Terratec antenna 500 Review
Hierbij een korte review van de Terratec Antenna 500 actieve DVB-T antenne.
Pluspunten
- Kwaliteit
- Signaalkwaliteit
- Leveringsomvang
Hierbij een korte review van de Terratec Antenna 500 actieve DVB-T antenne.
Ik gebruik deze antenne sinds een half jaartje na mijn Digitenne-abonnement opgezegd te hebben - en om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben prettig verrast door de kwaliteit! Digitenne kon mij niet echt meer bekoren, mede dankzij het toch behoorlijk beperkte zenderaanbod en de toch wat matige beeldkwaliteit. Zeker omdat ik geen "veelkijker" ben was dat voor mij voldoende reden om de boel maar op te zeggen en een stapje terug te doen naar het heel rudimentaire zenderaanbod dat gratis uit de lucht te plukken valt. In mijn geval dus Nederland 1, 2 en 3 plus de Dorpszender. Da's niet veel maar het zijn eigenlijk de enige zenders die ik bekijk dus ik heb niet het gevoel dat ik iets mis.
De antenne is compact en eigenlijk bedoeld voor buitenmontage maar ik heb er voor gekozen het dingetje (210x110x30mm) gewoon aan de binnenkant van het raamkozijn te bevestigen. De antenne wordt geleverd met alle toebehoren die je maar nodig zou kunnen hebben, óók als je de antenne aan een mast of hekwerk zou willen bevestigen is dat zonder meer mogelijk. Daarnaast bevat de verpakking een kleine netvoeding, een drie meter lange coaxkabel en een power-inserter om het geheel aan te kunnen sluiten. Alles wat je nodg hebt, mits je met die 3m kabel uit de voeten kunt natuurlijk - maar verlengen is zonder meer mogelijk dus ook dat mag de pret niet drukken.
De antenne laat zich makkelijk installeren, een kind kan de was doen. Tien minuten en je bent up & running.
En het allerbelangrijkste: het ding doet z'n werk! En hoe! De beeldkwaliteit die ik momenteel geserveerd krijg is beduidend beter dan hetgeen ik van mijn Digitenne-apparatuur gewend was. Daarnaast blijkt de antenne ook véél minder storingsgevoelig dus voorbijrazende brommers, onweersbuien en ander klein ongemak verstoren mijn kijkgenot niet meer. En da's ook wat waard.
Tenslotte de prijs: ik heb er € 22,00 voor betaald. Wat mij betreft een absoluut faire prijs voor het gebodene.
Conclusie: wie een simpele DVB-T antenne zoekt is hiermee prima bediend wat mij betreft.