zijn ;) een P-MVA is nog steeds 10x mooier dan een TN panel naar mijn mening ;) S-IPS zijn de echte top klasse, maar daar moet je dan ook voor betalen!
@Roderiktweaker: ik denk ook dat het vaker gebeurt. Als je een schoon scherm aflevert weet je ook niet dat het gebruikt en veel mensen laten het er ook vaak bij zitten. Ze hebben aan mij dan wel een slechte. }:O :(

Maar buiten dat, het is schandalig. Je koopt een nieuw scherm en krijgt een 2e handse.

@G-Tus: Op de amerikaanse site van LG staat ook dat het een S-ips scherm is. Kep geen idee wat het is, maar het voldoet aan me wensen. Over de dell: heb ik ook over getwijfeld maar als je gamed dan heb je wel last van inputlag. Dit heb ik gelezen, maar of het zo is. In het topic van dell spreken ze er wel over. Deze viel toen dus af.

[Reactie gewijzigd door Jeebo op 24 juli 2024 02:58]

Heb je beide schermen ook gecontroleerd op dode pixels? En zo ja, wat was het resultaat?
Ik heb deze monitor hier ook staan, dat er geen ghosting is dat klopt niet.

In elke tft die ik tot nu toe gezien heb die geen TN paneel had (die opgevoerde krengen ala <2 ms) is gewoon duidelijk ghosting te zien ga bijv een dvd kijken met veel actie, Of een spel, je zult zien dat de dingen die snel bewegen "vaagjes" worden, dat is dan ook het enige slechte dat ik kan zeggen over de monitor.

Het is 100% zeker een MVA paneel overigens.

Deze monitor heeft inderdaad aardig wat backlight bleeding (in vergelijking met andere hi-end monitoren) Maar Dit is zeker niet storend, het valt vooral op doordat de scherm rand zelf erg donker zwart is.

Naar mijn mening is dit scherm erg geschikt voor de foto bewerkers en huis tuin en keuken gebruik, voor de die-hard gamers raad ik toch een TN paneel aan ivm ghosting.
Of je kunt natuurlijk voor die overdreven duure 24" schermen gaan ala 950 euri.
Op de LG site staat dat het een S-IPS paneel is?
Klopt, S-IPS en dus GEEN TN paneel!

Ik moet zeggen, ik had eerst de Acer 24" AL2423wb, dit scherm zag er opzich goed uit, vele vinden dit scherm de kleuren mooier weergeven dan het Samsung scherm. Ik moet zeggen wanneer je recht voor dit scherm zat zag het er inderdaad super uit. Maar wanneer je je gezicht ook maar een beetje verschuift wordt het beeld meteen veel geler. Dit Acer scherm heeft een TN paneel. In vergelijking van dit scherm met het LG scherm welk ik nu heb moet ik zeggen een WERELD van verschil! De kijk hoek maakt wel degelijk uit, zelfs als je er recht voor zit. En ik zou nooit meer een TN panel willen.

Betreffende ghosting, ik kan niks merken van ghosting, het gamed heerlijk! Ja probleempje is alleen dat wanneer je bij top games de resolutie van 1920x1200 gaat draaien met een 8600GT, in dat geval krijg je wel het gevoel van ghosting, maar het probleem is dat je video kaart aan het zweten is omdat het deze resolutie gewoon niet aankan. Wanneer ik vervolgens een lagere resolutie gebruik kan ik geen ghosting herkennen.
@Redlion:

Dus als ik een PS3 aansluit op deze LG zal ik geen last hebben van ghosting, aangezien de PS3 wel op full HD kan draaien? :)
Hmm, ik zie geen ghosting. En ik zie ook geen backlight bleeding.

Bij alle schermen zag ik geen dode pixels. Bij één scherm dacht ik van wel, maar dat kwam door de grootte hoeveelheid vuil die op het scherm zat. Het leek dus dat er dode pixels op zaten.

Verder erg goed scherm!!

[Reactie gewijzigd door Jeebo op 24 juli 2024 02:58]