Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 Review

andreklaver
10 december 2007, laatste update op 26 augustus 2008, 3.962 views

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

Ik ben veel op pad met mijn laptop en sluit op locatie ook nog eens veel randapparatuur aan. Extra kabels en pluggen zit ik niet op te wachten. De bluetooth sectie van mijn laptop bleef tijden onbenut dus deze bluetoothmuis van Microsoft leek me ideaal om de dradenwirwar rond mijn laptop te verkleinen.
Na de onbegrijpelijk goed verzegelde verpakking te hebben opengeknipt komen er een muis, twee AAA batterijen en een etui uit te voorschijn. De batterijen gaan in de muis achter het wat gammele batterijklepje. De batterij houders zijn voorzien van een dun kunststof wippertje om de batterijen er zonder al te veel moeite weer uit te krijgen.

Pluspunten

• Precisie
  • Gemakkelijke installatie, geen software nodig
  • Etui meegeleverd

Minpunten

• Scrollwiel
  • Batterijklepje

Nadat de batterijklep er weer op zit kan de schakelaar om de muis aan te zetten worden omgezet. Als de batterijen nog goed zijn, wat bij mij het geval was, gaat er een groen ledje branden. Wat dan rest is de verbindingsknop op de muis indrukken om er voor te zorgen dat de muis verbinding kan maken met de bluetooth enabled computer. Wat er dan gebeurd zal niemand meer verassen. De computer vindt via de bluetooth connectie een muis. De rest is geschiedenis en de muis doet wat hij moet doen. Er is geen software of iets anders voor nodig om dat te doen wat een muis moet doen.

De muis zit er goed uit en is buiten het scrollwiel nog voorzien van een knop die er in voorziet 'terug' te gaan in browsers of iets dergelijks.

Het scrollwiel voelt wel aardig aan al is deze in twee richtingen wel iets anders en voelt door zijn mechanische klik een beetje goedkoop.

Buiten glas en extreem gladde ondergronden doet deze muis het uitstekend op zowat elk ondergrond. Zelfs mijn gladde bureau heeft hij geen problemen mee. Ter vergelijking haakt mijn Logitech MX510 al af waar deze muis nog verder gaat.

De batterijlevensduur kan ik nog niets over zeggen. Zodra ik daar iets over weet post ik dat.

Heb jij ook een Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000?

heeft er iemand een idee hoelang de batterijen van dergelijke muizen meegaan?

Tijdens het voorbije weekend heb ik ook een laptop-muisje aangeschaft, maar ik tegenstelling tot andreklaver ben ik toch uiteindelijke voor een bedraad exemplaar gegaan. Ook al heb ik bluetooth... dat gehannes met die batterijen werkt mij op de zenuwen (heb enkel RF-ervaringen, dus vandaar bovenstaande vraag)...
Microsoft claimt dat deze muis ruim drie maanden op een set batterijen kan. Maar dat is doorgaans wat optimistisch natuurlijk.
ik heb echt een antiek draadloze muis, met ouderwets balletje erin, en die gaat zelfs 3 maanden mee (zijn dan wel AA batterijen, maar de optimalisatie van de afgelopen 6 jaar moet dat wel compenseren)
Ik neem aan dat je niet elke keer op het connect knopje hoeft te drukken als je je laptop aan zet, enkel de eerste keer?
Als je je laptop aan zet, of resumed uit hibernate-stand, werkt de muis dan direct, of heeft ie een paar seconden nodig om te pairen?
Ik overweeg deze muis te kopen, maar op ik wil geen onnodige handelingen/tijd.
Wie kan me een antwoord geven?
Connect altijd zonder op die knop te hoeven drukken!
ik heb dezelfde, en deze heb ik in augustus 2009 gekocht, destijds aangezet en ook niet meer uitgezet. totdat ze vandaag leeg waren, dus de bijgeleverde batterijen zijn best prima. zo'n 6 maanden..
Waarom zijn die BT muizen zo klein. Ik heb deze ook en werkt perfect maar krijg toch last van mijn pols en zal dus naar een fullsize mouse toe moeten, maar je welke?
Goede vraag. Ik dacht dat Logitech een full size BT muis heeft. Maar welke blijf ik je schuldig. Deze gebruik ik ook alleen voor onderweg.