Deze kast van Antec heb ik gekocht in combinatie met een heel nieuw systeem:
- GigaByte GA-P35C-DS3R
- XFX Geforce 8400GS,GDDR2, 256MB
- Apacer MegaSteno AE100 Cardreader (16 in 1), Zwart
- Microsoft Natural Ergonomic 4000, Zwart, zilve
- Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit, Nederlands
Verder was dit de eerste keer dat ik een compleet systeem in elkaar heb gezet.
Bouwkwaliteit en afwerking
De kast ziet er in eerste instantie goed en strak uit. Vooral de zijpanelen en bovenkant zien er strak uit in gespoten zwart. De voorkant is van kunststof en ziet er iets, maar niet veel, minder goed uit dan de boven- en zijkanten (logisch want het is geen metaal). Waardoor dit punt als goed wordt beoordeeld en niet als zeer goed is het deurtje. Het schanier is wel flexibel, maar toch voelt het niet heel stevig aan. Als je (zoals mij) voorzichtig bent en er niet lomp mee doet, dan zal hier niets mee gebeuren.
inbouwmogelijkheden
Voor mij meer dan voldoende. 3x 5,25" extern en 2x 3,5" extern. Ik gebruik maar één 5,25" voor een DVD brander en één 3,5" voor een kaartlezer.
Verder zijn er intern ook een flink aantal bays beschikbaar voor Harddisks, waarvan ik er, tot nu toe, ook maar één van nodig heb. Dit zal in de toekomst wel worden uitgebreid, maar dat is dus geen probleem! Zeer goed dus!
Koelingsmogelijkheden
ik heb de stock koeler geinstalleerd op mijn processor dus die past met het grootste gemak! Er is zelfs zoveel ruimte over dat er behoorlijk grote koelers op passen! Qua casefans is er "maar" ruimte voor 2 120mm fans, waarvan er één is meegeleverd. Die heb ik op medium ingesteld en tot nu toe werkt alles perfect. Mocht ik in de toekomst gaan overklokken, dan zal er nog wel een 2de 120mm fan bijkomen die in de voorkant van de kast kan worden geinstalleerd. De positie is echter niet optimaal. De kast is op dit moment koel en stil genoeg, vandaar zeer goed!
Vormgeving
Ik vind het gewoon een erg mooie en strakke kast. In het echt ook een stuk mooier dan de foto's op Azerty. Ook de front USB's zijn erg makkelijk E-Sata zit er ook op, maar dat gebruik ik (nog) niet. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen
Installatiegemak
Na het bruine doosje met schroeven uit een kleine ruimte te hebben gemanouvreerd, kon het installeren beginnen. Van de 5,25" bay verwijder je met het grootste gemak het kunstof frontje waarin 2 rails zitten. Deze schroef je op de zijkant van je brander en je schijft de brander zo in positie, ideaal!
Voor de 3,25" is het iets anders, hier pak je beide bays uit de kast, schroeft één frontje los en schroeft, in mijn geval, de kaartlezer op zijn plaats en schuift beide 3,5" bays via een rail terug in positie.
HDD installatie ging ook makkelijk. Staat op rubber dus dat scheelt enorm in geuid!
Het moederbord moest met een hoek in de kast worden geplaatst, ging nadat ik de hoek doorhad makkelijk

. Gewoon top!
Modbaarheid
Niet gedaan, op een klein stickertje op het frontplaatsen na, en ga het in de toekomst ook niet doen.
Kwaliteit van voeding
Er zit een 500 earthwatts voeding in van Antec. Meningen hierover zijn er positief. Voor mijn systeem meer dan voldoende want ik heb ook geen stroomslurpende videokaart. De voeding ondersteunt wel twee PCI-E lijnen, dus zelfs SLI of Crossfire met stroomeisende kaarten moet lukken. Verder is de ventilatie van de voeding stil.
Prijs
Ik heb er 99 euro voor betaald. Dit vindt ik een erg nette prijs! Een mooie kast met een goede voeding. Zo'n combinatie zoeken voor die prijs is niet makkelijk! Dus erg goed!!