Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 7

- Reviews

Specificaties 4,3" display, 3G-support, geen geheugenslot - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

HTC One S Grijs Review

+2
bilgy_no1 13 augustus 2012, laatste update op 17 november 2015, 26.660 views

HTC One S Grijs

Pluspunten

  • Snel, design, duurzaamheid, camera (features en kwaliteit)

Minpunten

  • Probleem met Parrot CK3100 carkit! Scherm is niet de top, geheugen niet uitbreidbaar.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Design Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Na een jaar gebruik
Ik heb de One S nu bijna een jaar in gebruik; nog altijd met veel plezier en gebruiksgemak. De One S is nog steeds verkrijgbaar en met een zachte prijs is het een zeer aantrekkelijke telefoon in het goedkopere middensegment. Daarom hier een paar opmerkingen voor degene die er nu over denkt de One S aan te schaffen.
  • Processor en snelheid: De soc in de One S is nog steeds een acceptabele soc voor vandaag de dag. Natuurlijk zijn er nu quadcore Snapdragons (S4 Pro en 600/800), maar de dual core Krait wordt ook in veel nieuwere telefoons (zoals de Lumia 920 en de BlackBerry Z10) en zelfs in sommige Windows RT tablets gebruikt. Qua snelheid is er dus niets op aan te merken. De telefoon heeft inmiddels ook Android 4.1, dus met Project Butter voor een soepele interface. Opvallend genoeg heb ik nu wel af en toe last van hick-ups in het gebruik, maar dat kan ook komen doordat het geheugen aan App-opslag aardig vol begint te raken.
  • Geheugen: De telefoon heeft 16GB opslag, waarvan 6,07GB voor App-opslag beschikbaar is. Daarvan is bij mij nu 5,25GB in gebruik. Ik heb 101 apps geïnstalleerd (inclusief voorgeinstalleerde en niet te verwijderen apps) die 854MB gebruiken; 4,41GB is gevuld met 'Overig' (misschien de updates van apps oid?). Dit kan dus wel een knelpunt worden. Er is 9,93GB opslag beschikbaar, waarvan ik nu 5,16GB heb gebruikt. Daarvan bestaat de grootste hap uit Foto's en Video's (2,47GB). Ik neem erg veel foto's met de One S...
  • Design en Duurzaamheid: Ik vind de One S nog steeds één van de mooiste telefoons. De vloeiende lijnen voelen ook goed in de hand. De telefoon heeft na een jaar gebruik (zonder hoesje) verrassend weinig schade opgelopen. Een onzachte aanraking met een stoeptegel heeft voor een paar kleine braampjes in het metaal gezorgd, maar verder geen schade toegebracht. Er zitten twee minieme krasjes op het scherm en het Beats audio logo is bijna weggevaagd. Niet slecht als ik het aantal beeldschermbarsten in mijn omgeving tel...
  • Scherm: Tweakers rekent een telefoon nu al af als het een 1280x720 scherm heeft en de One S heeft slechts 960x540 pixels en dan ook nog in PenTile. Voor een high end telefoon kan dit dus niet meer, maar de One S is verkrijgbaar tegen een vergelijkbare prijs als de HTC One SV en die heeft maar 800x480 pixels op hetzelfde formaat scherm.
Al met al denk ik dat de prijsbewuste koper een goede slag kan slaan met de One S. In dezelfde prijscategorie of iets daaronder zitten andere toestellen van vorig jaar zoals de Xperia S en de Galaxy SII (zelfs van het jaar daarvoor...). Die vergelijking is dus interessant om te maken als je nu naar de One S kijkt. Ik heb vorig jaar ook met deze telefoons vergeleken en heb daar zeker geen spijt van. Nu zou dat ook niet anders zijn. Daarbij speelt design, kwaliteit van de camera en nog steeds up-to-date processor een belangrijke rol. Denk wel na over het geheugen dat je nodig hebt; 16GB is voor mij OK, maar ik heb gebruik de telefoon niet veel voor muziek. Voor wie een groter scherm met hogere resolutie wil is de HTC One X 32GB nu niet veel duurder geprijsd.

Ik gebruik deze telefoon in ieder geval met gemak nog een jaar zonder het gevoel te hebben hopeloos achter te lopen. Als je daar wel bang voor bent kun je beter terecht bij de gloednieuwe HTC One.

Oorspronkelijke Review:
Ik heb de One S sinds donderdagavond 26 april 2012, dus bij aanvang is dit vooral een eerste indruk. Desondanks heb ik al een aardige indruk van het apparaat en geef hieronder mijn bevindingen weer. Ik zal de review na wat langer gebruik aanvullen.

