Inleiding
Ik heb mijn Jetway Radeon 3870 nu 10 dagen en ben er zeer tevreden mee, hij is gekocht als vervanging van mijn Jetway Radeon 2900XT die veel teveel herrie maakte.
De kaart
De kaart ziet er imho prachtig uit, en is wat kleiner dan de 2900 wat mooi is voor mensen met een minder ruime kast.
De koeler lijkt het meeste op de koeler van de X1950 XT(X) en de koeling van het memory en de vrm's zit niet vast aan de gewone koeler wat heel handig is als je een andere koeler wilt monteren. Verder is de cooler extreem stil, het is echt onvoorstelbaar dat zo veel prestaties te behalen zijn met zo'n stille koeler, hij draait bij mij permanent op de laagste (nagenoeg onhoorbare) stand. Idle wordt de kaart iets van 45 graden en onder load loopt het op naar de 80.
Game Ervaringen
Ik speel Crysis op Very High (alleen motionblur heb ik uitgeconfigureerd omdat ik het irritant vindt) op 1280x720. Wel heb ik via de config edgedetectaa op 2 gezet, dit zorgt voor veel mooiere planten maar kost wel wat frames. Dit alles doet hij op 20 tot 25 frames per seconde wat prima speelbaar is en er prachtig uit ziet.
De UnrealTournament 3 demo draait constant rond de 60 FPS met alles maxed (behalve vsync)
Oblivion speel ik op 1280x1024 met HDR aan en 8x AA geforceerd in CCC verder alles max, dit alles doet hij in steden tussen die 60 en 150 fps en buiten heel wisselend maar altijd boven de 50 fps, gemiddeld ongeveer 80 denk ik.
Ook leuk is dat je met deze kaart in windowed mode kan spelen zonder prestatieverlies, bij andere kaarten ging dit altijd tenkoste van de prestaties maar nu niet meer.
Modding
De kaart is goed van andere coolers te voorzien omdat de schroefgaten overeenkomen met de X1k serie en de memsinks los zijn van de normale cooler waardoor je deze kunt laten zitten als je er een andere cooler op monteerd.
Ik heb inmiddels een andere cooler op mn kaart gemonteerd:
Pics zijn hier te vinden:
Het is een ArcticCooling Accellero S1 met 2x een 120mm coolermaster ledfan.

Hij wordt nu 30 graden idle en 40 onder load.
Overclocking
Ik heb met de standaard koeler niet serieus aan het oc'en geslagen omdat hij standaard ook al erg warm wordt. Maar met de nieuwe koeler ben ik wel aan de slag gegaan.
Ik draai de kaart nu op 857 core en 1350 mem. Hierdoor gaat de load temp omhoog naar wel 45 graden

(stock is 777 core en 1126 mem)
Om de core voorbij de 860 te krijgen moet de bios eerst geupdate worden, dit ga ik waarschijnlijk deze week doen, ik zal dan die nieuwe resultaten hier bij zetten.
3d Mark 06
(Met een Core 2 Duo op 2.975 GHz)
@stock
Totaal: 10983
SM2.0 4803
SM3.0 5345
CPU 2495
Een pracht kaart dat lijkt me duidelijk, snel, stil, goedkoop, makkelijk modbaar en overclockt lekker. In crossfire doet hij het blijkbaar ook erg goed, maar ik ken niemand die er ook een heeft dus dat heb ik nog niet kunnen testen.
update 27-12-07
Ik heb inmiddels de bios geupdate maar ik kom niet verder met overclocken, nog even wachten tot softwarematig het voltage verhoogd kan worden.
update 02-11-08
Kaart is inmiddels 2x van eigenaar gewisselt maar nog wel in gebruik.