Epson Stylus DX9400F Review

Anoniem: 244705
11 december 2007, laatste update op 11 december 2007, 1.109 views

Epson Stylus DX9400F

Ik heb de Epson DX9400F net een week (wireless versie) maar mijn eerste conclusie is dat dit apparaat zeer veel waar voor zijn geld biedt.
De installatie van het wireless modem had wat voeten in aarde. In eerste instantie omdat mijn laptop moeite had met de CD met de driversoftware. Maar daarna kwam ik niet door de setup heen (apparaat werd niet herkend op het nieuwe ip adres). Toen ik uiteindelijk gewoon de printer zocht via bonjour (mac os x) werd die gezien en werkte meteen als een speer.
Deze printer is nu in mijn netwerk door 4 pc's (Mac's en Windows 2000/XP) te gebruiken. Het werkt uitstekend: printen en scannen via het netwerl. Alleen jammer dat het faxen niet via het netwerk werkt
Printen doet hij prima met zowel 90gr als 80 gr. Ik heb nog geen zwaar printerwerk gedaan in bulk of veel kleur dus daar kan ik nog geen oordeel over geven.
Ik had hiervoor een All-in-one van Canon (Smartbase MPC600F) en ben veel tevredener over de Epson dan over de canon. Ook wat betreft de bijgeleverde software.

Pluspunten

• Als de wireless functie eenmaal geinstalleerd is werkt hij prima. Drivers doen uitstekend hun werk. Printen en scannen over netwerk is erg makkelijk.

Minpunten

• Verouderde drivers bij de printer, nieuwe drivers van internet gedownload. Deze site wil nog wel eens kuren vertonen en de drivers zijn dat niet te downloaden. Netconfig software kwam niet door de setup van het apparaat heen. Zelf vond ik de wireless installatie te ingewikkeld (vond het niet zo logisch dat je voor wireless configuratie eerst de printserver via een RJ45 kabel aan de laptop moest hangen). Heb zelf IT ervaring maar denk dat mensen die dat niet hebben behoorlijk veel moeite met de setup kunnen hebben.

Heb jij ook een Epson Stylus DX9400F?

Beste techsavvy,

Ik overweeg zelf om de DX9400F WiFi te kopen. Nu is mij nog onduidelijk of de WiFi adapter in het aparaat is gebouwd of dat deze in de vorm van een losse printserver wordt meegeleverd.

Hoop dat jij hier uitsluitsel over kan geven aangezien jij de WiFi editie hebt.

Mvg,

RoyBijster
Anoniem: 247207 2 januari 2008 17:33
De printserver is een afzonderlijk apparaat.