Iets over mijn 'smartphone-achtergrond'. Mijn vorige telefoon was de Desire Z (referentie voor dagelijks gebruik), daarvoor een Nokia E-71 (referentie voor degelijkheid), Blackberry (negatieve referentie voor Bugs), Nokia N70 (referentie voor traag internet) en een Samsung SGH-600 (zo oud dat het eigenlijk geen referentie meer is...).

Mijn redenen om voor de One S te kiezen waren vooral de nieuwe processor (krachtig, maar zuinig), design, formaat (kleiner dan One X en ook kleiner dan Xperia S), de camera met goede kwaliteit en mooie features en de prijs. Ik heb vooral vergeleken met de One X (scherm, processor), Xperia S (camera) en heb ook nog de Nokia Lumia 800/900 overwogen. De laatste viel af doordat sommige voor mijn belangrijke apps nog niet beschikbaar zijn voor WP (o.a. ING+ABN, The Economist en zo nog wat meer). Ook in technisch oogpunt zijn de specs wat minder, hoewel de Lumia 800 wel heel erg vloeiend draait.

Ik zal in mijn beoordeling de onderdelen van de score aanhouden, behalve het algemene oordeel. Dat zet ik onderaan...

Features
Het toestel is gewoon compleet, zeker voor mijn behoeften. Ik gebruik de smartphone om mijn agenda, mail en contacten altijd bij me te hebben. Daarnaast voor social snaps (zie straks bij camera) of foto's van whiteboards met aantekeningen. Wat web-browsen, bankzaken bij de hand, toegang tot printed media. Dat lukt allemaal prima met de One S.

Of zoiets als Beats Audio een feature is met meerwaarde vind ik moeilijk te zeggen. Ik luister weinig muziek met de smartphone, dus voor mij is het niet super-belangrijk. Verschillende reviews hebben uiteenlopende meningen: van marketing gimmick tot werkelijk beter geluid. Een review die ik las gaf de One S in ieder geval zeer hoge scores voor geluidskwaliteit.

Wat in vergelijking met andere toestellen mist is:
  • NFC: er zijn echter nog maar weinig toepassingen hiervoor.
  • Micro-SD: het geheugen is niet uitbreidbaar. Wel krijg je 23GB gratis Dropbox.
Scherm
Er wordt veel geschreven over het scherm. Hierbij mijn beleving van het scherm op de One S, in vergelijking met het scherm op de Desire Z (mijn vorige telefoon):
  • De gloed over het scherm valt heel erg mee (bij witte vlakken zie ik geen groene waas o.i.d.). Geen verschil op dit punt.
  • Contrast: is veel hoger op de One S. Zwart is dieper en daardoor hoeft de verlichting niet zo hoog. Het is veel rustiger voor mijn ogen.
  • De zichtbaarheid in vol daglicht is heel erg goed. Gisteren met de zon er recht op kon ik alles nog prima lezen. Veel beter dan de Desire Z.
  • Scherpte: Hier zie ik wel de minpunten van PenTile: contrastrijke randjes houden altijd een beetje onscherpte en kleurverschuiving. Dit speelt vooral bij witte letters op een zwarte achtergrond. Minder bij zwarte letters op een witte achtergrond. Het is helemaal geen issue bij het bekijken van foto's. Bij het invoeren van tekst op de keyboard lichten de letters groen op. Dit geeft een onrustig effect in combinatie met de kleurverschuiving. Iets minder dan Desire Z.
  • Resolutie: komt op 256dpi, in vergelijking met de 252dpi op de Desire Z. Hier zit dus weinig verschil.
  • Vlekkerigheid: Het valt me op dat het scherm op de One S minder gevoelig is voor vette vingers. Ook vegen ze er weer makkelijker af. Nieuwe coating misschien?
Al met al is het dus een heel redelijk scherm. Ik kan me wel voorstellen dat schermen op een toestel als de Sony Xperia S (zelfde maat, 1280x720 resolutie, IPS) hoger scoort dan dit scherm. Ik heb de drie toestellen kort naast elkaar gehad (One S, One X, Xperia S) en op het eerste gezicht is het ook geen verschil tussen hemel en aarde. Hoe belangrijk dit is zal iedereen voor zichzelf moeten uitmaken, ook in verhouding tot andere aspecten van het toestel

Bereik
Het bereik is goed; iets beter dan met mijn Desire Z. Helaas heb ik de pech in een zeer solide betonnen huis te wonen en is het netwerksignaal hier gewoon erg zwak. Desondanks kan ik goed bellen met de One S en klinkt het geluid ook helderder dan met mijn vorige telefoon.

