Featureset
Alles wat je kunt verzinnen zit erop. Wat me wel bijzonder tegenvalt is de onboard audio. Ok, je moet geen high end spul verwachten, maar met optical uit verwacht je wel dat hij op z'n minst ook 6 - 8 kanalen doorstuurt. Niets is minder waar. Aangesloten op receiver en ik krijg er niks anders uit dan stereo en sub. De sub klinkt ook nog eens bagger en iets instellen kun je verder ook niet.Zodra ik DTS aan zet in het opties panel kraakt het geluid als een gek. Ook als ik m'n headset aansluit geeft de software problemen. De mooie wizard geeft aan waar die in moet, maar dan krijg ik geen geluid. Plug ik hem in een andere port wel, maar geeft ie aan dat het niet klopt. Laatste drivers nog gedownload, maar veranderd niks. Beetje raar allemaal dus. Gewoon helemaal niks van verwachten is het beste
Layout
Geen problemen ondervonden, prima dus.
Prestaties
Prima, op audio na dan.
Stabiliteit & betrouwbaarheid
De eerste ging na zo'n 2 maanden stuk. Vervanger gekregen en die was DOA. De 3e doet het nu goed, alleen kreeg ik problemen met m'n front usb aansluiting. Bij het opstarten kreeg ik de melding dat m'n usb device onjuist was afgesloten terwijl ik hem nog nooit gebruikt had. Aansluiting los gekoppeld en draait nu prima.
Ook heb ik al 3x "Array out of bound" errors gehad. Ik weet niet in hoeverre dat met m'n Seagate HD's te maken heeft of met de onboard IC8H controller, maar erg irritant is het wel.
Overklokbaarheid
De kaart schijnt dit heel goed te kunnen. Ik heb zelf licht ge-overclocked om er 's mee te spelen, maar heb me er verder niet aan gewaagd, dat komt later wel een keer. Gaat snel zat zo.
Compatibiliteit
Zoals gezegd, nogal wat RAID problemen met de Seagates. 2 Seagates zijn ook overleden. Ik heb de PC bij 2 verschillende compu winkels helemaal na laten lopen, maar alles was in orde. Loopt nu ook prima, maar staat dan ook niet in RAID. 2e Seagate moet ik nog een keer inbouwen. Ga ik van de week doen en dan laat ik nog wel even weten hoe dat nu gaat.
Prijs
Gezien de features prima. Betrouwbaar allerminst, maar dat kan ook gewoon pech zijn, het blijft techniek, maargoed, dit is mijn ervaring. Ook niet erg compatible met de Seagates is wel gebleken. Ook het front USB probleem is maf natuurlijk. Ik hou het maar even op voldoende aangezien ik nu al een half jaar geen probs meer heb gehad. Dus als hij gewoon blijft draaien nu is het prima en zal ik wel pech hebben gehad.
Algemene beoordeling
Eigenlijk staat het al bij prijs. Hij doet het nu, dus voldoende.