Ik had al sinds 2000 een IIyama Vision Master Pro 452 (1600x1200). Maar na 7 jaar had die z'n beste tijd wel gehad, en het was hoog tijd voor een vervanger. Omdat ik de IIyama in dual monitor setup gebruikte met een NEC 17'' (1024x768), wilde ik zowiezo een vervanger met een resolutie van minimaal 1920x1200. Ik zou er dan wel iets op achteruit gaan qua resolutie, maar dat woog niet op tegen het feit dat het nu in 1 monitor zit, die qua totale omvang ongeveer 4 keer zo weinig woog, en minstens 4 keer zo weinig ruimte inneemt.
En wat voor een! Ik heb op m'n werk een dual monitor setup van 2 Dell 20 TFT's, maar dit model is toch wel een kwaliteitje beter.
Featureset
Genoeg aansluitmogelijkheden (DVI, VGA, Composite, S-Video en Component als source-input), een cardreader en een USB2.0 hub. Verder kan 'ie ook gedraaid worden, handig wellicht als je veel met Word ofzo aan het werk bent en graag complete A4's op je scherm wilt.
Kleurweergave
De kleurweergave is goed. Ik heb 'm gecalibreerd met een ColorVision Spyder2 Express, maar de uiteindelijke kleuren na calibratie verschilden maar erg weinig van de default factory instellingen. Dat zit wel goed dus.
Contrast en helderheid
Monitor kan veel contrastrijker en helderder dan dat ik heb staan, maar de default settings zijn wat mij betreft dus prima.
Ghosting
Ik ben niet echt een onwijze gamer, dus echt last heb ik er niet van, maar vooral met het scrollen van lappen tekst is er wel ghosting waar te nemen.
Ik kan het me in ieder geval slechter voorstellen
Inputlag
Niets van gemerkt vooralsnog. Is aangesloten via DVI.
Pixeldefecten
De monitor is gekocht bij Qsix.eu en ik heb begrepen dat zij altijd een pixelcheck doen. Ik had in ieder geval geen enkele dooie (sub)pixel dus.
Bouwkwaliteit / afwerking / design
De monitor ziet er goed uit, is stevig, degelijk afgewerkt, en misstaat niet in de huiskamer. Geen enkel minpuntje over aan te merken.
Prijs
De 629 euro die ik ervoor betaald heb bij Qsix vind ik zeer acceptabel. Er zijn genoeg 24 inchers die voor meer dan de helft verkocht worden, maar die halen het geen van allen bij deze Dell. Niet qua beeldkwaliteit, niet qua features, niet qua bouwkwaliteit en vormgeving.
Ik zeg, als je een goede 24'' widescreen zoekt, dan moet je voor dit geld niet verder zoeken
/update 16 februari 2008
Plaatjes toegevoegd