Accu
Ik heb het toestel nog maar een paar dagen, dus de accu is nog niet helemaal ingewerkt. Gisteren de eerste volle dag bijna 14 uur volgehouden met veel gebruik (apps installeren, hardlopen met Endomondo, veel internet) en toen was er nog ongeveer 6% over.

Vandaag is ie 12 uur en 40 minuten van de lader af (wifi+3G aan, sycnhroniseren aan, webbrowsen, mailen, Ebuddy XMS en whatsapp, wat dingen instellen; met nog 35%. Dat extrapoleert door tot ongeveer 20 uur. Bij de Desire Z heb ik dit nooit echt gemeten, maar daar was een soortgelijke limiet.

EDIT 30-04:
Gisteren de eerste dag met normaal gebruik en ingewerkte accu. Om 9:00 uur van de lader gehaald en 's avonds om 23:00 uur was er nog 50% accu over. Met dit toestel kom je comfortabel de dag door en hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken over droogvallen voor het eind van de dag.

Gebruiksgemak
Android ICS en Sense 4.0; er is op het web al veel over geschreven. De meeste reviews zijn positief over de combinatie en ik ben het daar wel mee eens. Veel zaken werken net wat handiger dan in de oudere Sense op de Desire Z. De Unlock-screen met directe toegang tot toepassingen is handig, het inrichten van homescreens gaat nu echt veel eenvoudiger en de 'system tray' onderin kun je nu zelf indelen. Ook een minpuntje: ik heb nog geen link gevonden naar de instellingen om bijv. snel te wisselen van geluidsmodus. Het moet haast wel dat het mogelijk is, maar ik heb het nog niet gevonden...

EDIT: 30-04:
Het laatste punt inmiddels al gevonden. Wel kom ik erachter dat er geen week-view is in de agenda: alleen maand of dag. Geen ramp, wel een beetje raar, want de Desire Z had dat wel. EDIT: is inmiddels opgelost. De week-view is toe te voegen via het menu van de agenda app. Dank aan wouter143.

Design
Dit is echt een van de mooiste designs die ik in lange tijd heb gezien. Ik heb de grijze variant (i.v.m. de problemen met de zwarte variant), een daar zit een verloop van kleur in. Het design is ingetogen op het minimalistische af, maar het is erg mooi.

Het toestel is licht en toch degelijk; de vormen en materialen voelen prettig aan. Ik vind dat de knopjes (twee fysiek, drie touch onder het scherm) goed werken: niet te stroef en niet te slap.

Het formaat is voor mij wel wennen. Eenhandig gebruik is lastiger dan met de Desire Z. En dat doe ik wel veel op de fiets of lopend. De ON-button zit op zich wel goed bij rechtshandig gebruik (wijsvinger), maar met een hand komt mijn duim dan op de Volume-rocker wanneer ik het toestel aanzet. Vervolgens moet ik het toestel iets in mijn hand verschuiven om te unlocken. Het is jammer dat er geen oogje is om een polsbandje aan te koppelen; dat zou een veiliger gevoel kunnen geven.

Bouwkwaliteit
Over het algemeen erg goed. De vormen passen meestal goed op elkaar. Toch zit er op mijn toestel op een plek een voelbaar randje: de onderste afdekking sluit net niet helemaal goed aan op de unibody. Dat is nog niet eens een milimeter, maar ik voel het wel. En dat is jammer, want op zo'n strak design doet het afbreuk aan de beleving. Ik twijfel nog of ik hem hiervoor terug ga brengen (ter relativering: mijn vrouw zegt dat ik gek ben dat ik hierover in zit...). Bij de Desire Z was dit overigens nog erger, kennelijk leert HTC wel.

De Tweakers-review is erg kritisch op de duurzaamheid van de zwarte versie. En terecht: de problemen met de toplaag zijn tegenstrijdig met de claims van de fabrikant. Om deze reden heb ik uiteindelijk gekozen voor de grijze versie. Deze is gemaakt van Anodized Aluminum, wat ook sterker is dan normaal aluminium. Dit materiaal is in ieder geval erg degelijk: het komt over als zeer krasvast. Ook is het materiaal niet erg bevattelijk voor vette vingers: het blijft behoorlijk smetvrij.
Vergeleken met de One X heeft dit toestel (in ieder geval de grijze versie) een streepje voor. De kunststof van de One X veegt en krast erg snel, van wat ik heb gezien aan de modellen in de winkel. De grijze One S blijft volgens mij lang mooi.

EDIT: 30/04:
Ik houd de One S nu enkele dagen zonder hoesje in mijn broekzak of jaszak. Tot nu toe geen enkele indicatie dat dit problemen op zou leveren. Let op: dit geldt voor de grijze variant.

