Seasonic Platinum Series 860 Watt Review

14 april 2012, laatste update op 14 april 2012, 157 views Rapporteer

Zeer slechte voeding. Heb er twee gehad die beide binnen een uur zich zelf hebben opgeblazen. Kortsluiting.
de eerste keer dacht ik, kan gebeuren, de tweede keer (andere vervangende voeding gehad) gebeurde het zelfde.
Het krijg hele hoge ratings op verschillende websites maar geen van allen reviewen de kwaliteit. Nog nooit zo'n slechte voeding gekocht. Ik koop nooit meer seasonic.
advies: niet kopen.

Pluspunten

• een silent mode waarbij de fan uit gaan als de load onder 35% zit, wat de belangrijkste reden was voor mij om deze te kopen.

Minpunten

• kan niet langer dan 60 minuten gebruikt worden, waarna het zelfmoord pleegt.

1 van 5 sterren (Waardeloos)

advies: niet kopen.

Heb jij ook een Seasonic Platinum Series 860 Watt?

Wat zijn de onderbouwingen om deze voeding 1 ster voor Stabiliteit te geven?
Ik ben ook benieuwd, volgens AnandTech is dit een van de beste voedingen allertijden: http://www.anandtech.com/...ic-platinum-series-860w/6
klopt, ik heb de voeding ook gekocht op basis van de anandtech review. Ondanks alle goede reviews is de kwaliteit echter zeer slecht. Deze voedingen houden het niet langer dan een uur uit. Zoals ook aangegeven in de review heb ik al twee voedingen terug gebracht zie zichzelf na een uur opbliezen. Ik zou voorzichtig zijn met dit product, je kan kostbare hardware verliezen.
En je weet zeker dat het geen userfout is? Ik moet zeggen dat ik het toch erg opmerkelijk vind dat je twee nieuwe voedingen opblaast binnen het uur. Je weet zeker dat je alle stekkers voor de juiste dingen hebt gebruikt? :?
nope, geen user fout. Verkeerde stekkers geeft meteen een defecte voeding en de beveiligingen zullen dan inkomen. Bij deze voedingen gingen steeds de input MOSFET (of daar leek het op) stuk. De eerste keer heel spectaculair met veel geknetter en een doorgeslagen stop. De tweede keer ook een doorgeslagen stop maar minder spectaculair. In beide gevallen heb ik het geluk gehad dat mijn HW niet stuk is gegaan. Ik heb nu een enermax platimax 750W voeding en ben er zeer tevreden mee.
nog ooit eerder meegemaakt. Heb tot nu toe geen Seasonic gebruikt en na deze ervaring komt die er ook niet meer in.

[Reactie gewijzigd door robertjal op 29 augustus 2024 14:15]