EDIT: 12/08:
Na enkele maanden is het toestel nog steeds helemaal gaaf. Ik heb het toestel normaal gesproken in jas- of broekzak (uiteraard niet met sleutels erbij) en het toestel is ook al enkele keren gevallen (niet op heel harde ondergronden). Desondanks geen krassen op body of scherm. Zeer goed!

Stabiliteit en Betrouwbaarheid
Het apparaat is snel: alles loopt echt heel vloeiend. Een uitzondering is Opera Mini, maar ik vermoed dat het comprimeren op de Opera servers en/of de internetverbinding daar een rol spelen. Ik snap de Tweakers review op dit punt ook niet zo goed. Er worden kritische kanttekeningen geplaatst bij bepaalde scores (zouden hoger moeten zijn) en er wordt gesuggereerd dat andere toestellen op korte termijn hogere snelheden zullen bereiken. Ondertussen is dit wel één van de snelste, zoniet dé snelste, smartphone van het moment. Een mooie prestatie voor een toestel dat niet in de top-range zit.
Tot nu toe nul bugs/haperingen/vastlopers meegemaakt. Bij de Desire Z gebeurde dat wel af en toe, waarschijnlijk door het geringere werkgeheugen.

EDIT: 03/05:
Toch een kleine bug ontdekt. Het koppelen van de telefoon aan mijn Parrot Carkit loopt minder soepel dan in het geval van de Desire Z. Of dit nu ligt aan de telefoon of de carkit is mij niet helemaal duidelijk. Het is echt een heel oude carkit (model uit 2005), dus mogelijk heeft het daarmee te maken. Ik moet verschillende keren pushen om de carkit te verbinden, terwijl natuurlijk de bedoeling is dat het automatisch gaat: Bluetooth aan, auto instappen, automatisch verbinden. Soms werkt het ook zo, maar vaak niet... Ikke niet begrijp. :'(

Update 09/05:
Het Bluetooth issue is nog niet opgelost. Ik begrijp van andere tweakers op het forum dat het bij hun(zelfde carkit CK3100) wel gewoon werkt. Ik heb verschillende keren contact gehad met HTC en die kunnen me ook niet verder helpen. Hun tip is om het toestel om te ruilen voor een nieuw exemplaar (mogelijk een hardware issue, want het werkt wel alleen de verbinding komt niet automatisch tot stand).

Vooralsnog laat ik de score intact, want het is waarschijnlijk een geïsoleerd issue. Mocht het bij het nieuwe exemplaar ook zo zijn, dan zal ik de score aanpassen.

EDIT 13-05:
Zucht... Ik heb op aanraden van HTC de firmware van de CK3100 geüpdate. Helaas is het issue hiermee ook niet verholpen. Dat kan ook wel kloppen, want die update is van augustus 2011 (dus voor One S en Android 4.0)

Ik ben al in de winkel langsgeweest; volgende week ga ik daar weer naartoe om met de eigenaar te praten over omruilen van het toestel voor een nieuw exemplaar.

Tevens heb ik Parrot gemaild of er mogelijk een nieuwe firmware aankomt. Ben benieuwd...

EDIT 20-06:
Het bluetooth probleem is nog steeds niet opgelost. De winkel doet moeilijk over omruilen en verwijst naar HTC, HTC verwijst weer naar de winkel. Vreselijk irritant! Heb bij HTC afwisselend heel behulpzame en heel botte mensen gesproken. Het zou kunnen liggen aan de software op hetzij de Parrot, hetzij de telefoon en dat is dus afwachten op een update van Parrot. Volgens de website van Parrot staat de One S nu ook bij compatible telefoons voor de CK3100. Het zou echter ook kunnen liggen aan de hardware, bijvoorbeeld slechte contacten met Bluetooth antenne. Dit laatste zou samen kunnen hangen met het slecht aansluitende klepje aan de onderkant. Daarvoor ga ik naar een instore repair center en hopen dat het dan opgelost is.

Ondertussen werkt dit nog niet en dat merk ik elke dag weer wanneer ik in de auto stap. Ik raad mensen met een CK3100 die veel onderweg gebruik maken van de hansfree af om dit toestel te kopen zolang dit nog niet is opgelost. Om deze reden heb ik de score van het toestel aangepast. De score voor stabiliteit en betrouwbaarheid met één ster verlaagd en daarmee ook de algemene score.

EDIT: 10/08:
Inmiddels een nieuwe auto gekocht met ingebouwde Carkit. Dit werkt probleemloos. Het probleem ligt dus kennelijk aan de combinatie One S en CK3100. Dat maakt echter niet uit; het zou gewoon moeten werken. Voor mij is het probleem nu gelukkig verleden tijd. Omdat de fout niet alleen bij de One S ligt heb ik de totaalscore weer verhoogd naar 5 sterren (stabiliteit en betrouwbaarheid blijft op 4).

Opnamekwaliteit
Ik vind de opnamekwaliteit behoorlijk goed. De review stelt dat de opnamekwaliteit buiten achterblijft bij de besten in de klas: teveel verzadiging en minder details. Gelukkig kan dit worden ingesteld door de gebruiker. Ik heb twee foto’s geüpload van hetzelfde onderwerp met andere instellingen: standaard (A-modus) en aangepast (Verzadiging -1, Scherpte -1).

Met de standaardinstellingen
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm2SzRB8R8r.jpeg

Met Verzadiging -1 en Scherpte -1. De kleuren zijn wat meer gedempt en realistisch en er is minder schaduwruis. Toch is er voor de standaardfoto ook wat te zeggen: die is weliswaar iets te verzadigd, maar wel lekker punchy voor een kleine afdruk of delen op het web.
https://ic.tweakimg.net/images/member/620xauto/1zYGjm38VsWwXI4.jpeg


De opnames binnen en met minder licht zijn ook erg goed. Weinig ruis (vooral kleurruis blijft onder controle) en de kleuren blijven realistisch. Zeker voldoende voor een upload naar Facebook o.i.d. Voor mij was dit een belangrijk onderdeel van de keuze voor de One S: op feestjes, etentjes etc. wil ik redelijke plaatjes kunnen schieten zonder een systeemcamera mee te moeten nemen.

De features van de camera zijn echt goed. De camera is snel. Niet alleen voor een smartphone, maar zeker ook in vergelijking met dedicated camera’s. De 4fps burst-mode is super: houd de knop ingedrukt en hij blijft schieten. Super!

EDIT: 30-04:
Foto's toegevoegd (hopelijk nu goed)

Ook de mate van controle op de beelden is goed: Contrast, Scherpte, Verzadiging, Exposure, ISO, Witbalans: het kan allemaal naar smaak worden aangepast. Daarnaast zijn er talloze filters die je direct op beelden kunt toepassen voor een snel effect.

Prijs
De losse prijs is ¤469; ik moest ¤89 bijbetalen bij een tweejarig abonnement (T-Mobile Smart Plus 300). Dat is iets duurder dan de Xperia S of de Galaxy SII die gratis waren bij hetzelfde abonnement. Maar de prestaties, design en bouwkwaliteit van de One S lijken me beter dan de andere twee. Gezien de concurrentie zal het waarschijnlijk niet lang duren voor de prijs gaat dalen.

Algemene Beoordeling
De Tweakers review geeft het toestel 4 sterren. En eigenlijk vind ik dat een beetje gek, want ze schrijven: 'Als de One X er niet was geweest, zou de One S in veel opzichten de allerbeste Android-smartphone van dit moment zijn". Het is dus echt een heel goed toestel.

Ik ben erg tevreden met het toestel: het is mooi, het werkt soepel en het geheel lijkt erg duurzaam gemaakt. Er zijn enkele minpunten, waarvan voor mij het scherm de belangrijkste is. Daarnaast is de opslagruimte beperkt en kan die niet in het toestel worden uitgebreid. De Dropbox integratie verzekert echter dat er voldoende ruimte is.

Ik zou het toestel een score van 4,5 willen geven, maar die mogelijkheid is er niet. In tegenstelling tot Tweakers rond ik de score echter naar boven af. Dit is mogelijk alleen al te verklaren door het feit dat ik de grijze versie heb getest en Tweakers de zwarte.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een HTC One S Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reviews door de redactie

Reacties (48)

Wijzig sortering
Ik wilde even reageren op jouw "probleem" dat er geen weekview beschikbaar is. Deze is er wel, al is hij een beetje verstopt. (Ik ga er even vanuit dat de software hetzelfde als als de One X, die ik heb. volgens mij is dit het geval)

Als je in de agenda op Menu drukt en dan op "tabbladen bewerken" Kan je de volgorde van de onderste 4 tabs aanpassen. Ook staat er dan bovenin het scherm een week-view die je erbij kunt slepen.
Verder goede review / eerste indruk
Bedankt voor de tip over de Week-view in de agenda. Ik heb het zojuist gedaan zoals je schreef en het werkt inderdaad hetzelfde als bij de One X.
Dank je wel voor de nette review ...

Maakt het voor mij weer een stukje moeilijker ... One S, One X of de Experia S :)

Het "probleem" met het scherm doet me twijfelen ... de Experia S heeft een bijzonder mooi scherm en heeft dan weer een 14mp camera ... aan de andere kant heeft de Experia S standaard nog geen Android 4.0, de One S heeft dit wel & heeft Sense 4.0 (ik vind Sense wel lekker werken) ...

Het blijft moeilijk als je komt van een Desire :)
Dank je wel voor de nette review ...

Maakt het voor mij weer een stukje moeilijker ... One S, One X of de Experia S :)

Het "probleem" met het scherm doet me twijfelen ... de Experia S heeft een bijzonder mooi scherm en heeft dan weer een 14mp camera ... aan de andere kant heeft de Experia S standaard nog geen Android 4.0, de One S heeft dit wel & heeft Sense 4.0 (ik vind Sense wel lekker werken) ...

Het blijft moeilijk als je komt van een Desire :)
Graag Het resolutieverschil lijkt heel groot, maar zo naast elkaar vind ik het meevallen. In de Nu.nl review van een paar dagen geleden werd bijvoorbeeld geschreven dat individuele pixels met gemak te onderscheiden zijn. Die reviewer moet wel heel goede ogen hebben, want ik vind die stelling zeer overdreven.

Overigens heeft de Xperia S 12MP (niet 14MP). Ik heb gezocht naar vergelijkingen tussen de camera's en vond het moeilijk om echt een duidelijk beeld te krijgen. De ene review vind de Sony beter, de andere de One S. Wel blijkt vaak dat de Xperia in donkere omgevingen meer ruis geeft en dat vind ik juist weer belangrijk. Een behoorlijk degelijke vergelijking vond ik hier:

http://crave.cnet.co.uk/m...a-s-camera-test-50007500/

en hier nog een test:
http://www.pocket-lint.co...mia-800-camera-comparison

Deze tests zijn met de One X, maar die heeft (nagenoeg) dezelfde cameramodule als de One S. Qua foto's denk ik dat een belangrijk pluspunt van de One S vind ik dat je veel controle hebt over de output. Foto iets te koel? Geen punt; gewoon de witbalans anders instellen. Veel andere telefoons hebben deze opties helemaal niet.

Succes met de keuze...

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 5 mei 2012 14:18]

Ik heb de One S cadeau gegeven aan mijn vriendin, ze is er erg blij mee en kan niet de individuele (sub)pixels van elkaar onderscheiden, ik echter wel en het valt me heel erg op maak bv een mapje op het thuisscherm met chrome en opera dan zie ik de rode subpixels echt heel duidelijk, ook in de notificatiebalk zie ik een onscherpe waas om de icoontjes. Waarschijnlijk kan niet ieder het zien, ik heb hele goede ogen.
Ja, het zal zeker ook van individuele oogkwaliteit afhangen. Maar even voor mijn begrip: zie je echt de individuele pixels, of hebben we het hier over de Pentile kleurrandjes? Dat laatste is inderdaad af en toe te zien. Met witte letters tegen een zwarte achtergrond is het het meest opvallend in mijn ervaring (zoals ik ook beschrijf in mijn review). Ik heb ook op mijn thuisscherm een mapje met Chrome, Opera en de standaard browser, maar daar zie ik het niet.

Onder 'individuele pixels' pixels zien versta ik dat je echt kleine vierkantjes ziet, zoals ik op mijn computerscherm zie wanneer ik heel dichtbij kijk. Dan zie je dat letters uit blokjes zijn opgebouwd etc. Dat valt bij de One S heel erg mee in mijn optiek.
Prettig leesbare en nette review. Dank!

Ik zie de One S ook als grote kanshebber voor de opvolging van mijn good old Desire; Het liefst zou ik -zoals dipje2 hierboven ook al stelt- een toestel met deze specs aanschaffen, maar dan met een 3,7" of 4" scherm. De 4" Sony Xperia P wil ik ook nomineren als concurrent, maar de beschikbaarheid hiervan is -twee maanden na de introductie- dramatisch en het design lijkt me alles behalve ergonomisch.
Ik heb zelf ook gekeken naar de nieuwe Xperia modellen, vooral de S, en vond ook de handzaamheid een minpunt. Het best kun je in een winkel kijken hoe de telefoons in de hand liggen.

Mijn handen wennen ondertussen al steeds beter aan de One S. Toch zijn sommige bewegingen nog wat lastig met één hand, zoals de menuknoppen onderaan. 4" Was net iets handzamer geweest. Misschien...
Nou ik heb de One S inmiddels een goeie week binnen. Het toestel stelt me zeker niet teleur. Je review is daarbij een goede leidraad geweest.

De problemen die jij met bluetooth hebt zie ik terugkomen in het moeizaam connecten met mij HTC Desire, voor het overzetten van alle gegevens, contacten e.d. Het formaat is inderdaad net een tikkeltje aan de grote kant, al leest het 4,3"scherm wel lekker.

Wat me wel opvalt is dat de body aan de achterzijde erg glad is, waardoor het toestel soms 'spontaan' uit de hand glijdt. Misschien dat ik er eens een stukje siliconenfolie op aanbreng.
Heel mooi, veel plezier met het toestel. Qua Bluetooth: het verbinden met mijn Desire Z voor overzetten van data ging gewoon goed. Het is nu echt wachten op Parrot update, ben ik bang...

Het toestel glipt inderdaad makkelijk uit je handen, maar in mijn beleving vooral doordat het zo dun is. Het is overigens wel erg duurzaam materiaal; op mijn grijze model zit nog geen krasje of putje. Best goed na bijna 3 maanden in mijn jas of broekzak en veel beter dan de Desire Z.
Goed te zien dat je na een jaar van gebruik je de review nog een update geeft. Ik heb de One S nu ook een jaar in gebruik en mijn verhaal is helaas niet zo positief.

Na een goeie maand de One S in gebruik te hebben gehad stak de gevreesde 'helicopter-bug' z'n kop op. Dit leidde tot veel frustraties en pas de dag voor kerst (4 maanden later) kwam de lang, lang daarvoor aangekondigde update naar JellyBean 4.1.1, die deze bug verhielp. in de tussentijd had ik er veel over gelezen en klantenservice van HTC schitterde in oorverdovende stilte bij het vragen om een oplossing.

Deze update naar 4.1.1 gaf echter weer nieuwe problemen, vooral op grafisch gebied. Verschillende apps (grafisch veeleisende games) die voorheen vlekkeloos werkten, gaven nu artefacten of vastlopers. Veel andere (nieuws-)apps crashten of starten standard pas bij een tweede keer op.

Eind mei 2013 ontving ik zonder vooraankondiging een nieuwe systeemupdate. Nadat ik deze had geinstalleerd werd de teleurstelling alleen maar groter: het bleek dus niet de gehoopte (beloofde?) update naar 4.2 te zijn, de genoemde problemen werden nog niet verholpen en tot overmaat van ramp ging de aktieve accuduur terug van 18 uur terug naar 8-10 uur, bij licht gebruik. Ook steekt de helicopter-bug weer heel af en toe z'n kop op en start de Google-search om de haverklap zonder dat ik daarom heb gevraagd.

Heb jij dit soort ervaringen dan helemaal niet? Ik overweeg een factory-reset gevolgd door een verkoop op Marktplaats en neem m'n verlies door een ander toestel te kopen.
Balen dat het zo'n vervelende ervaring voor je is geworden. Ik heb zelf sinds de laatste update van deze review ook wat problemen ervaren. Mede ook door systeem-updates. Ik ga de review op basis daarvan ook nog aanpassen, maar ik heb de volgende zaken sinds redelijk kort:

- Bestemming inspreken in Navigatie (Auto-app) werkt niet meer
- Batterij soms opvallend snel leeg bij navigeren
- Toestel wordt heel warm bij navigeren, maar soms ook bij 'normaal' gebruik zoals internetten over wifi.
- Precisie gps-locatie soms slecht (en duurt lang voordat er een fix is). Rijd ik op een snelweg geeft de navigatie app aan dat ik 100m naar links in het weiland rij...
- Vertragingen in het toestel

Het inspreken van de bestemming lijkt niet meer te werken sinds de 4.1 update. Volgens mij heeft dat iets met Google Now te maken. Dat laatste heb ik uitgezet, want dat vrat de batterij heel snel leeg.

Navigatieproblemen zouden kunnen komen door een los contactje oid. Kan ook gelden voor internet over wifi. Het bovenste plastic klepje op de achterkant bevat ook delen van de antenne, dus als dat geen goed contact maakt zou het kunnen leiden tot slechte ontvangst.

Vertragingen kunnen te maken hebben met vol (RAM-)geheugen. Ik heb zelf de indruk dat het komt vanwege de twee zeer grote mailaccounts die ik synchroniseer.

Ook irritant (maar ligt volgens mij aan T-Mobile) is dat ik niet de optie heb om Cell-Broadcast ontvangst uit te zetten. Handmatig zet ik het dan uit per kanaal, maar na een tijdje staat het dan toch weer aan. Zeker in het begin gaf dat ook batterijproblemen door verkeerde instellingen in T-Mobile netwerk.

Over het algemeen nog redelijk tevreden over het toestel, want het meeste werkt gewoon. Die helikopter-bug heb ik bijvoorbeeld nog nooit meegemaakt. Als je het toestel nu wilt kopen met de gedachte het een jaar te gebruiken zou ik dat nog best aanraden. In de recente test van mid-range Androids van T.net kwam de One S gewoon nog heel goed mee.

Maar helaas... geen Android 4.2 update meer voor de One S. Ik ga wel voor een volgende telefoon kijken naar een ander merk. Jolla heb ik al besteld, maar da's meer voor de nieuwigheid. Misschien neem ik maar weer eens een Nokia...
Ja, ik zie echt de individuele subpixel, met name op rode vlakken zie ik kleine rode puntjes in zwart raster, voor groen en blauw is het wel een stuk beter trouwens maar als ik de telefoon een halve meter voor me houd kan ik gewoon de individuele rode subpixels zien

edit dit is @bilgy_no1, zaterdag 5 mei 2012 16:41

[Reactie gewijzigd door Madame Jeanette op 5 mei 2012 22:23]

OK, dan ben je gezegend met wel heel goede ogen... Ben ook benieuwd naar de ervaringen van anderen. Maar er zijn zeker meer mensen die het scherm als problematisch ervaren.
He man, mooie review.

Ik ga er ook een aanschaffen denk ik. Wat je issue met je parrot betreft. ik heb hetzelfde gehad. bij mij heeft het geholpen om alle kabeltjes even weer goed aan te sluiten. er was een los contactje waardoor het verbinden vaan erg lang duurde of pas gebeurde na een handmatige zoekactie.
Da's OK en bedankt voor de tip over de Parrot. Ik heb alleen geen flauw idee waar de stekkertjes zitten van mijn carkit: die zit namelijk ingebouwd in het dashboard. Bovendien functioneerde het tot voor kort met mijn Desire Z wel gewoon. Maar het valt inderdaad nog niet uit te sluiten. Ik zal proberen of bijvoorbeeld de Galaxy SII van mijn vrouw wel gewoon contact maakt (dat moet ook uit kunnen sluiten dat het een issue aan de kant van de Parrot is).
Goede review! Mischien kun je ook nog wat foto's toevoegen? Dat zou het helemaal af maken ;)

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 28 april 2012 21:46]

Gelukkig dat er toch nog eentje komt over de One S! Bedankt en mooie review maar miss wat foto's?
Thanks! Ik heb wel foto's geüpload, maar weet niet waar ze zijn gebleven... I kijk daar morgen even naar.
Ik ben ook van plan om hem aan te schaffen, maar het ook een parrot ck3100 carkit!!! Shit man dat dat niet goed werkt. Of is dat inmiddels opgelost?
Het werkt de laatste tijd wel iets beter. Ik heb gemerkt dat ik eerst het contact van de auto aan moet zetten en vlak daarna (zeg 3-5 seconden daarna) de Bluetooth op mijn telefoon moet inschakelen. Dan pakt ie m meestal wel. Als ik iets te lang wacht werkt het niet goed en als ik de Bluetooth al aan heb staan werkt het ook niet.

Het kan overigens dat het bij jou wel gewoon werkt. Ik heb op het forum hier ook wel eens de vraag gesteld en kreeg ook reacties van mensen die geen probleem ondervonden.

Normaal moet het natuurlijk wel werkten: Bluetooth staat gewoon aan, ik stap in de auto, start de auto en automatisch wordt de verbinding gemaakt. Maar goed, ik kan er dus omheen werken...

Ik heb inmiddels een andere oplossing gevonden: ik krijg volgende week een nieuwe auto met ingebouwde Bluetooth (uiteraard even getest bij de testrit...).

Verder is het een zeer prettig toestel. Goede waar voor zijn geld en ik kijk uit naar de JB-update die hem nog soepeler moet maken.

Succes met de keuze!
Ik heb hem nu een tijd gebruikt met de Parrot CK3100 carkit, en dit werkte altijd. Verbinden kon soms wel enkele minuten duren (max. 5 minuten). Blijft toch vreemd..

Heb de One S overigens al wel weer weg gedaan. Het gsm bereik viel mij tegen. Dat was voor mij een afknapper.
Misschien was ik inderdaad niet geduldig genoeg... Maar ter vergelijking: in de nieuwe auto maakt de One S binnen no time contact met de bluetooth hands free functie. Zo hoort het ook.

Wat betreft GSM bereik merk ik geen bijzonderheden. In mijn huis is de ontvangst laag (twee streepjes), maar dat is een dikke betonnen constructie en daardoor met alle telefoons tot nu toe niet ideaal. De One S heeft wel een beter bereik dan de Galaxy S2 van mijn vrouw.
Er kunnen nog wel 100 tweakers een review schrijven, maar die vallen in het niet denk ik. Zeer nette review, ga het toestel zelf overwegen.
Dankjewel! Ben blij dat het nuttig is...


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*